יש לי עוגת גלידה הכי טובה: קינוחי
קיץ עם שוקולד, מנגו או אוכמניות

עוגה לסופ"ש צריך? צריך. אבל ממש לא חובה להדליק בשביל זה תנור, להפך: תנו למקפיא לעשות את העבודה ותקבלו שניים במחיר אחד – קור וגם מתיקות

ערבה שלוש

|

02.08.17 | 10:27

עוגת גלידה "קסטה" עם שוקולד וגבינה (צילום: ערבה שלוש)
עוגת גלידה "קסטה" עם שוקולד וגבינה (צילום: ערבה שלוש)

עוגת גלידה "קסטה" עם שוקולד וגבינה

 

מרכיבים

2 תבניות אינגליש קייק

 

לתחתית

  • כ-1/2 חבילה (כ-250 גרם) ביסקוויטים בטעם שוקולד

 

לשכבת הגבינה

  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
  • 250 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
  • 1 חבילה אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל צרפתי
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר

 

לשכבת השוקולד

  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
  • 1 חבילה אבקת אינסטנט פודינג בטעם שוקולד

 

לציפוי

  • 200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 200 מ"ל (3/4 כוס ועוד כף) שמנת מתוקה

 

לקישוט

  • כ-10 אגוזי פקאן מסוכרים, קצוצים גס

 

אופן ההכנה

  1. מרפדים את התחתית של שתי התבניות בביסקוויטים.
  2. מקציפים יחד את כל מרכיבי שכבת הגבינה לקציפה יציבה. יוצקים לשתי התבניות, מיישרים ומניחים מעל שכבה נוספת של ביסקוויטים.
  3. מקציפים יחד את כל מרכיבי שכבת השוקולד לקציפה יציבה. יוצקים לשתי התבניות ומיישרים. מכסים ומקפיאים כשעה.
  4. ממיסים יחד את מרכיבי הציפוי במיקרוגל או על הכיריים. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי ומתקבל קרם חלק. על הכיריים: שמים את השוקולד והשמנת בסיר קטן (או בקערת מתכת), ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין ומתקבל קרם חלק.
  5. יוצקים את הקרם על העוגות ומיישרים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל-5 שעות לפחות.
  6. לפני ההגשה מפזרים על העוגות את אגוזי הפקאן המסוכרים.

 

עוגת גלידת וניל עם אוכמניות (צילום: ערבה שלוש)
    עוגת גלידת וניל עם אוכמניות(צילום: ערבה שלוש)
     

     

    עוגת גלידת וניל עם אוכמניות

     

    מרכיבים

    2 תבניות אינגליש קייק

     

    • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
    • 500 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
    • 1 חבילה אבקת אינסטנט פודינג וניל
    • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
    • 1 כפית תמצית וניל איכותית
    • 3 כפות מלית אוכמניות
    • 1 חבילה (200 גרם) בישקוטים

     

    אופן ההכנה

    1. מקציפים יחד את השמנת, הגבינה, הפודינג, הסוכר ותמצית הוניל עד לקבלת קצפת יציבה.
    2. מוסיפים את מחית האוכמניות ומקציפים עוד כמה שניות, עד שהיא נטמעת חלקית בקציפה.
    3. יוצקים מחצית מהקציפה לכל תבנית, מיישרים ומכסים בשכבה של בישקוטי.
    4. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל-6 שעות לפחות.
    5. לפני ההגשה הופכים את עוגת הגלידה בזהירות על צלחת.

     

    עוגת גלידת מנגו ואננס בציפוי שוקולד לבן (צילום: ערבה שלוש)
      עוגת גלידת מנגו ואננס בציפוי שוקולד לבן(צילום: ערבה שלוש)
       

       

      עוגת גלידת מנגו ואננס בציפוי שוקולד לבן

       

      מרכיבים

      תבנית בקוטר 28-26 ס"מ

       

      לתחתית

      • 150 גרם עוגיות חמאה, טחונות לפירורים
      • 2 כפות קוקוס טחון
      • 100 גרם חמאה, רכה
      • 1 כפית סוכר חום

       

      לשכבת התות

      • 1/2 חבילה אבקת אינסטנט ג'לי בטעם תות

       

      לגלידה

      • 3 מנגואים גדולים ובשלים, קלופים ומגולענים
      • 1 אננס קטן, קלוף
      • 1 פחית (400 גרם) חלב מרוכז ממותק
      • 1/4 כוס (60 מ"ל) תרכיז מנגו קפוא
      • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
      • 1 חבילה אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל

       

      לציפוי

      • 100 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
      • 100 מ"ל (1/3 כוס ועוד כף) שמנת מתוקה
      • 2 כפות תרכיז מנגו קפוא

       

      לקישוט

      • קוקוס טחון
      • פירות טריים, חתוכים

       

      אופן ההכנה

      1. מערבבים היטב את מרכיבי התחתית, מפזרים בתבנית ומהדקים.
      2. מכינים את הג'לי לפי הוראות היצרן ויוצקים לתבנית. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות, להתייצבות.
      3. טוחנים את המנגו והאננס למחית חלקה. מערבבים עם שאר מרכיבי הגלידה, למעט השמנת המתוקה והפודינג.
      4. מקציפים את השמנת המתוקה והפודינג לקצפת יציבה, ומקפלים אותה לתוך תערובת הפירות. יוצקים לתבנית על שכבת הג'לי, מכסים ומקפיאים במשך שעה.
      5. ממיסים יחד את מרכיבי הציפוי במיקרוגל או על הכיריים. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי ומתקבל קרם חלק. על הכיריים: שמים את השוקולד, השמנת ותרכיז המנגו בסיר קטן (או בקערת מתכת), ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין ומתקבל קרם חלק.
      6. יוצקים את הציפוי על התבנית ומיישרים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל-6 שעות לפחות.
      7. לפני ההגשה מחלצים את העוגה מהתבנית ומקשטים בקוקוס טחון ובפירות (לחילוץ נוח מניחים את כפות הידיים במשך כמה שניות בנקודות שונות מסביב לתבנית – החום שלהן ימיס את הגלידה שצמודה לדפנות).

       

      _______________________________________________________

       

      ויש גם מתכון לעוגת ביסקוויטים משודרגת! לחצו על התמונה

       

        (צילום: כפיר חרבי, סגנון: דריה קרגולה)

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר חלבי
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (5 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג