
לחם פשתן נטול גלוטן ועשיר באומגה 3 (צילום: עודד חוברה)
מרכיבים
15 פרוסות / 50 קלוריות לפרוסה (עם ממתיק ומים) או 55 קלוריות לפרוסה (עם סילאן וחלב)
- 1/2 כוס זרעי פשתן שלמים
- 2/3 כוס זרעי פשתן טחונים
- 1 שקית אבקת אפייה
- 2/3 כפית מלח
- 2 כפות זרעי צ'יה
- 3 ביצים בטמפרטורת החדר
- 2 כפות שמן (עדיף שמן אגוזים או שמן שומשום)
- 1 כף סילאן או כמות שוות ערך של ממתיק
- 1/2 כוס מים או חלב
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אנגליש קייק בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה את שני הסוגים של זרעי הפשתן, אבקת האפייה, המלח והצ'יה.
- מקציפים את הביצים עד שמתקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את השמן תוך כדי הקצפה ולאחר שהוא נבלע מוסיפים את הסילאן. לאחר שהסילאן נבלע בתערובת מוסיפים את המים.
- מוסיפים את התערובת היבשה וממשיכים להקציף עד שנוצרת תערובת אחידה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית. אופים 30-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
- מחלצים מהתבנית ופורסים רק לאחר צינון מלא של הלחם.
ליאורה חוברה
היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה
-------------------------------------------------------------------------------------
מתכון נוסף של לחם ללא גלוטן, הפעם עם טחינה