קציצות טונה ברוטב של חמאת בוטנים וכוסברה

גם מאכל אהוב ומעולה צריך לגוון לפעמים – וזה בדיוק מה שעשתה אינס ינאי כשנתנה לקציצות טונה טוויסט אסייתי. נסו ולא תתחרטו

אינס שילת ינאי

|

16.07.17 10:04

לשימוש בכתבה בלבד קציצות טונה אסייתיות עם רוטב חמאת בוטנים
לשימוש בכתבה בלבד קציצות טונה אסייתיות עם רוטב חמאת בוטנים (קציצות טונה ברוטב חמאת בוטנים וכוסברה)

מרכיבים

10 קציצות טונה

 

לקציצות

  • 1 קופסת טונה במים, מסוננת מנוזלים
  • 1 ביצה
  • 2 פרוסות לחם (רצוי מקמח מלא), מושרות במים וסחוטות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה
  • 5 שיני שום קלופות
  • 50 גרם (1/ כוס) גבינת פקורינו מפוררת
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
  • לציפוי: 1 ביצה טרופה, פירורי לחם
  • לטיגון: שמן קנולה

 

לרוטב

  • 1/2 צרור כוסברה
  • 3 כפות חמאת בוטנים
  • מיץ מלימון גדול
  • 2 שיני שום קלופות
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 1 פלפל צ'ילי חריף
  • 1 כף שמן
  • מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. טוחנים במעבד מזון את כל מרכיבי הקציצות לעיסה אחידה (חשוב לא לטחון יותר מדי, שלא תתקבל מחית). יוצרים מהעיסה קציצות קטנות ומניחים על צלחת שטוחה. מכניסים למקרר לחצי שעה.
  2. טוחנים במעבד מזון את כל מרכיבי הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. שומרים בצד.
  3. טובלים כל קציצה בביצה טרופה ומצפים אותה בפירורי לחם.
  4. מטגנים את הקציצות בשמן חצי עמוק עד שהן זהובות משני הצדדים.
  5. יוצקים לכל צלחת מהרוטב ומניחים מעל קציצות טונה. מגישים מיד.

 

  • עוד מתכונים מעולים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד