
קציצות קינואה אפויות עם סלק (צילום: מירי צדוק)
קציצות קינואה אפויות עם סלק
קציצות רכות שהן חגיגה של טעמים וצבעים. השתמשתי בהן בטחינה במקום בביצה, כך שהן גם טבעוניות.
מרכיבים
כ-25 קציצות
- 6 סלקים בינוניים (כ-600 גרם לפני קילוף, כ-450 גרם אחרי קילוף)
- 1 כוס (200 גרם) קינואה
- 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים
- 6 כפות טחינה גולמית מדוללת ב-6 כפות מים - בסה"כ מתקבלת 3/4 כוס (180 מ"ל) טחינה מוכנה
- 2 כפות שמן זית + עוד מעט שמן להברשת הקציצות
- 3 שיני שום, כתושות
- חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
- 1/2 כוס (60 גרם) פירורי לחם (אני השתמשתי בפירורים מקמח מלא)
- 1/2 1 כפיות מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון
אופן הההכנה
- מבשלים את הסלקים כ-45 דקות במים רותחים, עד שהם מתרככים.
- בינתיים שוטפים היטב את הקינואה (כדי שלא תהיה מרירה) ומסננים. מרתיחים בסיר 1/2 1 כוסות מים ומוסיפים את הקינואה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 13 דקות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה כ-15 דקות. מניחים לקינואה להתקרר מעט (כדי להאיץ את התהליך, אפשר לפזר אותה על מגש).
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- כשהסלקים מוכנים מקלפים אותם ומגררים בפומפייה גסה.
- מעבירים את הסלק והקינואה לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.
- יוצרים מהתערובת קציצות בגודל כדורי פינג פונג, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים מעט. מברישים בשמן זית.
- אופים כ-30 דקות, עד שקציצות הקינואה מזהיבות. מניחים להן להתקרר בתבנית לפני שמוציאים אותן (כשהן חמות הן עלולות להתפרק).
>> רוצים לקבל את המתכונים של Xnet ישירות למייל? לחצו כאן

קציצות קינואה אפויות עם כרובית(צילום: מירי צדוק)
קציצות קינואה אפויות עם כרובית
טעמה של הכרובית הוא הדומיננטי בקציצות האלה, וכמעט שלא מרגישים בטעם הקינואה.
מרכיבים
כ-25 קציצות
- 1 כוס (200 גרם) קינואה
- 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים
- 1 כרובית בינונית
- 3 ביצים
- 2 כפות שמן זית + עוד מעט שמן להברשת הקציצות
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- חופן עלי כוסברה קצוצים
- 1/2 כוס (60 גרם) פירורי לחם
- 1/2 כפית כורכום
- קורט אגוז מוסקט טחון
- 1/2 1 כפיות מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
- שוטפים היטב את הקינואה (כדי שלא תהיה מרירה) ומסננים. מרתיחים בסיר 1/2 1 כוסות מים ומוסיפים את הקינואה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 13 דקות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה כ-15 דקות. מניחים לקינואה להתקרר מעט (כדי להאיץ את התהליך, אפשר לפזר אותה על מגש).
- מפרידים את הכרובית לפרחים. מבשלים אותם כ-20 דקות במים רותחים שהומלחו מעט, עד שהם מתרככים ואפשר לנעוץ בהם בקלות מזלג. מסננים ומקררים מעט.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מועכים את הכרובית במזלג למחית גסה שעדיין יש בה חתיכות קטנות. מוסיפים את הקינואה ומערבבים. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.
- יוצרים מהתערובת קציצות בגודל כדורי פינג פונג, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים מעט. מברישים בשמן זית.
- אופים 35-30 דקות, עד שקציצות הקינואה מזהיבות.

קציצות קינואה אפויות עם קישואים ועשבי תיבול(צילום: מירי צדוק)
קציצות קינואה אפויות עם קישואים ועשבי תיבול
הקישואים ועשבי התיבול נותנים לקציצות לא רק טעם, אלא גם צבע.
מרכיבים
כ-25 קציצות
- 1 כוס (200 גרם) קינואה
- 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים
- 5 קישואים
- 3 ביצים
- 2 כפות שמן זית + עוד מעט שמן להברשת הקציצות
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
- חופן קטן של שמיר קצוץ או כוסברה קצוצה
- 1/2 כוס (60 גרם) פירורי לחם (אני השתמשתי בפירורים מקמח מלא)
- קורט אגוז מוסקט טחון
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- שוטפים היטב את הקינואה (כדי שלא תהיה מרירה) ומסננים. מרתיחים בסיר 1/2 1 כוסות מים ומוסיפים את הקינואה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 13 דקות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה כ-15 דקות. מניחים לקינואה להתקרר מעט (כדי להאיץ את התהליך, אפשר לפזר אותה על מגש).
- מגררים את הקישואים בפומפייה גסה. סוחטים אותם היטב ומניחים כמה דקות במסננת, כדי להיפטר מכמה שיותר נוזלים.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מעבירים את הקינואה והקישואים לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.
- יוצרים מהתערובת קציצות בגודל כדורי פינג פונג, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים מעט. מברישים בשמן זית.
- אופים 35-30 דקות, עד שקציצות הקינואה מזהיבות.
- אפשר להגיש עם מטבל של גבינה לבנה ובצל ירוק.
- עוד מתכונים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"
_______________________________________________________
ויש גם מתכון מעולה לתבשיל קינואה וירקות כתומים! לחצו על התמונה