קציצות דגים ברוטב לימון, חרדל ודבש (צילום: עודד חוברה)
מרכיבים
(24 קציצות, 4 קציצות במנה / 150 קלוריות למנה)
לקציצות
- 1 בצל, קצוץ
- 350 גרם פילה דג טרי קצוץ (בחרו כל דג שאתם אוהבים ובקשו מהמוכר לקצוץ אותו)
- 1 ביצה
- 1 גזר, קלוף ומגורר
- 1 שן שום, כתושה
- 2 כפיות שמרי בירה
- 2 כפות נבט חיטה או קמח תפוחי אדמה
- 1/3 כוס סובין שיבולת שועל או קמח מצה מלא
- 2 כפות זרעי צ'יה
לרוטב
- 2 בצלים, פרוסים
- 1/2 שקית (200 גרם) עלי תרד שטופים היטב
- 2 כפות אבקת מרק ירקות או בצל מומסות ב-1 כוס מים רותחים
- 2 כפות דבש
- 2 כפות חרדל משובח
- 1/3 כוס מיץ לימון
- 1/2 כפית כורכום טחון
- 1/2 כפית מלח
- קורט פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס מים (ייתכן ותצטרכו עוד 1/2 כוס)
- 3 כפות סובין שיבולת שועל
- חופן פטרוזיליה, קצוצה
אופן הכנה
- הקציצות: מזהיבים את הבצל קלות (עם מעט מים או תרסיס שמן). מניחים בקערה.
- מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים לעיסה אחידה ומניחים במקרר לחצי שעה.
- הרוטב: בסיר רחב וגדול מזהיבים את הבצל (משתמשים בתרסיס שמן אם צריך). מוסיפים את התרד ומאדים כמה דקות נוספות עד שהתרד והבצל מתרככים.
- בקערה נפרדת, מערבבים את יתר מרכיבי הרוטב, למעט המים, הסובין והפטרוזיליה.
- יוצקים את התערובת לסיר עם הבצל והתרד ומבשלים תוך כדי ערבוב על אש קטנה, עד שהרוטב מגיע לרתיחה. מחכים 2 דקות נוספות, מוסיפים סובין שיבולת שועל ומערבבים. אם יש צורך והרוטב סמיך מידי, מוסיפים עוד מים ומערבבים. מביאים את הרוטב לרתיחה עדינה על אש קטנה.
- מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר. מרטיבים את הידיים ויוצרים קציצות קטנות.
- מכניסים את הקציצות לרוטב, עם רווחים ביניהן. לא מנערים את הסיר עד שהקציצות מלבינות מכל הצדדים, לאחר מכן, ניתן להזיז אותן בעזרת כף.
- מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה 30 דקות. מידי פעם מערבבים מאוד בעדינות.
- 10 דקות לפני סיום הבישול, מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים ומכסים. מגישים עם אורז או פירה.
ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה
לפייסבוק של הצלם עודד חוברה
______________________________________________________
החלטתם ללכת דווקא על משהו בשרי יותר? נסו קדירת חזה עוף