בואו לשולחן, יש כרוב לבן!
שני מתכונים עם הירק העגלגל

כרוב לבן זה לא רק לסלט: אסנת לסטר מוכיחה שאפשר להכין אתו גם תבשילים מצוינים: עם תפוחי אדמה, עגבניות ונקניקיות, או עם אטריות דקות

אסנת לסטרפורסם: 20.07.17 11:15
תבשיל כרוב לבן עם תפוחי אדמה, עגבניות ונקניקיות (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
תבשיל כרוב לבן עם תפוחי אדמה, עגבניות ונקניקיות (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

תבשיל כרוב לבן עם תפוחי אדמה, עגבניות ונקניקיות

מתכון של סוניה מלכה מעפולה.

 

מרכיבים

6-5 מנות

 

  • שמן זית לטיגון
  • 2 בצלים, חצויים ופרוסים דק
  • 1 כרוב לבן, חתוך לרצועות דקות
  • 2 כוסות מים
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור טחון
  • 4 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לרבעים או לשמיניות
  • 1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כוס שמיר קצוץ
  • 2 עלי דפנה
  • 5 נקניקיות, פרוסות

 

אופן ההכנה
  1. מחממים שמן בסיר. מוסיפים את הבצל והכרוב ומטגנים 7-5 דקות על אש בינונית-נמוכה, תוך ערבוב, עד שהכרוב מתרכך.
  2. מוסיפים את המים, המלח והפלפל מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את תפוחי האדמה (דואגים שיהיו מכוסים היטב בנוזלים) ומבשלים 20-15 דקות, עד שהם מתרככים.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומבשלים על אש קטנה 10-7 דקות נוספות.

 

תבשיל כרוב לבן עם אטריות דקות (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    תבשיל כרוב לבן עם אטריות דקות(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
     

    תבשיל כרוב לבן עם אטריות דקות

    מתכון של יעל לוינגר מעפולה.

     

    מרכיבים

    5-4 מנות

     

    • 1/2 חבילה (200 גרם) אטריות דקות
    • 3 כפות שמן זית
    • 4 כפיות מלאות סוכר
    • 1 כרוב לבן קטן, חתוך לפסים דקים

     

    אופן ההכנה
    1. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים בצד.
    2. שמים בסיר רחב את השמן והסוכר ומבשלים על אש בינונית, תוך ערבוב, עד שהסוכר משחים ומתקרמל.
    3. מוסיפים לסיר את הכרוב ומבשלים כ-20 דקות, תוך ערבוב תכוף, עד שהוא מתרכך.
    4. מוסיפים את האטריות ומערבבים.

     

    • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

    וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

    בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

    כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

    עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

    (צילום: אסף אמברם)