יו, איך התמלאתי: שלושה מתכונים
מעולים לדלעת ערמונים ממולאת

שהמראה החגיגי לא ירתיע אתכם: כל כך קל להכין דלעת ערמונים ממולאת, שאין סיבה לא להפוך אותה לאורחת קבועה במטבח. כך תשדכו לה פטריות, יוגורט או בשר ואורז

מערכת Xnet

|

11.07.17 | 21:23

דלעת ערמונים בתנור עם יוגורט ושמן זית (צילום: טליה הדר)
דלעת ערמונים בתנור עם יוגורט ושמן זית (צילום: טליה הדר)

דלעת ערמונים בתנור עם יוגורט

ושמן זית / טליה הדר, "EshetStyle"

 

מרכיבים

6 מנות

 

  • 3 דלעות ערמונים
  • 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) יוגורט 3%
  • מעט שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-220 מעלות.
  2. חוצים את הדלעות ומרוקנים אותן מהגרעינים וה"שערות" שבמרכזן. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהקליפה פונה כלפי מטה.
  3. מרססים או מברישים כל מחצית דלעת במעט שמן זית ומתבלים במלח ובפלפל. אופים בתנור 30-20 דקות, עד שהדלעות מתרככות ומתחילות להשחים. מוציאים מהתנור ומצננים כ-5 דקות.
  4. ממלאים כל מחצית דלעת ביוגורט ומתבלים במעט שמן זית ובפלפל שחור. מגישים מיד.

 

  • טליה הדר כותבת את בלוג המתכונים והאירוח "EshetStyle"

 

דלעת ערמונים ממולאת בעלי מנגולד ופטריות (צילום: דורית מנו-טל אור)
    דלעת ערמונים ממולאת בעלי מנגולד ופטריות(צילום: דורית מנו-טל אור)
     

     

    דלעת ערמונים ממולאת בעלי מנגולד

    ופטריות / דורית מנו-טל אור, "Sweet Dooly" 

     

    מרכיבים

    8 מנות

     

    • 4 דלעות ערמונים
    • 1/4 כוס שמן
    • 1 בצל, קצוץ דק
    • 4 פטריות חורש, קצוצות דק
    • 5 עלי מנגולד, קצוצים דק
    • 1/2 כוס שמנת מתוקה
    • 50 גרם גבינה בולגרית, מפוררת
    • 50 גרם גבינה צהובה, מגוררת

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
    2. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומאדים כ-5 דקות, עד שהן משחימות. מוסיפים גם את עלי המנגולד ומאדים עוד כמה דקות, עד שהם מתרככים.
    3. מסירים מהכיריים ומקררים.
    4. מוסיפים לתערובת את השמנת המתוקה והגבינות ומערבבים.
    5. חוצים את הדלעת לרוחבה וקוטמים מעט את הבסיס של כל מחצית, כדי שתוכל לעמוד באופן יציב. מרוקנים את הגרעינים וה"שערות" עם כפית ושוטפים היטב.
    6. ממלאים את הדלעות בתערובת ומניחים בתבנית משומנת קלות.
    7. אופים בתנור כשעה, עד שדלעות הערמונים רכות.

     

    • דורית מנו-טל אור כותבת את הבלוג "Sweet Dooly"

     

    דלעת ערמונים ממולאת באורז, בשר ונענע (צילום: דינה משה)
      דלעת ערמונים ממולאת באורז, בשר ונענע(צילום: דינה משה)
       

       

      דלעת ערמונים ממולאת באורז,

      בשר ונענע / דינה משה, "Dina Dish" 

       

      מרכיבים

      8-7 מנות

       

      8-7 דלעות ערמונים

       

      למלית

      • 1 כוס אורז, שטוף, מושרה שעה ומסונן
      • 250 גרם בשר בקר טחון
      • 5 כפות שמן
      • 4 שיני שום כתושות
      • 2 עגבניות מגוררות
      • 2 כפות רסק עגבניות
      • 1/4 כוס נענע קצוצה
      • 1/4 כפית צ'ילי גרוס
      • אפשרות: 1 כפית זוטה לבנה יבשה
      • קמצוץ מלח לימון
      • 1 כפית סוכר
      • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
      • 1/4 1 כפיות מלח גס

       

      לרוטב

      • כ-3 כוסות מים
      • 5 כפות שמן
      • 1/4 כפית צ'ילי גרוס
      • אפשרות: 1/4 כפית זוטה לבנה יבשה
      • 1 כפית סוכר
      • קמצוץ מלח לימון
      • 1 כפית מלח גס
      • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

       

      אופן ההכנה

      1. מערבבים היטב את כל מרכיבי המלית.
      2. חותכים את החלק העליון של כל דלעת ומסירים אותו. מרוקנים את הגרעינים וה"שערות" באמצעות כף.
      3. ממלאים את הדלעות במלית ומסדרים בסיר שאפשר להכניס לתנור. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים לתוך הדלעות ומסביבן. מכסים ב"מכסים" שהסרנו מהן.
      4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים ללא כיסוי עד להתאדות 3/4 מכמות הנוזלים. בינתיים מחממים את התנור ל-125 מעלות.
      5. מעבירים את הסיר לתנור, מכסים אותו ואופים בתנור שעתיים-שלוש. מדי פעם בודקים שעדיין יש נוזלים בסיר, ואם אין מספיק – מוסיפים מעט.

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד