רוטב בולונז לילדים במעט
עבודה ובלי הרבה מרכיבים

הרוטב שיסדר לכם את הקיץ: מכינים כמות גדולה, מקפיאים – ואתם מאורגנים לכמה שבועות עם ארוחות בשלוף שהילדים ישמחו לאכול שוב ושוב

טל סורסקי

|

18.07.17 | 10:30

אחרי החופש הם יבקשו אותו לבית הספר. רוטב בולונז לילדים (צילום: Shutterstock)
אחרי החופש הם יבקשו אותו לבית הספר. רוטב בולונז לילדים (צילום: Shutterstock)

ילדים. לכו תבינו אותם. תכינו להם רוטב בולונז קלאסי, תשקיעו בקילוף עגבניות, בקיצוץ של גזרים וסלרי, תבזבזו עליהם יין איכותי - ובסוף הם יתלוננו שלא טעים. תסעו לבקר את הדודה באמסטרדם, היא תכין להם רוטב בולנז בחמש דקות עבודה - והם יעופו עליו.

 

אני נשברתי מלנסות ולהבין אותם. אז הילדים מתים על הרוטב הזה. יכולים לחיות עליו. כשאנחנו מכינים להם אותו בבוקר עבור ארוחת הצהריים, יותם מבקש שנארוז לו לבית הספר במקום סנדוויץ'. והכי חשוב: את רוטב הבולונז הזה מכינים תמיד בכמות כפולה בסיר הכי גדול שיש, וכשהוא מוכן מחלקים למנות ומקפיאים.

 

כבר אמרתי שהילדים מתים על הרוטב הזה?

 

שני דגשים:

  • בקשו מהקצב שלכם בשר טוב. לא הבשר הקפוא, האפרפר הזה, שקונים בסופר. תשקיעו בבשר טוב. זה לא מאוד יקר.
  • יש עגבניות מרוסקות שמיובאות מאיטליה בקופסאות של 400 גרם. בדרך כלל הן נמכרות במארזים של 3 קופסאות ב-10 שקלים, וההשקעה הזאת ממולצת בחום.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים של Xnet ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

8 מנות

 

  • 1 בצל גדול
  • 2 גזרים בינוניים
  • 4 שיני שום
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כף פפריקה מעושנת
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים (או יין אדום, אם הילדים שלכם כן אוהבים את הטעם)
  • 2 קופסאות (200 גרם בסה"כ) רסק עגבניות
  • 2 קופסות (800 גרם בסה"כ) עגבניות מרוסקות
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מקלפים את הבצל והגזר וקוצצים בנפרד לקוביות קטנות. מקלפים את השום וקוצצים גס.
  2. מחממים סיר רחב בעל תחתית עבה. כשהסיר חם מוסיפים את השמן ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את הגזר, השום ושני סוגי הפפריקה, ומטגנים כ-2 דקות.
  3. מוסיפים את הבשר ומטגנים כמה דקות, תוך ערבוב והפרדת פירורי הבשר, עד שהוא משנה את צבעו לאפור.
  4. מוסיפים את המים (או היין) רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות והתבלינים ומערבבים היטב.
  5. מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.

 

  • עוד מתכונים מעולים של טל סורסקי - בבלוג "מה יש לאכול" 

_______________________________________________________

 

גם את זה הילדים יאהבו: קציצות עוף עם כרובית ותרד במרקם אוורירי במיוחד. לחצו על התמונה למתכון

 

  (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר בשרי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (11 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג