
מקלובה עם כרוב, גזר ובשר (צילום: דינה משה)
מרכיבים
8-6 מנות
- 2 כוסות אורז פרסי
- 1 כרוב
- 4 גזרים, פרוסים
- 5 שיני שום, קצוצות
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1/4 כוס רסק עגבניות
- 1/4 כוס שמן
- מיץ מלימון אחד
- 1 צרור נענע גדול, קצוץ
- 1 צרור פטרוזיליה גדול, קצוץ
- 1 כפית זוטה לבנה יבשה (להשיג בחנויות תבלינים) או בזיליקום יבש
- 1 כפית צ'ילי גרוס
- 1 כפית סוכר
- 2 כפיות גדושות מלח גס
- 1 כפית גדושה פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- שוטפים את האורז ומשרים אותו במשך 30 דקות במים. מסננים.
- מחממים את התנור ל-125 מעלות.
- חותכים מחצית מהכרוב לרצועות גסות, ואת המחצית השנייה קוצצים בינוני.
- מרפדים בנייר אפייה סיר גדול שאפשר להכניס לתנור. מפזרים בו באופן שווה את הגזר ועליו את רצועות הכרוב ו-2 משיני השום.
- מערבבים את יתרת המרכיבים ומשטחים על הגזר והכרוב. מוסיפים 5 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מניחים על פני התבשיל נייר אפייה (למניעת התייבשות) ומכסים במכסה. מבשלים 20-15 דקות, עד שהאורז סופג את הנוזלים.
- מעבירים את המקלובה לתנור ואופים 6-5 שעות. באמצע האפייה בודקים עם כף את האורז שבתחתית הסיר, ואם הוא יבש מדי מוסיפים 1/4 כוס מים.
- הופכים את המקלובה בזהירות על מגש ומגישים מיד.
- עוד מתכונים מעולים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"