תבשיל מהיר של כוסמת
עם פטריות, בצל וחמאה

בדיוק כמו אורז, גם את הכוסמת אפשר להפוך בקלות ממנה בסיסית למעודנת – ולילנה ויינברג יש הצעה פשוטה וטעימה במיוחד

ילנה ויינברג

|

10.06.17 | 21:42

כוסמת עם פטריות (צילום: ילנה ויינברג)
כוסמת עם פטריות (צילום: ילנה ויינברג)

מרכיבים

6-4 מנות

 

  • 1 בצל גדול מאוד
  • 1 סלסילה פטריות טריות
  • שמן זית לטיגון
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס כוסמת
  • 1 כף חמאה

 

אופן ההכנה

  1. קוצצים את הבצל דק. חותכים את הפטריות לקוביות קטנות.
  2. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל כ-15 דקות, עד שהוא שחום. מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים כ-5 דקות נוספות. מסירים מהכיריים.
  3. שוטפים היטב את הכוסמת ונפטרים מהגרגירים שצפים על פני המים ומגרגירים שחורים. מסננים ומעבירים לסיר.
  4. יוצקים לסיר שתי כוסות מים רותחים, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות, עד שהכוסמת מתרככת (אם נשארים בסיר מעט מים - מסננים אותם).
  5. מתבלים במלח ומוסיפים את הבצל, הפטריות והחמאה. מערבבים, מכסים וממתינים 3 דקות לפני שמגישים.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג