קציצות טונה ברוטב חמאת בוטנים וכוסברה (צילום: אפיק גבאי)
מרכיבים
10 קציצות טונה
לקציצות
- 1 קופסת טונה במים, מסוננת מנוזלים
- 1 ביצה
- 2 פרוסות לחם (רצוי מקמח מלא), מושרות במים וסחוטות
- 1/2 כוס פטרוזיליה
- 5 שיני שום קלופות
- 50 גרם (1/ כוס) גבינת פקורינו מפוררת
- 1/2 כפית ג'ינג'ר מגורר
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
- לציפוי: 1 ביצה טרופה, פירורי לחם
- לטיגון: שמן קנולה
לרוטב
- 1/2 צרור כוסברה
- 3 כפות חמאת בוטנים
- מיץ מלימון גדול
- 2 שיני שום קלופות
- 1 כף רוטב סויה
- 1/2 כפית ג'ינג'ר מגורר
- 1 פלפל צ'ילי חריף
- 1 כף שמן
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- טוחנים במעבד מזון את כל מרכיבי הקציצות לעיסה אחידה (חשוב לא לטחון יותר מדי, שלא תתקבל מחית). יוצרים מהעיסה קציצות קטנות ומניחים על צלחת שטוחה. מכניסים למקרר לחצי שעה.
- טוחנים במעבד מזון את כל מרכיבי הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. שומרים בצד.
- טובלים כל קציצה בביצה טרופה ומצפים אותה בפירורי לחם.
- מטגנים את הקציצות בשמן חצי עמוק עד שהן זהובות משני הצדדים.
- יוצקים לכל צלחת מהרוטב ומניחים מעל קציצות טונה. מגישים מיד.
- עוד מתכונים מעולים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"