המבורגר טונה (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
מרכיבים
4 מנות
- 2 קופסאות שימורי טונה, מסוננות היטב
- 1/2 בצל, קלוף וקצוץ דק דק
- 1/2 כפית מיץ לימון
- 2 כפות קמח
- 1 כוס פירורי לחם זהובים
- 1/4 כפית מלח
- לטיגון: 5-4 כפות שמן קנולה
להרכבת המנה
- 4 לחמניות המבורגר
- מיונז
- קטשופ
- עלי חסה
- 1/2 בצל, קלוף ופרוס
- 2 עגבניות, פרוסות
- 1 לימון
אופן ההכנה
- שמים בקערה את הטונה. מוסיפים את הבצל, הלימון והקמח ומועכים-מערבבים היטב לעיסה אחידה. יוצרים ממנה 4 קציצות בגודל המתאים ללחמנייה.
- מפזרים בצלחת את פירורי הלחם והמלח ומערבבים. טובלים את הקציצות לציפוי מלא.
- מחממים במחבת מעט שמן ומטגנים את הקציצות כ-2 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומצננים. מגישים חם או קר.
- ההגשה: מורחים את הלחמניות במיונז ובקטשופ. מניחים חסה, ועליה מניחים את הקציצה. מוסיפים בצל ועגבנייה וסוחטים מעט מיץ לימון.