
סלט פירות קיץ ירוקים עם סירופ בטעמים אסייתיים (צילום: מירב גביש)
מרכיבים
6 מנות
- 2 קיווי
- 1 כוס ענבים ירוקים, חצויים
- 1 כוס אננס, חתוך לקוביות
- 1/2 מלון ירוק, חתוך לקוביות או קרוץ לכדורים
- 1 אגס ירוק, חתוך לקוביות
- 1 תפוח ירוק, חתוך לקוביות
לסירופ
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
- 1 כף מיץ לימון
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
- 1 גבעול למון גראס
- 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, פרוס
לקישוט
- 1/2 כוס אגוזי קשיו מסוכרים או אגוזי פקאן מסוכרים, קצוצים גס
- עלי נענע
אופן ההכנה
- הסירופ: שמים את כל מרכיביו בסיר ומבשלים 10 דקות ברתיחה עדינה. מצננים במקרר.
- הסלט: מערבבים את כל הפירות. מסננים את הסירופ, מוסיפים לסלט ומערבבים. משהים במקרר 30 דקות ומגישים.
- איך מכינים מראש? שומרים במקרר בנפרד את הפירות החתוכים (עד יום) ואת הסירופ (עד שבוע). מערבבים 30 דקות לפני ההגשה.
- עוד מתכונים מעולים של מירב גביש - בבלוג "גבישס"