רזות ומטריפות: 4 מנות עם אטריות קונג'אק שישמרו לכם על הדיאטה

זה נראה כמו פסטה עם חזה עוף, פשטידת פטריות וגבינה או מג'דרה - אבל בלב כל המנות האלה פועמות אטריות שיעלו לכם רק 9 קלוריות ל-100 גרם

מערכת Xnet

|

14.08.17 08:15

דיאטה סקיני פסטה אטריות קונג'אק
דיאטה סקיני פסטה אטריות קונג'אק (ספגטי עם נתחי חזה עוף וזיתים, ברוטב עגבניות)

המתכונים באדיבות "Skinny Pasta".

 

ספגטי עם נתחי חזה עוף וזיתים ברוטב עגבניות

מנה אחת

 

  • 1 כף שמן לטיגון
  • 1 בצל קטן, חתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • 100 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית אורגנו יבש
  • 2 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות
  • 1 קופסה קטנה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 2 כפות זיתים ירוקים, חתוכים
  • 1 חבילת אטריות קונג'אק בצורת ספגטי, מסוננות היטב

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן במחבת עמוקה. מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה.
  2. מוסיפים את העוף, מתבלים במלח, פלפל ואורגנו ומטגנים כ-5 דקות עד להזהבה.
  3. מוסיפים את קוביות העגבניות, מערבבים ומבשלים כדקה.
  4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הרסק והזיתים ומבשלים כרבע שעה.
  5. מוסיפים את האטריות, מבשלים 5 דקות נוספות ומגישים חם.

 

צילום: סקיני פסטה
פשטידת גבינות ופטריות (צילום: סקיני פסטה)

 

פשטידת גבינות ופטריות

4-2 מנות

 

מרכיבים

  • 3 חבילות אטריות קונג'אק בצורת נודלס, מסוננות היטב
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה 5%
  • 5 משולשים של גבינה מותכת, בטמפרטורת החדר
  • 2 כפות גבינה בולגרית מפוררת
  • 3 ביצים
  • 1 קופסת פטריות משומרות חתוכות, מסוננת היטב
  • 1 סלסלה פטריות טריות, פרוסות דק

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים את כל החומרים בקערה, עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-20 דקות, עד להשחמה.

 

צילום: סקיני פסטה
מג'דרה עם עדשים ירוקות וירקות (צילום: סקיני פסטה)

 

מג'דרה אטריות קונג'אק עם עדשים ירוקות וירקות

3-2 מנות

 

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל בינוני, חתוך לפרוסות דקות
  • 1/2 כוס עדשים ירוקות, שטופות
  • 1/2 שורש סלרי קטן, קלוף, שטוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 גזר, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 קישוא, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 2 כוסות (480 מ"ל) מים רותחים
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 2 חבילות אטריות קונג'אק בצורת אורז, מסוננות היטב

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן בסיר בינוני ומטגנים את הבצל עד להשחמה.
  2. מוסיפים את העדשים ומטגנים 5-4 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את הסלרי, הגזר והקישוא ומערבבים. מטגנים 2 דקות נוספות.
  4. יוצקים את המים הרותחים, מערבבים ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה, עד שהירקות והעדשים מתרככים.
  5. מוסיפים את המלח, הפלפל, הכמון והאטריות, מערבבים ומבשלים 2 דקות נוספות. מגישים חם.

 

צילום: סקיני פסטה
פתיתים עם בצל ופטריות (צילום: סקיני פסטה)

 

פתיתים עם בצל ופטריות

4-2 מנות

 

  • כף שמן
  • 1 בצל קטן, קצוץ לקוביות
  • 1 סלסלה פטריות טריות, חתוכות
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 3 חבילות אטריות קונג'אק בצורת קוסקוס, מסוננות היטב

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן במחבת גדולה. מקפיצים את הבצל כ-5 דקות עד שהוא מזהיב.
  2. מוסיפים את הפטריות וממשיכים להקפיץ כ-5 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את התבלינים ואת האטריות ומבשלים כ-5 דקות נוספות. מגישים חם.

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד