
פילאף מתובל עם אורז, גזר וגרגירי חומוס (צילום: ילנה ויינברג)
מרכיבים
8-6 מנות
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, פרוס
- 3 גזרים, קלופים וחתוכים לגפרורים עבים
- שיניים קלופות מראש שום אחד
- שורש כורכום באורך אגודל, מגורד
- 2 כפות כמון טחון
- 1 כפית בהרט
- מלח ופלפל שחור
- 400 גרם גרגירי חומוס מבושלים (משומרים או קפואים שהופשרו)
- 2 כוסות אורז לבן ארוך
אופן הכנה
- מחממים את השמן בווק גדול (שיש לו מכסה תואם) ומוסיפים את הבצל. מקפיצים 10-5 דקות, עד שהבצל מזהיב מאוד. אם הבצל מתחיל להישרף, מוסיפים כף או שתיים של מים וממשיכים לטגן על אש גבוהה עד לריכוך.
- מוסיפים את הגזרים ואת השום, מערבבים וממשיכים לטגן כ-5 דקות נוספות, עד ששיני השום מקבלות מעט צבע.
- מרתיחים מים בקומקום.
- מוסיפים לווק את הכורכום, הכמון, הבהרט, המלח, הפלפל וגרגירי החומוס ומערבבים. מטגנים כ-5 דקות, עד שהמים רותחים.
- מפזרים את התערובת שבווק בשכבה אחידה. מסדרים עליה את האורז בשכבה אחידה.
- יוצקים מים רותחים לווק (בזהירות, שלא להרוס את השכבה העליונה) עד שהנוזלים מגיעים לגובה שכבת האורז. מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים כ-20 דקות. אם המים מתאדים מהר מדי (יודעים לפי זה שהבעבוע פוסק ויש רחישה), מוסיפים חצי כוס מים רותחים ומיישרים את שכבת האורז.
- מכסים את הווק במכסה ועוטפים במגבת מטבח גדולה לשמירה על החום. נותחים לאורז לנוח 30 דקות לפי שאוכלים.
עוד מתכונים מעולים של ילנה ויינברג - בבלוג "גורמה פשוט"
-------------------------------------------------------------------------------------
רוצים מנה עם יותר בשר, אבל שעדיין תהיה קלילה? נסו את זה: