לדגדג את הסלט: שני סלטים עם
דגים צרובים שהם ארוחה שלמה

אם זה עוזר למיליוני אסייתים לעבור את הקיץ – זה טוב גם לנו: מחליפים את הבשר והפחמימות בדג ובסלט, ומקבלים ארוחה קלילה שלא חייבים לישון אחריה

מערכת Xnet

|

29.07.17 | 21:18

טונה צרובה על סלט ארטישוק, עגבניות מיובשות ופקאן (צילום: יפית בשבקין)
טונה צרובה על סלט ארטישוק, עגבניות מיובשות ופקאן (צילום: יפית בשבקין)
 

טונה צרובה על סלט של ארטישוק,

עגבניות מיובשות ופקאן / מהראן פארס

מהראן פארס הוא השף של מסעדת ביילסאן בעכו.

 

מרכיבים

2 מנות

 

  • 2 עלי חסה ערבית, חתוכים לרצועות
  • 2 עלי חסה מסולסלת, חתוכים לרצועות
  • 1 מלפפון, חתוך לרצועות דקות (ז'וליאנים)
  • 4 כפות רוטב שזיפים אסייתי (נמכר בחלק מרשתות השיווק ובחנויות למוצרים מהמזרח)
  • 1 כף שומשום
  • 1 כף קצח
  • 120 גרם פילה טונה אדומה
  • מעט שמן לטיגון
  • 5 עגבניות מיובשות, חתוכות
  • 3 לבבות ארטישוק מצנצנת שימורים, חתוכים לרבעים
  • 50 גרם (1/2 כוס) אגוזי פקאן סיניים
  • 2 כפות רוטב סויה

 

אופן ההכנה
  1. מניחים את החסות בקערה ומפזרים מעל את המלפפון ו-2 כפות מרוטב השזיפים.
  2. מערבבים בצלחת קטנה את השומשום והקצח וטובלים בהם את נתח הטונה מכל צדדיו.
  3. מחממים במחבת מעט שמן על אש בינונית-גבוהה. צורבים את נתח הטונה קצרות מכל צד, כך שיהיה צלוי מבחוץ אך עדיין נא מבפנים.
  4. חותכים את הנתח לקוביות ומעבירים אותן לקערה נוספת. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומעבירים לקערה עם החסות. מגישים מיד.

 

דג פריך על סלט מנגו וצ'ילי (צילום: סיון שטרנבך)
    דג פריך על סלט מנגו וצ'ילי(צילום: סיון שטרנבך)
     

     

    דג פריך על סלט מנגו וצ'ילי / סיון שטרנבך ורונה קובו

    סיון שטרנבך ורונה קובו כותבות את הבלוג "המטבח של סיון".

     

    מרכיבים

    4 מנות

     

    • 1 דג לבן (אני השתמשתי בדניס), מפולט וחתוך לקוביות
    • שמן לטיגון עמוק
    • 1/2 כוס קמח
    • מלח, פלפל שחור גרוס

     

    לסלט
    • 1 מנגו גדול, חתוך לקוביות קטנות
    • 2 בצלי שאלוט, קצוצים דק
    • כוסברה לקישוט
    • לבבות של חסה אייסברג או חסה ערבית

     

    לרוטב
    • 1/2 1 כפות רוטב דגים
    • 1/2 1 כפות סוכר דקלים או סוכר דמררה
    • 2 כפות מיץ לימון
    • 1 שן שום, כתושה
    • 3-1 פלפלי צ'ילי אדומים, פרוסים דק דק

     

    אופן ההכנה
    1. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומניחים בצד, עד שהסוכר נמס. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
    2. יוצקים למחבת קטנה שמן בכמות שתספיק לכיסוי נתחי הדג. מוסיפים טיפת מים קרים ומחממים על להבה גבוהה - כשהטיפה תסיים להתפצפץ השמן יהיה מוכן לטיגון.
    3. בינתיים, מערבבים את הקמח עם כפית מלח וכפית פלפל, ומצפים בתערובת את נתחי הדג. נפטרים מעודפי קמח (אפשר להיעזר במסננת).
    4. מטגנים את נתחי הדג עד שהם מזהיבים, ומעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר (חשוב שהנתחים לא יהיו צפופים במחבת, ולכן כדאי לטגן אותם בכמה סבבים).
    5. מערבבים את המנגו ובצלי השאלוט עם הרוטב, ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים מעל את נתחי הדג ועלי כוסברה. מגישים לצד לבבות חסה ואוכלים מיד.

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד