פסטה בקרם פלפלים קלויים ופטה (צילום: שירה באר)
מרכיבים
4 מנות
- 500 גרם פסטה קצרה
- 2 פלפלים אדומים
- שמן זית
- מלח, פלפל שחור גרוס
- אפשרות: 100 מ"ל שמנת או 30 גרם חמאה רכה
- 100-50 גרם פטה כבשים, מפוררת
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- חותכים את הפלפלים לרצועות, משטחים אותם בתבנית ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל. אופים כחצי שעה, עד שהם מתרככים.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים 1/2 כוס ממי הבישול.
- טוחנים את רצועות הפלפל במעבד מזון עם 2 כפות שמן זית (וגם עם השמנת או החמאה, אם רוצים). אם הקרם סמיך מדי מוסיפים 3-2 כפות ממי בישול הפסטה. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. אם רוצים, מסננים את הרוטב כדי להיפטר משאריות של קליפות.
- מעבירים את הפסטה והרוטב למחבת גדולה ומחממים כ-2 דקות על אש נמוכה, תוך ערבוב.
- מעבירים לצלחות, מפזרים גבינת פטה ומגישים מיד.
- רומי נדלר כותבת את בלוג המתכונים האיטלקיים "Romina e La Cucina" ומעבירה סדנאות להכנת פסטה