מג'דרה עם ירקות קלויים (צילום: ילנה ויינברג)
מרכיבים
6-4 מנות
- 1 כוס עדשים ירוקות
- 1 חציל בינוני, קלוף
- 1 קישוא
- 2 גזרים, קלופים
- שמן זית
- 1 כפית כמון טחון
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 2 בצלים, קלופים וקצוצים
- 1 כוס אורז ארוך
אופן ההכנה
- משרים את העדשים במים קרים כחצי שעה. מסננים.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- חותכים את החציל ואת הקישוא לקוביות בגודל 1X1 ס"מ. חותכים את הגזר לקוביות קטנות יותר. משטחים את הירקות בתבנית, מזלפים מעט שמן זית, מתבלים בכמון, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
- אופים 20-15 דקות, עד שהירקות מתרככים.
- מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל כרבע שעה, עד להשחמה. מסירים מהכיריים.
- שמים את העדשים בסיר ומוסיפים מים עד לגובהן. מביאים לרתיחה ומבשלים 20-10 דקות, עד שהן נגיסות. אם נשארו מים בסיר, מסננים. שומרים את העדשים בצד.
- מרתיחים 1/2 1 כוסות מים.
- מחממים מעט שמן בסיר עם תחתית עבה. מוסיפים את האורז, ממליחים ומטגנים תוך ערבוב דקה-שתיים, עד שהאורז חם מאוד (היזהרו שלא יישרף).
- מוסיפים לסיר את המים הרותחים מערבבים, מנמיכים את האש למינימום ומכסים. מבשלים 10 דקות, מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 3 דקות נוספות.
- "מאווררים" את האורז במזלג. מוסיפים את הירקות הקלויים, הבצל, העדשים, פלפל שחור ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
- עוד מתכונים מעולים של ילנה ויינברג - בבלוג "Simply Gourmet"