
קציצות עדשים עם טחינה ולימון (צילום: ילנה ויינברג)
מרכיבים
כ-10 קציצות
- 1/2 1 כוסות עדשים ירוקות
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 1 כף שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- פלפל שחור גרוס
- 2 שיני שום, קלופות
- 1/4 חבילת פטרוזיליה טרייה
- 1 כפית כמון, טחון
- 3-2 כפות מים
- ספריי נון סטיק או מעט שמן זית (לטיגון)
אופן הכנה
- שוטפים את העדשים, מסננים ומבשלים 15 דקות במעט מים. מסננים ומעבירים לקערה של מעבד המזון.
- מחממים כף שמן במחבת ומטגנים את הבצל 10 דקות עד להשחמה. במהלך הטיגון, מטפטפים מים, כדי למנוע הישרפות. כשהבצל מוכן, מעבירים לקערה של מעבד המזון.
- מוסיפים את יתר החומרים, למעט המים והספריי וטוחנים היטב עד לקבלת עיסה אחידה. אם העיסה לא מתאחדת, מוסיפים מעט מים וטוחנים שוב. מצננים במקרר כרבע שעה.
- משמנים את המחבת במעט שמן ומחממים אותה על אש בינונית.
- יוצרים קציצות בידיים רטובות ומטגנים אותן 4-3 דקות מכל צד, או עד שהן משחימות.
- מגישים עם טחינה. שומרים במיכל אטום במקרר עד שלושה ימים.
______________________________________________________
צריכים משהו שילווה את הקציצות? נסו את הסלט הכי יפה במטבח