ברוסקטות - את הברוסקטה בואו נודה, המציאו בדיוק בשביל אירועים כאלה, בהם לא מתאים להתחיל לערוך שולחן ואפשר פשוט לחטוף אותן לפה. מה שיפה פה, הוא שלא משנה מה תשימי עליהן, הן יהיו יפות ואטרקטיביות. בין אם מדובר בברוסקטה קלאסית עם עגבניות, שום, בלסמי ובזיליקום, אחת עם חצילים, פטה וזעתר או אחת עם אנשובי, צלפים ופרמזן זו בוודאות תהיה המנה שתיחטף הכי הרבה הערב ולמה לא, בעצם?
שיפודי ירקות - מי לא אוהב ירקות? אין חיה כזאת. בטח כשהם מסודרים בצורה כל כך יפה על שיפוד קטן, בריאות מעולם לא הייתה פוטוגנית יותר. הכניסי לתנור את כל הירקות שעולים לך לראש. עגבניות. קישוא, חציל, בטטה, פטריות ואפילו קולרבי עם מלח גס, פלפל ורוזמרין. לאחר מכן קחי לך איזה שיפודון והתחילי להרכיב. אם את ממש מתלהבת, קחי איזו חתיכת גבינת חלומי וקיבלת פינגר פוד קלאסי שיזכיר לכולכן שלשיפוד טוב, אין תחליף.
פשטידות ביס - זה רק נשמע מסובך, אבל לפשטידה יש מתכון די בסיסי שאפשר לשחק גם איתו. שומרת על תזונה נכונה? הכניסי פנימה גבינות 5% וכמה כפות קמח מלא, החלטת להתפנק? הכניסי גבינות שמנות יותר. גם מבחינת ירקות תוכלי לשחק, ברוקולי, כרובית, תירס, פטריות, בצל ירוק, עגבניות, כל מה שתרצי יכנס באהבה לבלילה. לאחר מכן שפכי את הבלילה לתבנית מחולקת או לכמה תבניות קטנות ונגמר הסיפור. כלומר, עד שיטעמו וירצו עוד.
כדורי גבינה - אין מסיבה בלי גבינה, לא? קחי לך תערובת של כמה גבינות קשות מגורדות כמו קשקבל או בולגרית, כמה רכות כמו גבינה לבנה או גבינת שמנת, ערבבי אותן עם מעט חמאה, מלח, פלפל, שום והכניסי לקירור של כמה שעות. לאחר מכן גלגלי מהן כדורים בגודל שתרצי, וטבלי אותם בשלל ציפויים. פיסטוק קצוץ, סומאק, קצח, עשבי תיבול קצוצים, פפריקה, זעתר ובעצם כמעט כל מה שתרצי, ואפילו החברות הציניות ביותר לא יבינו איפה החבאת את הכישרון הזה עד היום.
לחם שום - טוב זה לא שאי אפשר בלי, אבל למה בעצם? לחם שום חם הוא אחד מההנאות בחיים. הוא כל כך פשוט להכנה שבאמת חבל שלא. קחי כיכר לחם לבן גדולה, חתכי את הלחם לאורכו ולרוחבו לקוביות, אבל שימי לב, לא עד הסוף, ומרחי בין החריצים שנוצרו תערובת של שמן זית, חמאה, המון כתוש ועשבי תיבול לבחירתך. פזרי מעל גבינת פרמזן, הכניסי לתנור עד שהיא תימס ותקבל צבע ואז תוכלי לקלל אותנו כי תגלי כמה זה טעים, מרשים וכמה פשוט.
מה עם קצת בשר? גם פה יש המון משחק. בין אם תיקחי נקניקיות, "תכסי" אותן בבצק עלים ותזכירי "שמשה בתיבה" חי לנצח, או שתיקחי סוגי נקניק ותכניסי לתוך לחמניות ביס עם קצת חרדל ואיזו עגבנייה ומלפפון חמוץ, התוצאה תהיה מושלמת. לא בא לך? גם קרפצ'ו בקר שתקני דק ומוכן מהאטליז יספק את הסחורה. רק פזרי עליו שמן זית, לימון, מלח, פלפל וכמה עלעלים ירוקים ואת מסודרת. גם פרמזן יעבוד.
אין חגיגה בלי עוגה - או עוגיות, או כל דבר שיש בו סוכר והרבה. גם פה תוכלי להרשים את הבנות ולדעת בלב שזה כמעט מביך עד כמה שזה קל. אפשר לקחת תותים ולצפות אותם בשוקולד איכותי שהמסת במיקרוגל, ברגע שתתני להם לנוח בטמפרטורת החדר הם יתקשו ויראו מדהים. גם עוגת ביסקוויטים ביתית ופשוטה שחתכת לקוביות יכולה לעבוד, עוגיות טחינה בוודאות יחטפו כמו לחמניות וגם קוביות אבטיח עם מעט גבינה בולגרית עליו יעשו את העבודה. וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על גלידה איכותית בגביע. אגב, תראי לנו אחת שתתבאס לצלות על הכיריים הביתיות מרשמלו על שיפוד. ואין צורך להוסיף.
אבל שום דבר מהמנות האלה לא יהיו שלם באמת בלי השתייה שמלווה אותו, נכון? יש כמה דרינקים שמתאימים בול לקונספט הזה של פינגר פוד והנה כמה מהם:
הראשון, כמובן, אפרול שפריץ- אפרול הוא אפרטיף, קצת מריר וקצת מתקתק שהולך מעולה עם יין מבעבע לבן יבש וסודה. זהו דרינק קליל, כיפי ומרענן שלא נמאס אחרי הכוס הראשונה.
אופציה נוספת היא משקה הבנות הקלאסי, הסנגריה הלבנה. שרדונה קר בשילוב עם פירות העונה ומעט סודה, יוצרים משקה פשוט אבל מתוחכם והכי חשוב, פשוט טעים.
משקה מומלץ נוסף הוא ה-Pimmes Cup- משקה אפרטיבי מבוסס על ג'ין ומתובל בשלל תבלינים יחד עם ג'ינג'ר אייל קר ומלא פירות. תודו שמספיק לקרוא את תיאור המשקה ולהרגיש רעננות מושלמת בגרון.
אז קדימה, למה אתן מחכות? זה הכי לגיטימי לערוך כמה וכמה ניסויים בהרכבת הדרינקים האלה עד שתגיעו לתוצאה מושלמת. או שנקרא לילד בשמו ונגיד שזהו פשוט עוד תירוץ לשתות. אנחנו לא נספר אם אתן לא.
עוד כתבות:
- על הבראנץ' ועל הקוקטייל: להתחיל את היום בדרך המושלמת