דלעת ערמונים בתנור עם יוגורט ושמן זית (צילום: טליה הדר)
דלעת ערמונים בתנור עם יוגורט
ושמן זית / טליה הדר, "EshetStyle"
מרכיבים
6 מנות
- 3 דלעות ערמונים
- 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) יוגורט 3%
- מעט שמן זית
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-220 מעלות.
- חוצים את הדלעות ומרוקנים אותן מהגרעינים וה"שערות" שבמרכזן. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהקליפה פונה כלפי מטה.
- מרססים או מברישים כל מחצית דלעת במעט שמן זית ומתבלים במלח ובפלפל. אופים בתנור 30-20 דקות, עד שהדלעות מתרככות ומתחילות להשחים. מוציאים מהתנור ומצננים כ-5 דקות.
- ממלאים כל מחצית דלעת ביוגורט ומתבלים במעט שמן זית ובפלפל שחור. מגישים מיד.
- טליה הדר כותבת את בלוג המתכונים והאירוח "EshetStyle"
דלעת ערמונים ממולאת בעלי מנגולד
ופטריות / דורית מנו-טל אור, "Sweet Dooly"
מרכיבים
8 מנות
- 4 דלעות ערמונים
- 1/4 כוס שמן
- 1 בצל, קצוץ דק
- 4 פטריות חורש, קצוצות דק
- 5 עלי מנגולד, קצוצים דק
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 50 גרם גבינה בולגרית, מפוררת
- 50 גרם גבינה צהובה, מגוררת
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומאדים כ-5 דקות, עד שהן משחימות. מוסיפים גם את עלי המנגולד ומאדים עוד כמה דקות, עד שהם מתרככים.
- מסירים מהכיריים ומקררים.
- מוסיפים לתערובת את השמנת המתוקה והגבינות ומערבבים.
- חוצים את הדלעת לרוחבה וקוטמים מעט את הבסיס של כל מחצית, כדי שתוכל לעמוד באופן יציב. מרוקנים את הגרעינים וה"שערות" עם כפית ושוטפים היטב.
- ממלאים את הדלעות בתערובת ומניחים בתבנית משומנת קלות.
- אופים בתנור כשעה, עד שדלעות הערמונים רכות.
- דורית מנו-טל אור כותבת את הבלוג "Sweet Dooly"
דלעת ערמונים ממולאת באורז,
בשר ונענע / דינה משה, "Dina Dish"
מרכיבים
8-7 מנות
8-7 דלעות ערמונים
למלית
- 1 כוס אורז, שטוף, מושרה שעה ומסונן
- 250 גרם בשר בקר טחון
- 5 כפות שמן
- 4 שיני שום כתושות
- 2 עגבניות מגוררות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1/4 כוס נענע קצוצה
- 1/4 כפית צ'ילי גרוס
- אפשרות: 1 כפית זוטה לבנה יבשה
- קמצוץ מלח לימון
- 1 כפית סוכר
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/4 1 כפיות מלח גס
לרוטב
- כ-3 כוסות מים
- 5 כפות שמן
- 1/4 כפית צ'ילי גרוס
- אפשרות: 1/4 כפית זוטה לבנה יבשה
- 1 כפית סוכר
- קמצוץ מלח לימון
- 1 כפית מלח גס
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מערבבים היטב את כל מרכיבי המלית.
- חותכים את החלק העליון של כל דלעת ומסירים אותו. מרוקנים את הגרעינים וה"שערות" באמצעות כף.
- ממלאים את הדלעות במלית ומסדרים בסיר שאפשר להכניס לתנור. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים לתוך הדלעות ומסביבן. מכסים ב"מכסים" שהסרנו מהן.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים ללא כיסוי עד להתאדות 3/4 מכמות הנוזלים. בינתיים מחממים את התנור ל-125 מעלות.
- מעבירים את הסיר לתנור, מכסים אותו ואופים בתנור שעתיים-שלוש. מדי פעם בודקים שעדיין יש נוזלים בסיר, ואם אין מספיק – מוסיפים מעט.
- דינה משה כותבת את הבלוג "Dina Dish"