אירוח מתאפיין בשלושה פרמטרים שהם עמוד התווך. לא משנה אם מדובר בחברים, משפחה או קולגות וגם לא משנה גודל הבית או המיקום. מספיק שתדאגו ליצור אווירה חמה, תבחרו מוסיקה טובה ותכינו או תקנו אוכל ואלכוהול מתאים - ואתם בדרך הנכונה להיות מלכי המארחים.
מדליקים מנועים ומחממים אוירה, איך עושים את זה?
לקראת יום האירוח, יהיה נחמד להתקשר ולוודא שכולם זוכרים ומגיעים. שלא יחשבו שהזמנתם ואתם בכוונה שוכחים להזכיר. ככה תלהיבו את האורחים ותגרמו להם להגיע במצב רוח טוב. אגב, הסבר קצר איפה יש חנייה קרובה יכול למנוע עיכובים ועצבים מיותרים כי היי, באנו לערב של כיף לא?
לפני שמגיעים האורחים חשוב להתלבש ולהשאיר את הטרנינג מלא האקונומיקה לאחרי שילכו. תשדרו שהשקעתם בערב הזה מכל הבחינות, גם אם בלב הדבר שהכי מגרה אתכם בעולם הוא לצלול לתוך אותו הטרנינג ולצפות באיזו סדרה טובה. כל דבר בעיתו.
הגיעו האורחים, מה עכשיו?
הכלל הראשון והכי חשוב - חיוך אמיתי לא עולה כסף, חשוב לפתוח את הדלת עם חיוך (גם אם רגע קודם נשרף משהו בתנור) ולפתוח את הזרועות לחיבוק טוב (גם אם יש כוסית משקה ביד השנייה זה בסדר). תסכימו איתנו שאם קיבלו אתכם פעם בכניסה עם ידיים בכיסים זה הרגיש קצת מוזר ולא מזמין, כל המחוות הכי קטנות הן משמעותיות כשתרצו להשרות אווירה טובה והכי חשוב, הן בחינם.
אם תרצו לפנק את האורחים שלכם, הכינו מגשי נשנושים קטנים (שלאו דווקא קשורים לתפריט הערב) לצד הכוסית בכניסה, אלה ירוממו גם את האורחים הכי עייפים בעולם ובצדק.
תאורה, רבותי תאורה!
למרות שזה מתבקש, לא חייבים להדליק את כל אורות הבית כשמקבלים אורחים, בכל זאת, זה בית ולא אצטדיון כדורגל. צריך לתכנן את התאורה בהתאם לאווירה של הערב, איפה להאיר יותר ואיפה פחות ולהוסיף נרות, רצוי לא ריחניים, ישנם לא מעט אנשים שריח נרות לא מרגיש להם טוב וזה גם יפגום בריח של האוכל.
מוסיקה תשמח לבב אנוש
מוסיקה עושה את העבודה, רצוי שבעת שהחברים מגיעים תהיה מוזיקה נעימה שתגרום לאנשים לרצות לזוז מהכיסאות וכזו שגם לא תפריע גם לדבר. זה לא דורש הרבה, רק כמה דקות של הכנת פלייליסט במחשב או בטלפון הנייד והכל נראה, או יותר נכון נשמע טוב יותר.
הנה הזמן לדרינקים
בדיוק כמו שהשקעתם באוכל עם לא יותר, רצוי להשקיע באלכוהול שתגישו הערב. אם רוצים לשדרג אירוע, אז כל דרינק חייב להיות בצבע. פתרון מעולה לערב מסוג כזה שגם יהווה בעצמו סוג של אטרקציה הוא צנצנת ענקית, בה אפשר להכין כמות גדולה של משקה וכך גם המארח יכול ליהנות מהערב עצמו כי הכל מוכן מראש. פשוט קחו מתכון ותכפילו לגודל המכל.
משקאות מומלצים לערב כזה הם תה קר עם ג'ין גורדונס, המון מלפפונים וליים, או למשל סנגריית אפרול כתומה עם גלגלי הדרים, אפשר גם קמפרי תפוזים ואשכוליות אדומות, והאמת היא שאלה רק חלק קטן מהמשקאות שאפשר להכין, מהבחינה הזאת השמיים הם הגבול.
אופציה נוספת לשדרוג אירוח ביתי היא בחירת הכוסות: יש כוסות מיוחדות מאוד שניתן למצוא בחנויות לכלי בית, תוכלו לקנות 2-4 כוסות מכל סוג וכך להגיש מגוון משקאות בכוסות הללו.
טיפ אחרון נוגע לפירות העונה. קיים מבחר כל כך גדול של פירות שיכולים להיות קישוטים יפיפיים לדרינקים הביתיים שלנו: אננס טרי, ליצ'י, תותים, קיווי, ליים, עגבניות בצבעים, בזיליקום, פרחים אכילים. כל אלה אמנם לא נמצאים בשגרה במקרר שלנו, אבל לקראת אירוע מסוג כזה כדאי להצטייד בכאלה ולתת להם לעשות את הקסם.
גם תבלינים מצטרפים לחגיגה – מאחר והם לא מתקלקלים מהר, אפשר להחזיק בבית כדרך קבע כוכבי אניס, מקלות קינמון, אננס מיובש וכך בקלות להוסיף ארומה למשקה הביתי שלנו ובעיקר- יופי שהורס את הבריאות.
ערב עם ערך מוסף, ועוד איזה ערך מוסף
והנה כמה טיפים לערבים המפנקים באמת, כאלה שלא קורים פעם בחודש, כאלה שבאמת רוצים שיהפכו לבלתי נשכחים:
אם החבר'ה באים לרקוד, אפשר להזמין רקדנים מקצועיים שיחממו את האווירה. גם מכונת קריוקי מתאימה. אם בערב סולידי חשקה נפשנו, אפשר להזמין מעסה שיעניק טיפולים קצרים באחד מחדרי הבית וישחרר כתפיים או גב, כפות ידיים ואפילו את הראש. יחד עם מעסה אפשר להזמין גם פדיקוריסטית (לא רק לנשים). אם זה פחות הכיוון, דעו לכם שקוראת בקלפים בהחלט יכולה להנעים ערב ולתת לא מעט סיפורים ליום שאחרי. גם לשנים של אחרי, האמת.
אוכל, קדימה אוכל
אומרים שהדרך ללבו של הגבר היא דרך קיבתו, ברור לכם שגם לשל האישה, כן? אוכל מנחם, מפנק והכי חשוב- עושה שמח. הוא לא צריך להימדד לפי כמויות, אלא לפי צורת ההגשה. גם אם הכנתם הר של פסטה ותקעתם את הסיר החרוך באמצע השולחן, הכמות היפה היא לא מה שהאורחים יזכרו.
יש המון רעיונות לשדרוג אירוח גם מבחינת התפריט. זה בעיקר תלוי מי האורחים ומה רמת הקרבה. קודם כל חשוב לבחור שולחן ארוך עליו אפשר להניח את כל המנות ושיהיה אפשר להגיע אליו מכל קצותיו, אם תצמידו לקיר תאבדו מקום יקר.
אפשר להרכיב שולחן פסטה או פיצה להרכבה עצמית, כך כל אחד יוכל לבחור את המנה שלו כאוות נפשו. גם אירוח בסגנון יפני תמיד יוכתר כהצלחה, במיוחד אם האורחים ירכיבו את הסושי או הנודלס בעצמם. אם האורחים אוהבי בשר אז אפשר להכין נתח רוסטביף גדול למשל, יחד עם תוספת, סלטים, לחם ויין אדום ואף אחד לא יצא לא מרוצה.
ואם אחרי כל זה עדיין לא התחברתם, גם כאן יש לא מעט דרכים לשדרג. אפשר להזמין שף שיבשל לכולם, סדנת שוקולד, יינן או ברמן/ית שיספר על משקאות וירכיב טעימות. לאלה שזה פחות מדבר אליהם אפשר להזמין מומחה לקפה או מדריך טיולים שיספר על מקומות מרתקים עם חוויות, כל הזמנה של איש מקצוע היא חגיגה גדולה לחברים.
ולסיום, מתנה קטנה
מאוד נחמד ומפתיע להיפרד בסוף הערב עם איזו "תשורה" קטנה מהמארחים. לתת משהו לא מחייב, אבל בהחלט מחמם את הלב, לדוגמא, כרטיס מזלות עם משמעות או כרטיס הגרלה, עוגיית מזל או מארז עוגיות ביתיות לקפה של בוקר המחרת, ככה האורחים שלכם ידעו כמה הם חשובים לכם ולא סתם אנשים זרים שנחתו עליכם בלי התראה. רק דמיינו איזה כיף זה לצאת מחברים אחרי ערב כזה ולהגיד- "כזה, עוד לא היה לי".
עוד כתבות:
- על הבראנץ' ועל הקוקטייל: להתחיל את היום בדרך המושלמת