
עם ימים ארוכים ומזג אוויר חם, אבל לא יותר מדי, יוני הוא חודש אידיאלי לבילוי בחיק הטבע. אז אין פלא שיום ראשון הקרוב (ה-18 בחודש) הוכרז כיום הפיקניק הבינלאומי.
לרגל המאורע השקענו והכנו מנות טעימות שנארזות היטב לטיול - אבל בלי להתפשר על האיכות והמגוון. הזמנו חברים ויצאנו לדרך, ואתם מוזמנים להצטרף אלינו לחגיגה.
סלט פסטה עם קישואים קלויים, עגבניות שרי וארטישוק / טל סורסקי
סלט מהיר שמומלץ להרכיב במקום, מאחר שהוא במיטבו מיד לאחר ההכנה.
מרכיבים
4 מנות
- 3 קישואים
- מעט שמן זית
- 500 גרם פסטה
- 1 צנצנת קטנה של ארטישוקים משומרים בשמן זית, מסוננת
- חופן גדול של עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
- 1 צרור רוקט
- 3-2 כפות עירית קצוצה
- 50 גרם גבינה קשה או חצי קשה, מפוררת (למשל, מנצ'גו, פטה או בולגרית)
- אפשרות: 3-2 כפות עגבניות מיובשות בשמן זית, קצוצות
- קורט מלח
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- פורסים את הקישואים דק, מניחים בתבנית בשכבה אחת ומברישים במעט שמן זית. קולים 15-10 דקות, עד שהם מזהיבים ומתרככים. שומרים בכלי אטום במקרר.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים שוטפים היטב ומערבבים עם כף שמן זית. שומרים בכלי אטום במקרר.
- ההגשה: מערבבים את כל המרכיבים ומגישים מיד.
כריכי פוקצ'ה עם פסטו וגבינה בולגרית / טל סורסקי
כריכי ביס מפוקצ'ה רכה במיוחד. כמובן שאת הפסטו והפלפלים הקלויים אפשר לקנות, וכך לחסוך זמן הכנה.

מרכיבים
10-8 כריכים
לפוקצ'ה
- 2/3 2 כוסות (660 מ"ל) מים
- 3 כפות (45 מ"ל) שמן זית
- 1 ק"ג קמח (או 1 ק"ג קמח עם שמרים – ואז יש לוותר על השמרים שבהמשך המתכון)
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1/2 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים - רוזמרין, זעתר, תימין, אורגנו
- 1 כף מלח
- לאפייה: שמן זית, מלח גס
- לפסטו
- עלים מצרור גדול של בזיליקום
- 25 גרם גבינת פרמזן, מגוררת
- 3 כפות צנוברים
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 שן שום
- קורט מלח
לפלפלים הקלויים
- 3 פלפלים אדומים גדולים
- 1 כף חומץ בלסמי
- 2 כפות שמן זית
- 1 שן שום, פרוסה דק
- קורט מלח
להגשה
- כ-150 גרם גבינה בולגרית
אופן ההכנה
הפוקצ'ה
- מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את המים ושמן הזית.
- מערבבים את הקמח עם השמרים ומוסיפים לקערה. לשים, וכאשר הבצק מתאחד מוסיפים את עשבי התיבול והמלח, וממשיכים ללוש כ-10 דקות.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח (אפשר להתפיח במשך הלילה במקרר).
- מוציאים בעדינות את האוויר מהבצק ומשטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים את הבצק עד שהוא כמעט מכפיל את נפחו, ובינתיים מחמים את התנור ל-200 מעלות.
- יוצרים בעדינות שקעים בבצק בעזרת האצבעות. מורחים את הבצק בעדינות בשמן זית ובוזקים מעט מלח גס.
- אופים 10 דקות, מורידים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות ואופים 20-15 דקות נוספות, עד הזהבה.
- מיד לאחר האפייה מעבירים את הפוקצ'ה לצינון על רשת, כדי שחלקה התחתון לא יירטב מאדים.
הפסטו
- שמים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד. אפשר להוסיף או להחסיר שמן זית בהתאם למידת הסמיכות הרצויה.
- שומרים במקרר בצנצנת סגורה.
הפלפלים הקלויים
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- מניחים את הפלפלים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים 30-25 דקות, עד שהפלפלים רכים ושחומים.
- מעבירים את הפלפלים החמים לשקית ניילון, סוגרים אותה ומחכים כחצי שעה (האדים שבשקית יקלו על קילוף הפלפלים).
- מקלפים את הפלפלים ונפטרים מהזרעים. מעבירים לכלי אחסון ומתבלים בחומץ, שמן הזית, השום והמלח.
הרכבת הכריכים
- חותכים את הפוקצ'ה לריבועים בגודל 6X6 ס"מ וחוצים אותם.
- מורחים כל כריך בפסטו, ומוסיפים פרוסה של גבינה בולגרית ופלפל קלוי.
סלט תפוחי אדמה עם בצל ירוק ופטרוזיליה / טל סורסקי
גרסה פשוטה אבל טעימה במיוחד לסלט הקלאסי.

מרכיבים
6-5 מנות
- 5 תפוחי אדמה לבנים
- 5 ביצים
- 5 כפות שמן (לא זית)
- 4 בצלים ירוקים
- חצי צרור פטרוזיליה
- קורט פלפל שחור גרוס
- קורט מלח
אופן ההכנה
- שוטפים היטב את תפוחי האדמה. מבשלים בהרבה מים רותחים, עד שאפשר לנעוץ סכין בקלות עד למרכזם (עם זאת, חשוב שלא יהיו רכים מדי).
- מבשלים את הביצים 10 דקות במים רותחים.
- מצננים את תפוחי האדמה והביצים. מקלפים וחותכים לקוביות בגודל של 1 ס"מ (את הביצים אפשר לחתוך לרבעים, אם רוצים).
- מעבירים את תפוחי האדמה לקערה, מוסיפים את השמן ומערבבים היטב. מוסיפים גם את הביצים.
- פורסים את הבצל הירוק, כולל החלב הלבן, וקוצצים דק את הפטרוזיליה. מוסיפים לקערה.
- מתבלים בפלפל שחור ובמלח ומערבבים בעדינות.
קישים אישיים של בטטה / אורלי חרמש
את הקישים האלה, שמבוססים על בצק פריך ומתפורר, אפשר ורצוי להכין יום קודם. הם נשמרים נהדר במקרר וטעימים מאוד גם בטמפרטורת החדר, סליחה, הפיקניק...

מרכיבים
כ-18 יחידות בתבנית שקעים
לבצק
- 1 כוס (140 גרם) קמח
- 1 כפית מלח
- 1 כף סוכר
- 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מי סודה קרים
למילוי
- 1 בטטה גדולה או 2 קטנות
- 1 בצל בינוני
- 3 כפות שמן זית
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- אורגנו יבש או תימין
- 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15%
- 1 ביצה
- 2 כפות קמח תופח
- 100 גרם גבינה צהובה מגוררת + עוד כ-50 גרם לפיזור
אופן ההכנה
הבצק
- מתקינים במיקסר את וו הגיטרה. שמים בקערת המיקסר את הקמח, המלח, הסוכר והחמאה, ומערבלים עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את מי הסודה וממשיכים לערבל רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומאחדים אותו לגוש. משטחים מעט, עוטפים היטב בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
המילוי
- מקלפים את הבטטות וחותכים לקוביות קטנות. קוצצים את הבצל דק.
- מחממים את שמן הזית במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הבטטה ומטגנים 5 דקות נוספות. מוסיפים מלח, פלפל ואורגנו, מערבבים ומעבירים לקערה גדולה. מצננים לטמפרטורת החדר.
- מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי המילוי ומערבבים היטב.
הרכבת הקישים
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- משמנים את תבנית השקעים (אפשר גם לרפד אותה בעטרות נייר בקוטר מתאים).
- מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ ומרפדים בהם את השקעים.
- ממלאים את השקעים כמעט עד לסופם במילוי ומפזרים מעל גבינה צהובה מגוררת.
- אופים כ-30 דקות, עד שהקישים מזהיבים.
עוגיות קינמון מזוגגות / אורלי חרמש
עוגיות נהדרות שיהיו ליווי מושלם לקפה ולתה שאחרי הארוחה.

מרכיבים
כ-50 עוגיות
- 1/4 2 כוסות (315 גרם) קמח רגיל
- 1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
- 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 1 כוס (200 גרם) סוכר חום בהיר או כהה
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפיות תמצית וניל או גרגירים ממקל וניל אחד
- 2 כפיות שטוחות קינמון
- 2 ביצים בגודל M
- 1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר לגלגול העוגיות
אופן ההכנה
- מנפים יחד את הקמח ואבקת הסודה לשתייה.
- שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר, המלח, הווניל והקינמון, ומעבדים במשך כמה דקות במהירות בינונית לתערובת אחידה.
- מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, ומנקים את שולי הקערה. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום, מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבלים קצרות, רק עד שהוא נטמע בתערובת.
- יוצרים מהבצק כדור, משטחים ועוטפים בניילון נצמד. מניחים במקרר שעה לפחות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים 3 תבניות בנייר אפייה.
- שמים את אבקת הסוכר בקערה קטנה. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר כ-3 ס"מ, מגלגלים אותם באבקת הסוכר ומניחים בתבנית במרווחים (העוגיות יתפשטו מעט בזמן האפייה).
- אופים כל תבנית בנפרד במשך 12-10 דקות, ע שהעוגיות מזהיבות בשוליים, תופחות ואז צונחות מעט ונסדקות.
- מצננים כמה דקות בתבנית ורק אז מעבירים לרשת לצינון מוחלט.
ביסקוטי עם חמוציות ואגוזי פקאן / אורלי חרמש
כדאי לכם לטבול את הביסקוטי ביין – מבטיחים שלא תצטערו.

מרכיבים
כ-50 עוגיות
- 1 כוס (150 גרם) חמוציות
- 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 2 ביצים בגודל M
- 2 כוסות (280 גרם) קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1 כוס (100 גרם) אגוזי פקאן, קצוצים גס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- משרים את החמוציות במשך 5 דקות במעט מים רותחים ומסננים.
- מתקינים במיקסר את וו הגיטרה. שמים בקערת המיקסר את החמאה, הסוכר, המלח והווניל ומעבדים עד להקרמה.
- מנקים את דפנות הקערה, מוסיפים ביצה, ולאחר שהיא נטמעת בתערובת מוסיפים את הביצה השנייה. ומוסיפים
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבלים קצרות, רק עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים את הפקאנים והחמוציות ומערבלים כמה שניות נוספות, עד לפיזור אחיד.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים אותו לשני חלקים שווים. מעצבים כל חלק לכיכר מלבנית - אתם תחליטו על העובי והאורך, רק קחו בחשבון שהבצק יתפח באפייה.
- מעבירים את שתי הכיכרות לתבנית ואופים כ-25 דקות. מוציאים מהתנור, אבל לא מכבים אותו.
- מצננים כ-5 דקות. מעבירים את הכיכרות לקרש חיתוך וחותכים (אפשר באלכסון) לפרוסות בעובי 1.5 עד 2 ס"מ. משכיבים את הפרוסות בתבנית ואופים כ-25 דקות נוספות, עד להזהבה. מצננים על רשת.
- אורלי חרמש כותבת את הבלוג Brown Sugar
- טל סורסקי כותב את הבלוג מה יש לאכול
- שי נייבורג מתמחה בצילום אוכל. לעמוד שלו בפייסבוק