עוגיות גבינה מלוחות עם גרנה פדנו, שומשום וקצח

אם גם אתם חושבים שהנשנוש האולטימטיבי הוא מלוח – המתכון הזה בשבילכם: ריבועים קטנטנים ופריכים עם טעם גבינתי מודגש שקשה להפסיק לאכול

בת-חן דיאמנט

|

03.08.17 09:58

לשימוש בכתבה בלבד עוגיות גבינה מלוחות
לשימוש בכתבה בלבד עוגיות גבינה מלוחות (עוגיות גבינה מלוחות עם גרנה פדנו, שומשום וקצח)
 

מרכיבים

כ-70 עוגיות גבינה קטנות

 

  • 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח לבן, מנופה
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 150 גרם גבינת גרנה פדנו או פרמזן, מגוררת דק
  • 1/2 גביע (100 גרם) שמנת חמוצה 9%
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 3-2 כפות מים קרים
  • לציפוי: ביצה טרופה, שומשום, קצח

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. שמים את כל המרכיבים, למעט המים ומרכיבי הציפוי, בקערת מיקסר עם וו גיטרה (או במעבד מזון). מעבדים קצרות, רק עד שמתקבל בצק פירורי (עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק). מוסיפים 2 כפות מים ומעבדים קצרות, רק עד שמתקבל בצק אחיד (אם יש צורך, מוסיפים עוד כף מים).
  3. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה למלבן בעובי 1 ס"מ. מעבירים לתבנית אפייה ומסירים את הנייר העליון. חותכים לריבועים בגודל 3X3 ס"מ ומברישים בביצה הטרופה. מפזרים שומשום וקצח.
  4. אופים כ-35 דקות, עד שעוגיות הגבינה מזהיבות. מצננים ומאחסנים בכלי אטום.

 

  • שפית בת חן דיאמנט עורכת סדנאות בישול ואפייה. פרטים ומתכונים נוספים - באתר שלה

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד