קציצות הודו ברוטב צהוב (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
כ-20 קציצות
לקציצות
- 500 גרם הודו טחון
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק-דק
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 ביצה
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1/3 כוס עלי כוסברה קצוצים דק-דק
- 1 כפית מלאה כמון
- 1 כפית מלח
- קמצוץ פלפל שחור גרוס
לרוטב
- 2 בצלים בינוניים
- 3-2 כפות שמן
- 2 שיני שום, קצוצות
- 3 כוסות מים רותחים
- 1/2 1 כפיות מלח
- קמצוץ פלפל שחור גרוס
- 1 כפית שטוחה כורכום
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה
- הקציצות: מערבבים את כל מרכיביהן לעיסה אחידה.
- הרוטב: חוצים את הבצלים וחותכים לפרוסות. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת.
- יוצקים לסיר את המים הרותחים, מוסיפים את התבלינים ומביאים שוב לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
- יוצרים מעיסת הבשר כדורים בקוטר 4-3 ס"מ ומניחים בעדינות ברוטב. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה כ-10 דקות, בלי לערבב (כדי שהקציצות לא יתפרקו).
- הופכים את הקציצות בזהירות ומבשלים כ-35 דקות נוספות. מדי פעם הופכים את הקציצות.
- עוד מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר מתכונים ב-10 דקות
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...