4 מרכיבים בלבד: פסטה קיצית
עם קרם פלפלים קלויים ופטה

לפעמים מספיק ממש מעט כדי ליהנות ממש הרבה: טוחנים פלפלים קלויים עם שמן זית, מוסיפים גבינה - ויש ארוחה נהדרת

רומי נדלר

|

19.06.17 | 20:34

פסטה בקרם פלפלים קלויים ופטה (צילום: שירה באר)
פסטה בקרם פלפלים קלויים ופטה (צילום: שירה באר)
 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 500 גרם פסטה קצרה
  • 2 פלפלים אדומים
  • שמן זית
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • אפשרות: 100 מ"ל שמנת או 30 גרם חמאה רכה
  • 100-50 גרם פטה כבשים, מפוררת

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. חותכים את הפלפלים לרצועות, משטחים אותם בתבנית ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל. אופים כחצי שעה, עד שהם מתרככים.
  3. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים 1/2 כוס ממי הבישול.
  4. טוחנים את רצועות הפלפל במעבד מזון עם 2 כפות שמן זית (וגם עם השמנת או החמאה, אם רוצים). אם הקרם סמיך מדי מוסיפים 3-2 כפות ממי בישול הפסטה. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. אם רוצים, מסננים את הרוטב כדי להיפטר משאריות של קליפות.
  5. מעבירים את הפסטה והרוטב למחבת גדולה ומחממים כ-2 דקות על אש נמוכה, תוך ערבוב.
  6. מעבירים לצלחות, מפזרים גבינת פטה ומגישים מיד.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד