הב הבו לו עוד פרוסה: כך תפנקו את כלבכם בעוגה שגם לו מותר לאכול
עוג'יליה הבינה (ובצדק) שגם למי שמכשכש מגיע לנשנש, אז היא הכינה לחברה הטוב ביותר עוגה שתהיה לו גם טעימה – וגם בריאה. צ'פרו גם את הכלב שלכם!
קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!
עוגת ווֹאפִּי – עוגה לכלבים
מרכיבים
תבנית בקוטר 24 ס"מ
לעוגה
- 2 כוסות שיבולת שועל אינסטנט
- 1/2 כוס חמאת בוטנים – חשוב מאוד שתהיה טבעית לחלוטין וללא כל תוספות, אפילו לא סוכר
- 1/4 כוס שמן קוקוס
- 1/2 כוס פירה בטטה (עשוי מבטטה אחת קטנה, קלופה, חתוכה ומבושלת)
- 2 כפות רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
- 1/4 1 כוס מים
- אפשרות: 1 כפית סודה לשתייה (אם רוצים עוגה קצת יותר גבוהה)
לציפוי
- 1/2 כוס אורז לבן
- 1/4 כוס שמן קוקוס
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
2. שמים את כל מרכיבי העוגה במעבד מזון ומעבדים לבלילה אחידה.

3. יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים.
4. אופים 30-20 דקות, עד שהעוגה מזהיבה והיא קפיצית למגע.

5. הציפוי: שמים בסיר את האורז ומוסיפים 1/4 2 כוסות מים. מביאים לרתיחה, מעבירים ללהבה הנמוכה ביותר ומכסים. מבשלים 15 דקות וממתינים 10 דקות נוספות לפני שפותחים את המכסה.
6. מעבירים את האורז למעבד מזון, מוסיפים את שמן הקוקוס וטוחנים לעיסה חלקה יחסית.

7. מורחים את הציפוי על העוגה בשכבה אחידה.

8. מניחים לעוגה להתקרר לטמפרטורת החדר לפני שמגישים לחברים הקטנים גדולים שלנו.

9. שומרים במקרר, מכוסה, ולא שוכחים לבוא למצעד למען בעלי החיים ב-9 בספטמבר!
ואם רוצים לקשט את העוגה?
אין בעיה! אחרי שהעוגה מתקררת מזלפים עליה חמאת בוטנים קרה.

- עוג'יליה דולסה מתמחה בהכנת עוגות וקינוחים ועורכת סדנאות אפייה טבעוניות וחוגי בית.
יש לכם שאלות? אתם מוזמנים לכתוב לה בתגובות או בעמוד הפייסבוק שלה