
סלט סלרי פריך בתוספת חמוציות, שקדים ומשמשים (צילום: בת-חן דיאמנט)
הסלט הזה הוא הכי טעים שאכלתי השנה. איך אני יודעת את זה בוודאות? כי אם תהיה מונחת לידו פוקצ'ה, אני אבחר בו - וזה נדיר אצלי.
הסוד הוא ברוטב: מוסיפים לו כף של ריבת משמשים, שמעניקה לו מתיקות מיוחדת.
מרכיבים
5-4 מנות
- 1/2 כוס (50 גרם) שקדים מולבנים חצויים
- 1 סלרי
- 2 משמשים גדולים
- 1/2 כוס (75 גרם) חמוציות ללא סוכר
לרוטב
- 3 כפות שמן זית
- 4 כפות מיץ לימון
- 1 כף מלאה ריבת משמשים
- מלח
אופן ההכנה
- קולים קלות את השקדים במחבת ללא שמן, עד שהם מזהיבים מעט. ומעבירים לקערה גדולה.
- פורסים את גבעולי הסלרי וקוצצים דק את העלים. חותכים את המשמשים לפלחים קטנים. מעבירים לקערת השקדים ומוסיפים את החמוציות.
- שמים את מרכיבי הרוטב בקערה קטנה ומערבבים בעזרת מטרפה. יוצקים על סלט הסלרי, מערבבים ומגישים מיד.
- שפית בת חן דיאמנט עורכת סדנאות בישול ואפייה. פרטים ומתכונים נוספים - באתר שלה