סלט סלרי פריך בתוספת
חמוציות, שקדים ומשמשים

רגע לפני שעונת המשמשים נגמרת, צרפו אותם לסלט הפשוט והמיוחד הזה, שכולל מרכיב מפתיע שמקפיץ את הרוטב

בת-חן דיאמנט

|

08.07.17 | 21:43

סלט סלרי פריך בתוספת חמוציות, שקדים ומשמשים (צילום: בת-חן דיאמנט)
סלט סלרי פריך בתוספת חמוציות, שקדים ומשמשים (צילום: בת-חן דיאמנט)
הסלט הזה הוא הכי טעים שאכלתי השנה. איך אני יודעת את זה בוודאות? כי אם תהיה מונחת לידו פוקצ'ה, אני אבחר בו - וזה נדיר אצלי.

 

הסוד הוא ברוטב: מוסיפים לו כף של ריבת משמשים, שמעניקה לו מתיקות מיוחדת.

 

מרכיבים

5-4 מנות

 

  • 1/2 כוס (50 גרם) שקדים מולבנים חצויים
  • 1 סלרי
  • 2 משמשים גדולים
  • 1/2 כוס (75 גרם) חמוציות ללא סוכר

 

לרוטב
  • 3 כפות שמן זית
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 1 כף מלאה ריבת משמשים
  • מלח

 

אופן ההכנה
  1. קולים קלות את השקדים במחבת ללא שמן, עד שהם מזהיבים מעט. ומעבירים לקערה גדולה.
  2. פורסים את גבעולי הסלרי וקוצצים דק את העלים. חותכים את המשמשים לפלחים קטנים. מעבירים לקערת השקדים ומוסיפים את החמוציות.
  3. שמים את מרכיבי הרוטב בקערה קטנה ומערבבים בעזרת מטרפה. יוצקים על סלט הסלרי, מערבבים ומגישים מיד.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג