כרובית בתנור בלי טרטור: שני מתכונים קלים שכל המשפחה תאהב
לא צריך לבלות הרבה זמן במטבח כדי להגיש למשפחה כרובית טעימה היישר מהתנור: אפויה עם גבינה או בתוך פשטידה מהירה

כרובית בתנור עם גבינה צהובה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
כרובית בתנור עם גבינה צהובה
מתכון של פולינה סאקאג'יו מחדרה.
מרכיבים
6-4 מנות
- 1 כרובית (כ-1 ק"ג)
- 70 גרם חמאה, קרה
- 300 גרם גבינה צהובה, מגוררת
- מלח
אופן ההכנה
- מרתיחים בסיר גדול מים עם כפית מלח וחולטים את הכרובית במשך 2 דקות. מסננים, מקררים מעט ומפרקים לפרחים.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות.
- משמנים תבנית בינונית בכ-20 גרם מהחמאה.
- מפזרים את פרחי הכרובית בתבנית. חותכים את יתרת החמאה לקוביות ומפזרים על הכרובית. מפזרים גם את הגבינה הצהובה.
- אופים 20-15 דקות, עד שהגבינה נמסה ומתחילה לבעבע ולהזהיב.

פשטידת כרובית מהירה(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
פשטידת כרובית מהירה
מתכון של פולינה סאקאג'יו מחדרה.
מרכיבים
8-6 מנות
- 1 כרובית (כ-1 ק"ג)
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
לבלילה
- 5 ביצים
- 5 כפות שמנת חמוצה
- 5 כפות מיונז
- 5 כפות קמח תופח
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בינונית בנייר אפייה.
- מרתיחים בסיר גדול מים עם כפית מלח וחולטים את הכרובית במשך 2 דקות. מסננים, מקררים מעט, מפרקים לפרחים ומעבירים לקערה.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מעבירים לקערת הכרובית, מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים.
- מערבבים בקערה נפרדת את כל מרכיבי הבליל, ויוצקים מחצית ממנה לתבנית. מסדרים מעל את הכרובית ויוצקים את יתרת הבלילה.
- אופים 30-25 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע
_________________________________________________________________________
ועוד בענייני כרובית: לא תאמינו איך שהיא משדרגת את קציצות העוף האלה. לחצו על התמונה למתכון