
סינייה על מצע של בורגול, עדשים שחורות וגרגירי חומוס (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
מרכיבים
4 מנות בתבנית בקוטר 20 ס"מ
- 1/2 כוס בורגול גס
- 1/2 כוס עדשים שחורות
- 400 גרם נתח קצבים או אנטרקוט
- 2 כפות שומן כבש
- 1/2 כפית קינמון
- 1 כפית בהרט
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 2-1 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 1 כף סוכר חום כהה
- 1/2 כוס חומוס מבושל
- מעט שבבי צ'ילי חריף
- 1/4 כוס טחינה מוכנה
- חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- משרים את הבורגול והעדשים במים במשך שעה, ומסננים. מבשלים 3 דקות במים רותחים עם מעט מלח ומסננים שוב.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- חותכים את הבשר לקוביות קטנות.
- מחממים את שומן הכבש במחבת גדולה (או בסיר רחב). מוסיפים את הבשר, הקינמון, 1/2 כפית מהבהרט, מלח ופלפל ומטגנים 7-5 דקות, עד שהבשר משנה את צבעו. מעבירים לצלחת.
- מוסיפים למחבת את שמן הזית ומטגנים את הבצל כ-2 דקות. מוסיפים את הסוכר ומטגנים כמה דקות נוספות, עד שהבצל מתקרמל.
- מוסיפים את הבורגול, העדשים, החומוס, הצ'ילי, יתרת הבהרט, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מוסיפים 3-2 כפות מים, מכסים ומבשלים כ-10 דקות על אש נמוכה.
- מעבירים את התערובת לתבנית, מפזרים עליה את הבשר ומזלפים את הטחינה. אופים 7-5 דקות, עד שהטחינה חמה מאוד. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים את הסינייה מיד.
- עוד מתכונים מעולים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"