סגול עצמי: כך תכינו במו ידיכם תבשילים מעולים מהכרוב הצבעוני
אורז ותפוחי אדמה כבדים לכם מדי בחום הזה? עשו כמו אסנת לסטר, והחליפו אותם בתוספות קלילות שעשויות מכרוב סגול – עם נקניק או עם תפוחים ויין

תבשיל כרוב סגול עם נקניק (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
תבשיל כרוב סגול עם נקניק
מתכון של יורם שניידר מטבעון.
מרכיבים
6-5 מנות
- שמן זית לטיגון
- 1 בצל, פרוס דק
- 3 נקניקי קבנוס (כ-130 גרם בסה"כ), פרוסים או 130 גרם חזה אווז מעושן, חתוך
- 1 כרוב סגול (כ-1 ק"ג), חתוך לרצועות דקות
- 1 כפית מלח
- 1 כף סוכר
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- 3 כפות חומץ (אפשר קצת יותר, אם רוצים)
- 1 עלה דפנה
- 2 כוסות (480 מ"ל) מים
- 1 כפית קמח
אופן ההכנה
- מחממים שמן בסיר גדול. מוסיפים את הבצל והנקניק ומטגנים 4-3 דקות, תוך ערבוב, עד שהבצל מזהיב קלות.
- מוסיפים את הכרוב, מערבבים ומבשלים על אש בינונית 10-8 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהכרוב מתכהה מעט.
- מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט הקמח ומערבבים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה 30-20 דקות.
- מפזרים את הקמח על פני התבשיל ומבשלים עוד דקה-שתיים, תוך ערבוב, עד שהתבשיל מסמיך.

תבשיל כרוב סגול ביין ותפוחים(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
תבשיל כרוב סגול ביין ותפוחים
מתכון של שושנה מנצל מגבעת אבני.
מרכיבים
5-4 מנות
- שמן זית לטיגון
- 1 בצל, קצוץ
- 1 כרוב סגול לא גדול, חתוך לרצועות דקות
- 3 תפוחי עץ חמוצים, חתוכים לקוביות
- 1/4 כוס (60 מ"ל) חומץ
- 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) יין אדום יבש
- 1 כף ריבה אדומה (לא משנה הפרי, רק הצבע)
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
- מחממים שמן בסיר שטוח ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לרך ושקוף.
- מוסיפים לסיר את הכרוב ומערבבים. מכסים ומבשלים 10 דקות על אש בינונית-נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם.
- מוסיפים את תפוחי העץ ומערבבים. מוסיפים גם את החומץ, היין והריבה ומערבבים. מכסים, מנמיכים את האש למינימום ומבשלים שעה וחצי. מדי פעם מערבבים.
- כשתי דקות לפני סיום הבישול מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע
_________________________________________________________________________
ויש גם תבשילי כרוב לבן - עם תפוחי אדמה או עם אטריות. לחצו על התמונה