
מאפינס מלוחים עם גבינת גאודה, תפוחי אדמה ועירית (צילום: אולגה טוכשר)
מרכיבים
12 מאפינס
- 2 תפוחי אדמה גדולים (כ-600 גרם), קלופים ויבשים
- 2 ביצים
- 2 כפות קורנפלור
- 2 כפות קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- אפשרות: מעט אגוז מוסקט מגורר
- מלח, פלפל שחור
- 1/2 חבילת עירית, קצוצה דק
- 300 גרם גבינת גאודה, מגוררת (אפשר להחליף בפרמזן)
אופן ההכנה
- מגררים את תפוחי האדמה בפומפייה גסה. מניחים במסננת וסוחטים/מועכים היטב, לסינון הנוזלים. מעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערה את כל שאר המרכיבים, אבל מהגבינה מוסיפים רק 2/3 מהכמות. מערבבים היטב במזלג עד לקבלת עיסה אחידה. מניחים 10-לכ דקות.
- בינתיים, מחממים את התנור 180-ל מעלות ומשמנים את שקעי התבנית.
- ממלאים את השקעים בעיסה כך שתמלא 3/4 מגובהם. מפזרים את הגבינה ששמרנו. אופים 30-25 דקות, עד שהמאפינס מתייצבים ומשחימים. מוציאים, מצננים 10-כ דקות, מעבירים סכין מסביב לדפנות ומחלצים את המאפינס.
- מגישים, מומלץ לצד סלט ירוק.
- איך שומרים? 4-3 ימים, בכלי אטום במקרר
- עוד מתכונים מעולים של אולגה טוכשר - בבלוג "המרכיב הסודי"