
כוסמת עם פטריות (צילום: ילנה ויינברג)
מרכיבים
6-4 מנות
- 1 בצל גדול מאוד
- 1 סלסילה פטריות טריות
- שמן זית לטיגון
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 1 כוס כוסמת
- 1 כף חמאה
אופן ההכנה
- קוצצים את הבצל דק. חותכים את הפטריות לקוביות קטנות.
- מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל כ-15 דקות, עד שהוא שחום. מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים כ-5 דקות נוספות. מסירים מהכיריים.
- שוטפים היטב את הכוסמת ונפטרים מהגרגירים שצפים על פני המים ומגרגירים שחורים. מסננים ומעבירים לסיר.
- יוצקים לסיר שתי כוסות מים רותחים, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות, עד שהכוסמת מתרככת (אם נשארים בסיר מעט מים - מסננים אותם).
- מתבלים במלח ומוסיפים את הבצל, הפטריות והחמאה. מערבבים, מכסים וממתינים 3 דקות לפני שמגישים.
- עוד מתכונים מעולים של ילנה ויינברג - בבלוג "SImply Gourmet"