
ספגטי עם נתחי חזה עוף וזיתים, ברוטב עגבניות (צילום: סקיני פסטה)
המתכונים באדיבות "Skinny Pasta".
ספגטי עם נתחי חזה עוף וזיתים ברוטב עגבניות
מנה אחת
- 1 כף שמן לטיגון
- 1 בצל קטן, חתוך לקוביות קטנות
- 1/2 כפית שום כתוש
- 100 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 1/4 כפית אורגנו יבש
- 2 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות
- 1 קופסה קטנה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
- 1 כף רסק עגבניות
- 2 כפות זיתים ירוקים, חתוכים
- 1 חבילת אטריות קונג'אק בצורת ספגטי, מסוננות היטב
אופן ההכנה
- מחממים את השמן במחבת עמוקה. מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה.
- מוסיפים את העוף, מתבלים במלח, פלפל ואורגנו ומטגנים כ-5 דקות עד להזהבה.
- מוסיפים את קוביות העגבניות, מערבבים ומבשלים כדקה.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הרסק והזיתים ומבשלים כרבע שעה.
- מוסיפים את האטריות, מבשלים 5 דקות נוספות ומגישים חם.

פשטידת גבינות ופטריות(צילום: סקיני פסטה)
פשטידת גבינות ופטריות
4-2 מנות
מרכיבים
- 3 חבילות אטריות קונג'אק בצורת נודלס, מסוננות היטב
- 1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה 5%
- 5 משולשים של גבינה מותכת, בטמפרטורת החדר
- 2 כפות גבינה בולגרית מפוררת
- 3 ביצים
- 1 קופסת פטריות משומרות חתוכות, מסוננת היטב
- 1 סלסלה פטריות טריות, פרוסות דק
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מערבבים את כל החומרים בקערה, עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-20 דקות, עד להשחמה.

מג'דרה עם עדשים ירוקות וירקות(צילום: סקיני פסטה)
מג'דרה אטריות קונג'אק עם עדשים ירוקות וירקות
3-2 מנות
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל בינוני, חתוך לפרוסות דקות
- 1/2 כוס עדשים ירוקות, שטופות
- 1/2 שורש סלרי קטן, קלוף, שטוף וחתוך לקוביות קטנות
- 1/2 גזר, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 1/2 קישוא, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 2 כוסות (480 מ"ל) מים רותחים
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית כמון טחון
- 2 חבילות אטריות קונג'אק בצורת אורז, מסוננות היטב
אופן ההכנה
- מחממים את השמן בסיר בינוני ומטגנים את הבצל עד להשחמה.
- מוסיפים את העדשים ומטגנים 5-4 דקות נוספות.
- מוסיפים את הסלרי, הגזר והקישוא ומערבבים. מטגנים 2 דקות נוספות.
- יוצקים את המים הרותחים, מערבבים ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה, עד שהירקות והעדשים מתרככים.
- מוסיפים את המלח, הפלפל, הכמון והאטריות, מערבבים ומבשלים 2 דקות נוספות. מגישים חם.

פתיתים עם בצל ופטריות(צילום: סקיני פסטה)
פתיתים עם בצל ופטריות
4-2 מנות
- כף שמן
- 1 בצל קטן, קצוץ לקוביות
- 1 סלסלה פטריות טריות, חתוכות
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית אבקת שום
- 3 חבילות אטריות קונג'אק בצורת קוסקוס, מסוננות היטב
אופן ההכנה
- מחממים את השמן במחבת גדולה. מקפיצים את הבצל כ-5 דקות עד שהוא מזהיב.
- מוסיפים את הפטריות וממשיכים להקפיץ כ-5 דקות נוספות.
- מוסיפים את התבלינים ואת האטריות ומבשלים כ-5 דקות נוספות. מגישים חם.