עוגת תפוחים קלה עם פירות יער:
מרשימה - אבל פשוטה להכנה

זאת בעצם עוגה בחושה שהתחפשה לעוגת רושם: הסוד הוא באופן שבו מפגישים את הבצק עם הפירות. והיא גם פרווה!

דפנה אוסטר מיכאל

|

20.07.17 | 21:18

עוגת תפוחים קלה עם פירות יער (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
עוגת תפוחים קלה עם פירות יער (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
 

מרכיבים

תבנית בקוטר 24 ס"מ

 

לתפוחים
  • 4 תפוחים
  • 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1/2 כפית קינמון
  • 2 כפות ריבה

 

לעוגה
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן
  • 2 כפות (30 מ"ל) מיץ לימון
  • 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1/3 כוס (30 גרם) אגוזי מלך טחונים
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כוס פירות יער או אוכמניות, טריים או מוקפאים
  • אפשרות: סירופ מייפל להברשת העוגה

 

עוגת תפוחים קלה עם פירות יער - מראה ממעוף האופה (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
    עוגת תפוחים קלה עם פירות יער - מראה ממעוף האופה(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית.
    2. התפוחים: קולפים אותם וחותכים לקוביות קטנות. מערבבים עם קליפת הלימון, הקינמון והריבה, ומניחים בצד.
    3. העוגה: טורפים בקערה את הביצים והסוכר. מוסיפים את השמן, מיץ הלימון וקליפות המגוררות והקינמון ומערבבים. מוסיפים גם את הקמח, האגוזים ואבקת האפייה, ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
    4. יוצקים 3/4 מהבלילה לתבנית ומפזרים עליה את התפוחים.
    5. מערבבים את פירות היער עם יתרת הבלילה ויוצקים על התפוחים.
    6. אופים כשעה, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
    7. אם רוצים, מברישים את עוגת התפוחים בסירופ מייפל כשהיא עדיין חמה.

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד