
סלט כרובית צלויה, אנטיפסטי ותפוחי אדמה ברוטב קרמי (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
מרכיבים
4 מנות
- שמן זית
- 1 תפוח אדמה גדול
- 1 כרובית קטנה, מופרדת לפרחים
- 1 בצל סגול, קלוף ופרוס
- 1 פלפל אדום
- מלח, פלפל שחור גרוס
לרוטב
- 1 כף גדושה מיונז או טחינה
- 1 כף חרדל
- 1 כפית מיץ לימון
- 1 כף מים
- 1 שן שום קטנה, כתושה
- חופן נדיב של שמיר קצוץ
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו בשמן זית.
- מחממים את תפוח האדמה במיקרוגל במשך 3 דקות.
- מפזרים בתבנית בשכבה אחת את פרחי הכרובית ופרוסות הבצל, ומניחים לצדם את תפוח האדמה והפלפל. מתבלים במעט מלח ומזלפים שמן זית. צולים כ-30 דקות, עד שהירקות מתרככים, אך לא לגמרי. באמצע האפייה מערבבים את הכרובית והבצל והופכים את תפוח האדמה והפלפל.
- חותכים את תפוח האדמה לקוביות. מסירים את הקליפה מהפלפל, מנקים אותו מגרעינים ופורסים דק.
- שמים את כל הירקות הצלויים בקערה. מערבבים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב, מוסיפים לקערה ומערבבים. מגישים את סלט הכרובית חם או קר.
- עוד מתכונים מעולים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"
_______________________________________________________
ומה לגבי כדורי כרובית ובורגול בתנור ברוטב פסטו? לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון