מקלובה עם כרוב, גזר
ובשר בבישול איטי בתנור

לא חייבים לעבוד קשה בשביל מקלובה עם המון טעמים, צריך רק קצת סבלנות: אם תכניסו אותה בבוקר לתנור, בצהריים תחכה לכם ארוחת מלכים

דינה משה

|

25.06.17 | 23:36

מקלובה עם כרוב, גזר ובשר (צילום: דינה משה)
מקלובה עם כרוב, גזר ובשר (צילום: דינה משה)

מרכיבים

8-6 מנות

 

  • 2 כוסות אורז פרסי
  • 1 כרוב
  • 4 גזרים, פרוסים
  • 5 שיני שום, קצוצות
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1/4 כוס רסק עגבניות
  • 1/4 כוס שמן
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 צרור נענע גדול, קצוץ
  • 1 צרור פטרוזיליה גדול, קצוץ
  • 1 כפית זוטה לבנה יבשה (להשיג בחנויות תבלינים) או בזיליקום יבש
  • 1 כפית צ'ילי גרוס
  • 1 כפית סוכר
  • 2 כפיות גדושות מלח גס
  • 1 כפית גדושה פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. שוטפים את האורז ומשרים אותו במשך 30 דקות במים. מסננים.
  2. מחממים את התנור ל-125 מעלות.
  3. חותכים מחצית מהכרוב לרצועות גסות, ואת המחצית השנייה קוצצים בינוני.
  4. מרפדים בנייר אפייה סיר גדול שאפשר להכניס לתנור. מפזרים בו באופן שווה את הגזר ועליו את רצועות הכרוב ו-2 משיני השום.
  5. מערבבים את יתרת המרכיבים ומשטחים על הגזר והכרוב. מוסיפים 5 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מניחים על פני התבשיל נייר אפייה (למניעת התייבשות) ומכסים במכסה. מבשלים 20-15 דקות, עד שהאורז סופג את הנוזלים.
  6. מעבירים את המקלובה לתנור ואופים 6-5 שעות. באמצע האפייה בודקים עם כף את האורז שבתחתית הסיר, ואם הוא יבש מדי מוסיפים 1/4 כוס מים.
  7. הופכים את המקלובה בזהירות על מגש ומגישים מיד.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
ללא גלוטן
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (3 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג