עוגת תפוחים קלה עם פירות יער (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
מרכיבים
תבנית בקוטר 24 ס"מ
לתפוחים
- 4 תפוחים
- 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
- 1/2 כפית קינמון
- 2 כפות ריבה
לעוגה
- 2 ביצים
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן
- 2 כפות (30 מ"ל) מיץ לימון
- 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
- 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 1 כוס (140 גרם) קמח
- 1/3 כוס (30 גרם) אגוזי מלך טחונים
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כוס פירות יער או אוכמניות, טריים או מוקפאים
- אפשרות: סירופ מייפל להברשת העוגה
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית.
- התפוחים: קולפים אותם וחותכים לקוביות קטנות. מערבבים עם קליפת הלימון, הקינמון והריבה, ומניחים בצד.
- העוגה: טורפים בקערה את הביצים והסוכר. מוסיפים את השמן, מיץ הלימון וקליפות המגוררות והקינמון ומערבבים. מוסיפים גם את הקמח, האגוזים ואבקת האפייה, ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- יוצקים 3/4 מהבלילה לתבנית ומפזרים עליה את התפוחים.
- מערבבים את פירות היער עם יתרת הבלילה ויוצקים על התפוחים.
- אופים כשעה, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- אם רוצים, מברישים את עוגת התפוחים בסירופ מייפל כשהיא עדיין חמה.
- עוד מתכונים מצוינים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"