עוגת גלידה עם פירות יער

דרך מצוינת (וסופר-טעימה!) להתמודד עם החום הגדול: עוגת גלידה ביתית עם בסיס שוקולדי ומלית גבינה ופירות יער קרה ומרעננת

עוגת גלידה עם פירות יער  (צילום: רן גולני, סגנון: נעמה רן)
עוגת גלידה עם פירות יער (צילום: רן גולני, סגנון: נעמה רן)

 

המרכיבים

(תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ)

 

לבסיס

  • 150 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 100 גרם חמאה
  • ‭1/2‬ כוס (100 גרם) סוכר
  • 2 ביצים
  • ‭1/3‬ כוס (45 גרם) קמח
  • ‭1/8‬ כפית מלח

 

למלית

  • 1 חבילה (300-250 גרם) פירות יער מוקפאים, מופשרים
  • 1 כף גדושה ‭15)‬ גרם) סוכר
  • 1 מכל (250 גרם) גבינת שמנת ‭30%‬ שומן, בטמפרטורת החדר
  • 1 מכל (250 גרם) גבינה לבנה ‭9%‬ שומן
  • 1 קופסה (400 גרם) חלב מרוכז ממותק
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

 

ההכנה

‭.1‬ מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית.

‭.2‬ הבסיס: שמים את השוקולד והחמאה בסיר קטן ומחממים, על להבה בינונית, תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לגמרי (אפשר גם להמיס במיקרוגל). מסירים מהכיריים.

‭.3‬ מוסיפים לעיסת השוקולד את הסוכר ומערב בבים. מוסיפים את הביצים וטורפים. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים לעיסה אחידה. יוצקים לתבנית ואופים כ-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כשעליו פירורים לחים. מוציאים ומצננים לגמרי.

‭.4‬ המלית: מסננים את פירות היער ושומרים את הנוזלים להגשה. שומרים בצד 3 כפות מפירות היער. טוחנים את יתר הפירות עם הסוכר.

‭.5‬ שמים בקערה את כל הגבינות ואת החלב המרוב כז וטורפים לעיסה אחידה.

‭.6‬ מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מוסיפים לקערה ומערבבים בתנועות קיפול.

‭.7‬ יוצקים על בסיס העוגה. בעזרת כף מניחים, באופן לא אחיד, את מחית פירות היער על פני העיסה. בעזרת סכין יוצרים דוגמת שיש. מצפים בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא 5 שעות לפחות (עד 5 ימים).

8. ההגשה: מגישים לצד הפירות והנוזלים ששמרנו.

 

  • זמן הכנה: כשעה, לא כולל הקפאה
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים: במקפיא עטוף בניילון נצמד (או מעבירים לכלי אטום),‬ עד 5 ימים

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג