קציצות עדשים טבעוניות מ-5 מרכיבים שיש לכם

תפנקו את עצמכם בארוחה קלילה ובריאה, כמעט בכלום עבודה. טוב, יקח לכם זמן לערבב את הטחינה ולקצוץ את הסלט. אבל הקציצות? זה הכול מעבד המזון

ילנה ויינברג

|

29.06.17 07:23

דיאטה קציצות עדשים ילנה ויינברג
דיאטה קציצות עדשים ילנה ויינברג (קציצות עדשים עם טחינה ולימון)

מרכיבים

כ-10 קציצות

 

  • 1/2 1 כוסות עדשים ירוקות
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 שיני שום, קלופות
  • 1/4 חבילת פטרוזיליה טרייה
  • 1 כפית כמון, טחון
  • 3-2 כפות מים
  • ספריי נון סטיק או מעט שמן זית (לטיגון)

 

אופן הכנה

  1. שוטפים את העדשים, מסננים ומבשלים 15 דקות במעט מים. מסננים ומעבירים לקערה של מעבד המזון.
  2. מחממים כף שמן במחבת ומטגנים את הבצל 10 דקות עד להשחמה. במהלך הטיגון, מטפטפים מים, כדי למנוע הישרפות. כשהבצל מוכן, מעבירים לקערה של מעבד המזון.
  3. מוסיפים את יתר החומרים, למעט המים והספריי וטוחנים היטב עד לקבלת עיסה אחידה. אם העיסה לא מתאחדת, מוסיפים מעט מים וטוחנים שוב. מצננים במקרר כרבע שעה.
  4. משמנים את המחבת במעט שמן ומחממים אותה על אש בינונית.
  5. יוצרים קציצות בידיים רטובות ומטגנים אותן 4-3 דקות מכל צד, או עד שהן משחימות.
  6. מגישים עם טחינה. שומרים במיכל אטום במקרר עד שלושה ימים.

 

 ______________________________________________________

 

צריכים משהו שילווה את הקציצות? נסו את הסלט הכי יפה במטבח

 

 

צילום: ילנה ויינברג
דיאטה סלט פטרוזיליה ילנה ויינברג (צילום: ילנה ויינברג)

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד