המרכיבים
(תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ)
לבסיס
- 150 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
- 100 גרם חמאה
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 2 ביצים
- 1/3 כוס (45 גרם) קמח
- 1/8 כפית מלח
למלית
- 1 חבילה (300-250 גרם) פירות יער מוקפאים, מופשרים
- 1 כף גדושה 15) גרם) סוכר
- 1 מכל (250 גרם) גבינת שמנת 30% שומן, בטמפרטורת החדר
- 1 מכל (250 גרם) גבינה לבנה 9% שומן
- 1 קופסה (400 גרם) חלב מרוכז ממותק
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
ההכנה
.1 מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית.
.2 הבסיס: שמים את השוקולד והחמאה בסיר קטן ומחממים, על להבה בינונית, תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לגמרי (אפשר גם להמיס במיקרוגל). מסירים מהכיריים.
.3 מוסיפים לעיסת השוקולד את הסוכר ומערב בבים. מוסיפים את הביצים וטורפים. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים לעיסה אחידה. יוצקים לתבנית ואופים כ-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כשעליו פירורים לחים. מוציאים ומצננים לגמרי.
.4 המלית: מסננים את פירות היער ושומרים את הנוזלים להגשה. שומרים בצד 3 כפות מפירות היער. טוחנים את יתר הפירות עם הסוכר.
.5 שמים בקערה את כל הגבינות ואת החלב המרוב כז וטורפים לעיסה אחידה.
.6 מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מוסיפים לקערה ומערבבים בתנועות קיפול.
.7 יוצקים על בסיס העוגה. בעזרת כף מניחים, באופן לא אחיד, את מחית פירות היער על פני העיסה. בעזרת סכין יוצרים דוגמת שיש. מצפים בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא 5 שעות לפחות (עד 5 ימים).
8. ההגשה: מגישים לצד הפירות והנוזלים ששמרנו.
- זמן הכנה: כשעה, לא כולל הקפאה
- דרגת קושי: בינוני
- איך שומרים: במקפיא עטוף בניילון נצמד (או מעבירים לכלי אטום), עד 5 ימים