סלט כרובית צלויה, אנטיפסטי
ותפוחי אדמה ברוטב קרמי

תרשמו: לוקחים כרובית קטנה, צולים עם בצל סגול, תפוחי אדמה ופלפלים, מוסיפים רוטב סמיך – ומקבלים סלט מיוחד שהוא ארוחה קיצית שלמה

דפנה אוסטר מיכאל

|

25.06.17 | 10:36

סלט כרובית צלויה, אנטיפסטי ותפוחי אדמה ברוטב קרמי (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
סלט כרובית צלויה, אנטיפסטי ותפוחי אדמה ברוטב קרמי (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

מרכיבים

4 מנות

 

  • שמן זית
  • 1 תפוח אדמה גדול
  • 1 כרובית קטנה, מופרדת לפרחים
  • 1 בצל סגול, קלוף ופרוס
  • 1 פלפל אדום
  • מלח, פלפל שחור גרוס

 

לרוטב

  • 1 כף גדושה מיונז או טחינה
  • 1 כף חרדל
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1 כף מים
  • 1 שן שום קטנה, כתושה
  • חופן נדיב של שמיר קצוץ
  • מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו בשמן זית.
  2. מחממים את תפוח האדמה במיקרוגל במשך 3 דקות.
  3. מפזרים בתבנית בשכבה אחת את פרחי הכרובית ופרוסות הבצל, ומניחים לצדם את תפוח האדמה והפלפל. מתבלים במעט מלח ומזלפים שמן זית. צולים כ-30 דקות, עד שהירקות מתרככים, אך לא לגמרי. באמצע האפייה מערבבים את הכרובית והבצל והופכים את תפוח האדמה והפלפל.
  4. חותכים את תפוח האדמה לקוביות. מסירים את הקליפה מהפלפל, מנקים אותו מגרעינים ופורסים דק.
  5. שמים את כל הירקות הצלויים בקערה. מערבבים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב, מוסיפים לקערה ומערבבים. מגישים את סלט הכרובית חם או קר.

 

_______________________________________________________

 

ומה לגבי כדורי כרובית ובורגול בתנור ברוטב פסטו? לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון

 

  (צילום: בת-חן דיאמנט)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג