
עוגיות גבינה מלוחות עם גרנה פדנו, שומשום וקצח (צילום: בת-חן דיאמנט)
מרכיבים
כ-70 עוגיות גבינה קטנות
- 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח לבן, מנופה
- 200 גרם חמאה רכה
- 150 גרם גבינת גרנה פדנו או פרמזן, מגוררת דק
- 1/2 גביע (100 גרם) שמנת חמוצה 9%
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 כפית מלח
- 3-2 כפות מים קרים
- לציפוי: ביצה טרופה, שומשום, קצח
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- שמים את כל המרכיבים, למעט המים ומרכיבי הציפוי, בקערת מיקסר עם וו גיטרה (או במעבד מזון). מעבדים קצרות, רק עד שמתקבל בצק פירורי (עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק). מוסיפים 2 כפות מים ומעבדים קצרות, רק עד שמתקבל בצק אחיד (אם יש צורך, מוסיפים עוד כף מים).
- מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה למלבן בעובי 1 ס"מ. מעבירים לתבנית אפייה ומסירים את הנייר העליון. חותכים לריבועים בגודל 3X3 ס"מ ומברישים בביצה הטרופה. מפזרים שומשום וקצח.
- אופים כ-35 דקות, עד שעוגיות הגבינה מזהיבות. מצננים ומאחסנים בכלי אטום.
- שפית בת חן דיאמנט עורכת סדנאות בישול ואפייה. פרטים ומתכונים נוספים - באתר שלה