טונה צרובה על סלט ארטישוק, עגבניות מיובשות ופקאן (צילום: יפית בשבקין)
טונה צרובה על סלט של ארטישוק,
עגבניות מיובשות ופקאן / מהראן פארס
מהראן פארס הוא השף של מסעדת ביילסאן בעכו.
מרכיבים
2 מנות
- 2 עלי חסה ערבית, חתוכים לרצועות
- 2 עלי חסה מסולסלת, חתוכים לרצועות
- 1 מלפפון, חתוך לרצועות דקות (ז'וליאנים)
- 4 כפות רוטב שזיפים אסייתי (נמכר בחלק מרשתות השיווק ובחנויות למוצרים מהמזרח)
- 1 כף שומשום
- 1 כף קצח
- 120 גרם פילה טונה אדומה
- מעט שמן לטיגון
- 5 עגבניות מיובשות, חתוכות
- 3 לבבות ארטישוק מצנצנת שימורים, חתוכים לרבעים
- 50 גרם (1/2 כוס) אגוזי פקאן סיניים
- 2 כפות רוטב סויה
אופן ההכנה
- מניחים את החסות בקערה ומפזרים מעל את המלפפון ו-2 כפות מרוטב השזיפים.
- מערבבים בצלחת קטנה את השומשום והקצח וטובלים בהם את נתח הטונה מכל צדדיו.
- מחממים במחבת מעט שמן על אש בינונית-גבוהה. צורבים את נתח הטונה קצרות מכל צד, כך שיהיה צלוי מבחוץ אך עדיין נא מבפנים.
- חותכים את הנתח לקוביות ומעבירים אותן לקערה נוספת. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומעבירים לקערה עם החסות. מגישים מיד.
דג פריך על סלט מנגו וצ'ילי / סיון שטרנבך ורונה קובו
סיון שטרנבך ורונה קובו כותבות את הבלוג "המטבח של סיון".
מרכיבים
4 מנות
- 1 דג לבן (אני השתמשתי בדניס), מפולט וחתוך לקוביות
- שמן לטיגון עמוק
- 1/2 כוס קמח
- מלח, פלפל שחור גרוס
לסלט
- 1 מנגו גדול, חתוך לקוביות קטנות
- 2 בצלי שאלוט, קצוצים דק
- כוסברה לקישוט
- לבבות של חסה אייסברג או חסה ערבית
לרוטב
- 1/2 1 כפות רוטב דגים
- 1/2 1 כפות סוכר דקלים או סוכר דמררה
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 שן שום, כתושה
- 3-1 פלפלי צ'ילי אדומים, פרוסים דק דק
אופן ההכנה
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומניחים בצד, עד שהסוכר נמס. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
- יוצקים למחבת קטנה שמן בכמות שתספיק לכיסוי נתחי הדג. מוסיפים טיפת מים קרים ומחממים על להבה גבוהה - כשהטיפה תסיים להתפצפץ השמן יהיה מוכן לטיגון.
- בינתיים, מערבבים את הקמח עם כפית מלח וכפית פלפל, ומצפים בתערובת את נתחי הדג. נפטרים מעודפי קמח (אפשר להיעזר במסננת).
- מטגנים את נתחי הדג עד שהם מזהיבים, ומעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר (חשוב שהנתחים לא יהיו צפופים במחבת, ולכן כדאי לטגן אותם בכמה סבבים).
- מערבבים את המנגו ובצלי השאלוט עם הרוטב, ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים מעל את נתחי הדג ועלי כוסברה. מגישים לצד לבבות חסה ואוכלים מיד.