הב הבו לו עוד פרוסה: כך תפנקו את
כלבכם בעוגה שגם לו מותר לאכול

עוג'יליה הבינה (ובצדק) שגם למי שמכשכש מגיע לנשנש, אז היא הכינה לחברה הטוב ביותר עוגה שתהיה לו גם טעימה – וגם בריאה. צ'פרו גם את הכלב שלכם!

עוג'יליה דולסהפורסם: 08.08.17 21:09
צילון ועריכה: עוג'יליה דולסה

קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

 

עוגת ווֹאפִּי – עוגה לכלבים

 

מרכיבים

תבנית בקוטר 24 ס"מ

 

לעוגה
  • 2 כוסות שיבולת שועל אינסטנט
  • 1/2 כוס חמאת בוטנים – חשוב מאוד שתהיה טבעית לחלוטין וללא כל תוספות, אפילו לא סוכר
  • 1/4 כוס שמן קוקוס
  • 1/2 כוס פירה בטטה (עשוי מבטטה אחת קטנה, קלופה, חתוכה ומבושלת)
  • 2 כפות רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
  • 1/4 1 כוס מים
  • אפשרות: 1 כפית סודה לשתייה (אם רוצים עוגה קצת יותר גבוהה)

 

לציפוי
  • 1/2 כוס אורז לבן
  • 1/4 כוס שמן קוקוס

 

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.

2. שמים את כל מרכיבי העוגה במעבד מזון ומעבדים לבלילה אחידה.

 

 (צילום: עוג'יליה דולסה)

    3. יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים.

    4. אופים 30-20 דקות, עד שהעוגה מזהיבה והיא קפיצית למגע.

     

     (צילום: עוג'יליה דולסה)

      5. הציפוי: שמים בסיר את האורז ומוסיפים 1/4 2 כוסות מים. מביאים לרתיחה, מעבירים ללהבה הנמוכה ביותר ומכסים. מבשלים 15 דקות וממתינים 10 דקות נוספות לפני שפותחים את המכסה.

      6. מעבירים את האורז למעבד מזון, מוסיפים את שמן הקוקוס וטוחנים לעיסה חלקה יחסית.

       

       (צילום: עוג'יליה דולסה)

        7. מורחים את הציפוי על העוגה בשכבה אחידה.

         

         (צילום: עוג'יליה דולסה)

          8. מניחים לעוגה להתקרר לטמפרטורת החדר לפני שמגישים לחברים הקטנים גדולים שלנו.

           

           (צילום: עוג'יליה דולסה)

            9. שומרים במקרר, מכוסה, ולא שוכחים לבוא למצעד למען בעלי החיים ב-9 בספטמבר!

             

            ואם רוצים לקשט את העוגה?

            אין בעיה! אחרי שהעוגה מתקררת מזלפים עליה חמאת בוטנים קרה.

             

             (צילום: עוג'יליה דולסה)

               

               
              הצג:
              אזהרה:
              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
              שלון!

              אני עוּגִ'ילְיָה דולסה, אנרגנטינאית בת שלושין.

              הגעתי לארץ לפני 10 שנין מקורדובה בארגנטינה, התאהבתי במנטליות ישראלית ונשארתי (:

              אני מאמינה גדולה מאוד באוכל!!! כי מה עוד יכול לחבר בין כל אנשין בעולן, נוֹ משנה כמה הן שונין? (כל עוד עושין זה באהבה, כן?)

              עִן כמה ארץ שלכן מסובכת, אמא שלי תמיד היתה אומרת: "עוג'יליה, גברין הכי יפין תמצאי בארץ של קודש!" וכולן יודעין – אמא תמיד צודקת! אבל קצת נסחפתי.. התכוונתי פשוט להגיד זה בארץ ישראל יש כל כך הרבה יופי בכל כך הרבה צורות, טעמין ומרקמין שאיך אפשר נו להישאר לגור בה???

              בזמן אחרון החלטתי להעביר חלק מיֵדע זה צברתי לכל מי זה רוצה לקחת וככה נולדה תוכנית בישול אינטרנטית: "ללוש - מתכונין שאפשר לגמור בשלוש דקות". מזמינה אתכן להצטרף אלי למסע טעינה בתוך אהבה מתוקה של מטבח שלי.

              וגן כמובן אשמח זה מאוד לשמוע מה מעניין אתכן, מה מרגש אתכן ומה חסר לכן - כדי לב שלכן יהיה פתוח יותר, מלא יותר, אוהב יותר!

              שיהיה זה יוֹן מלא אהבה מתוקה!!