פילאף טבעוני צהוב עם
אורז, גזר וגרגירי חומוס

לכל סבתא יש מתכון משלה לתבשיל אורז מופלא ומתובל כהלכה שהיא מכינה לארוחות מיוחדות. אבל מה תאכלו ביום רגיל? נסו את הגרסה הפשוטה הזאת

ילנה ויינברג

|

16.08.17 | 20:19

פילאף מתובל עם אורז, גזר וגרגירי חומוס (צילום: ילנה ויינברג)
פילאף מתובל עם אורז, גזר וגרגירי חומוס (צילום: ילנה ויינברג)

מרכיבים

8-6 מנות

 

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, פרוס
  • 3 גזרים, קלופים וחתוכים לגפרורים עבים
  • שיניים קלופות מראש שום אחד
  • שורש כורכום באורך אגודל, מגורד
  • 2 כפות כמון טחון
  • 1 כפית בהרט
  • מלח ופלפל שחור
  • 400 גרם גרגירי חומוס מבושלים (משומרים או קפואים שהופשרו)
  • 2 כוסות אורז לבן ארוך

 

אופן הכנה

  1. מחממים את השמן בווק גדול (שיש לו מכסה תואם) ומוסיפים את הבצל. מקפיצים 10-5 דקות, עד שהבצל מזהיב מאוד. אם הבצל מתחיל להישרף, מוסיפים כף או שתיים של מים וממשיכים לטגן על אש גבוהה עד לריכוך.
  2. מוסיפים את הגזרים ואת השום, מערבבים וממשיכים לטגן כ-5 דקות נוספות, עד ששיני השום מקבלות מעט צבע.
  3. מרתיחים מים בקומקום.
  4. מוסיפים לווק את הכורכום, הכמון, הבהרט, המלח, הפלפל וגרגירי החומוס ומערבבים. מטגנים כ-5 דקות, עד שהמים רותחים.
  5. מפזרים את התערובת שבווק בשכבה אחידה. מסדרים עליה את האורז בשכבה אחידה.
  6. יוצקים מים רותחים לווק (בזהירות, שלא להרוס את השכבה העליונה) עד שהנוזלים מגיעים לגובה שכבת האורז. מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים כ-20 דקות. אם המים מתאדים מהר מדי (יודעים לפי זה שהבעבוע פוסק ויש רחישה), מוסיפים חצי כוס מים רותחים ומיישרים את שכבת האורז.
  7. מכסים את הווק במכסה ועוטפים במגבת מטבח גדולה לשמירה על החום. נותחים לאורז לנוח 30 דקות לפי שאוכלים.

 

עוד מתכונים מעולים של ילנה ויינברג - בבלוג "גורמה פשוט"

 

-------------------------------------------------------------------------------------

 

רוצים מנה עם יותר בשר, אבל שעדיין תהיה קלילה? נסו את זה:

 

 לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: ילנה ויינברג)
לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: ילנה ויינברג)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג