תבשיל קייצי עם ירקות, כורכום ושמיר (צילום: ילנה ויינברג)
מרכיבים
6-4 מנות
לבשר
- 1 ק"ג (כ-2 נתחים) ירך הודו מפורק מהעצם, ללא עור
- פלפל שחור גרוס
- עלים משני ענפי טימין או חצי כפית טימין יבש
- 1 כפית שמן זית
לתבשיל
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קטן, קלוף וקצוץ גס
- 1 כרשה קטנה, שטופה וקצוצה גס
- 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
- 2 גזרים, קלופים ופרוסים לגפרורים עבים
- שורש כורכום באורך 4-5 ס"מ, מגורר או כפית שטוחה כורכום טחון
- 3-2 קישואים בינוניים, שטופים ופרוסים לגפרורים עבים
- מלח ופלפל שחור גרוס
- עלים משני ענפי טימין או חצי כפית טימין יבש
- רבע חבילת שמיר טרי, קצוץ דק (לא חייבים)
אופן הכנה
- הבשר: מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מנקים את הבשר מגידים ושומן מיותר ופורסים לקוביות בינוניות בגודל 4 ס"מ. מניחים בתבנית. יוצקים מעל מעט שמן זית, בוזקים פלפל שחור ומפזרים עלי טימין. מערבבים עד שכל הבשר מצופה ומפזרים בשכבה אחת על גבי התבנית.
- צולים בתנור 10 דקות, עד שהבשר מזהיב. מוציאים ושומרים בצד.
- מרתיחים מים בקומקום.
- התבשיל: מחממים את השמן בסיר. מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות על אש בינונית. מוסיפים את הכרשה ומטגנים 2 דקות נוספות.
- מוסיפים את הסודה ומערבבים היטב. הבצל והכרשה יתפרקו וזה בסדר, ממשיכים לטגן כשתי דקות נוספות. מוסיפים את הגזר ואת הכורכום, מערבבים ומוסיפים מעט מים רותחים. מבשלים כ-5 דקות נוספות ומוסיפים את הבשר לסיר, יחד עם הנוזלים.
- מוסיפים יתר החומרים, למעט השמיר, יוצקים מים רותחים עד אמצע גובה התבשיל בסיר ומבשלים 40-30 דקות ללא כיסוי.
- לקראת סוף הבישול, מוסיפים את השמיר, מערבבים ומגישים חם.