צילום: שי יחזקאל

טעם החיים: מתכונים למים בטעמים שיגרמו לכם לשתות הרבה יותר

הוסיפו למים שלכם בוסט של אנרגיה וטעם בעזרת תוספות בריאות של עשבי תיבול, פירות, ירקות, פרחים ותבלינים. שישה מתכונים מרעננים לבקבוק המים שלכם

אננס, פטל ונקטרינה הם מקורות מצוינים לוויטמין C, המסייע בהאטת תהליכי חמצון והזדקנות במוח
הרבה דברים טובים יקרו לכם כשתשתו מים והרבה:

1. תרזו מזה. במחקרים נמצא שאנשים שמרבים בשתיית מים צורכים כ־9% פחות קלוריות בהשוואה לאלה ששותים משקאות אחרים.

2. הדם יזרום חלק יותר. שתיית מים גורמת לדילול הדם וכך עוזרת למנוע יצירת קרישי דם ומפחיתה את הסיכון למחלות לב.

3. השרירים יעבדו טוב יותר. כשהשרירים אינם מקבלים כמות מספקת של נוזלים, תפקודם עלול להיפגע. לכן שתיית מים חשובה במיוחד במהלך פעילות גופנית ולאחריה.

4. וגם המוח. מחקרים בילדים ובסטודנטים הראו שצריכת מים תורמת לשיפור הזיכרון, ומנגד - מחקרים אחרים הצביעו על כך שהתייבשות יכולה לפגוע בביצועים המנטליים.

5. העור ייראה נפלא. המים מסייעים לשמר את מראה העור, מרקמו ורכותו, ולא פחות חשוב - את יכולתו לתפקד כמחסום המונע חדירת חומרים מזיקים לגוף.

 

ואיך אתם יכולים לרענן ולגוון את המים שלכם? הוסיפו להם:

מרעננים גם את קוביות הקרח: יוצקים מי עדן לתבניות קרח, מוסיפים עלים של עשבי תיבול, פירות קטנים (כמו ענבים ופירות יער) ופרחים אכילים. מקפיאים ומוסיפים למים

+ עשבי תיבול טריים: רוזמרין, תימין, נענע, מנטה, בזיליקום, לואיזה, גרניום לימוני ואפילו כוסברה, פטרוזיליה ושמיר.

+ תבלינים: מקלות קינמון, כוכבי אניס, מקלות וניל, מסמרי ציפורן, צ'ילי וגם פולי קפה או זרעי צ'יה (אם אתם אוהבים את המרקם שלהם לאחר השריה).

+ פירות: פירות העונה בשלל צורות חיתוך, פרוסות ומיץ הדרים וגם ענבים ופירות יער קפואים.

+ ירקות ושורשים: עיגולי מלפפון וגזר, מקלות סלרי, פרוסות שומר וג'ינג'ר ועוד שורשים.

+ פרחי מאכל: ורד, לבנדר, פריחת הדרים, היביסקוס, סיגליות וכל מה שאכיל ואינו רעיל (ודאו מראש).

+ קרח: בקוביות או מרוסק, בייחוד בימים החמים.

 

דובדבן ולימון

 

 (צילום: בן יוסטר, סגנון: דיאנה לינדר)
    (צילום: בן יוסטר, סגנון: דיאנה לינדר)

     

    טיפ מ"מי עדן": הפיגמנט האדום של הדובדבנים עשיר בנוגדי דלקת ונוגדי חמצון שמגינים על כלי הדם והלב. כמו כן, הם תורמים להרגעת כאבי שרירים לאחר פעילות מאומצת ומסייעים להתאוששות.

     

    מה צריך:

    1 כוס דובדבנים חצויים ומגולענים

    1 לימון פרוס דק

    2 מקלות וניל

     

    מה עושים:

    1. מכניסים את הדובדבנים ואת פרוסות הלימון לבקבוק, חורצים את מקלות הווניל ומוסיפים גם אותם.

    2. מכסים הכל במים, מנערים, מצננים - ושותים.

     

    מלפפון ועשבי תיבול

     

     (צילום: בן יוסטר, סגנון: דיאנה לינדר)
      (צילום: בן יוסטר, סגנון: דיאנה לינדר)

       

      טיפ מ"מי עדן": המלפפון, הלימון ועשבי התיבול מרעננים, מטהרים ומקררים ולכן מתאימים לימות הקיץ החמים. ויש גם בונוס: הם מסייעים לפעילות תקינה של מערכת העיכול.

       

      מה צריך:

      1/2 מלפפון

      1 לימון

      2 גבעולי רוזמרין

      1/2 צרור תימין

      1/2 צרור נענע

       

      מה עושים:

      1. פורסים את המלפפון ואת הלימון לעיגולים דקיקים ומכניסים לבקבוק.

      2. מוסיפים את עשבי התיבול ומכסים במים. מצננים במשך שעה - ושותים.

       

      תפוח, קינמון וג'ינג'ר

       (צילום: בן יוסטר, סגנון: דיאנה לינדר)
        (צילום: בן יוסטר, סגנון: דיאנה לינדר)

         

        טיפ מ"מי עדן": התפוח עשיר בסיבים תזונתיים המקנים תחושת שובע ומסייעים בירידה במשקל ומקור מצוין לאנרגיה זמינה. השילוב עם הקינמון והג'ינג'ר מעניק אפקט מגן וממריץ של מערכת העיכול.

         

        מה צריך:

        1 תפוח ירוק, פרוס לחצאי עיגולים דקים

        1 תפוח אדום, פרוס לחצאי עיגולים דקים

        1 מקל קינמון

        1 כף ג'ינג'ר מגורר

         

        מה עושים:

        1. מעבירים את כל החומרים לבקבוק.

        2. מכסים במים, מנערים, מצננים - ושותים.

         

        אננס, נקטרינה ופטל

         

         (צילום: בן יוסטר, סגנון: דיאנה לינדר)
          (צילום: בן יוסטר, סגנון: דיאנה לינדר)

           

          טיפ מ"מי עדן": אננס, פטל ונקטרינה הם מקורות מצוינים לוויטמין C, המסייע בהאטת תהליכי חמצון והזדקנות במוח ובהפחתת הסיכון למחלות לב.

           

          מה צריך:

          1/2 כוס קוביות אננס

          1/2 כוס פרוסות נקטרינה

          1/4 כוס פטל (אפשר קפוא)

           

          מה עושים:

          1. מעבירים את כל החומרים לבקבוק.

          2. מכסים במים, מנערים, מצננים - ושותים.

           

          אבטיח, מלון ומנטה

           (צילום: בן יוסטר, סגנון: דיאנה לינדר)
            (צילום: בן יוסטר, סגנון: דיאנה לינדר)

             

            טיפ מ"מי עדן": הליקופן, שמעניק לאבטיח את צבעו האדום, הוא נוגד חמצון רב עוצמה המגן על העור מפני נזקי השמש.

             

            מה צריך:

            1/2 כוס קוביות אבטיח (או כדורים)

            1/2 כוס קוביות מלון (או כדורים)

            1/2 צרור מנטה

            1 ליים או לימון פרוס לעיגולים

            להגשה: קוביות קרח עם עלי מנטה טריים

             

            מה עושים:

            1. מכניסים את האבטיח ואת המלון לבקבוק, מוסיפים את המנטה (שומרים כמה עלים בצד) ואת פרוסות הליים, ומכסים במים.

            2. מכינים את קוביות הקרח: יוצקים מים לתבניות קרח, מוסיפים עלי מנטה טריים, מקפיאים ומוסיפים למים המועשרים - ושותים.

             

            אוכמניות, ענבים ולבנדר

             (צילום: בן יוסטר, סגנון: דיאנה לינדר)
              (צילום: בן יוסטר, סגנון: דיאנה לינדר)

               

              טיפ מ"מי עדן": הפיגמנט הסגול של האוכמניות והענבים עשיר בנוגדי חמצון התורמים להאטת תהליכי ההזדקנות. הלבנדר, שהוא

              פרח אכיל, מרגיע ומוסיף ניחוח מבושם.

               

              מה צריך:

              1/2 כוס אוכמניות (אפשר קפואות)

              1/2 כוס ענבים סגולים, חצויים

              1 כף פרחי לבנדר

               

              מה עושים:

              1. מכניסים את האוכמניות, הענבים והלבנדר לבקבוק, מנערים ומכסים במים.

              2. מצננים כשעה - ושותים.

               

              ______________________________________________________

               

              ואיך לגרום לאוכל להיות מתוק יותר בלי להוסיף טיפת סוכר? הקליקו על התמונה:

               

              צבעי הצלחת, סוג הסכו"ם ומוזיקת הרקע - לא תאמינו איך אפשר לשנות את טעם האוכל (צילום: דן לב, סגנון: נועה קנריק)
              צבעי הצלחת, סוג הסכו"ם ומוזיקת הרקע - לא תאמינו איך אפשר לשנות את טעם האוכל (צילום: דן לב, סגנון: נועה קנריק)

               

               

               
              הצג:
              אזהרה:
              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
              מתכון מהיר
              כשר פרווה
              דיאטטי
              דרגת קושי קלה
              דירוג הגולשים (0 מדרגים)
              לחצו על הלבבות כדי לדרג