70 ל"לאשה": מלכת היופי לשעבר אילנה שושן ממשיכה לדהור קדימה

מי שהוכתרה כמלכת היופי האהובה בכל הזמנים וכיום פעילה פמינסטית חוזרת לשער משנת 1986, ומסבירה מדוע היא שוקלת לרוץ לפוליטיקה: "חשוב לי להשפיע"

דינה חלוץ, הילה רגב

|

16.06.17 10:52

לשימוש לאשה בלבד לאשה אילנה שושן שיחזור
לשימוש לאשה בלבד לאשה אילנה שושן שיחזור (אילנה שושן, אז והיום)
לאשה אילנה שושן כל השערים שער לאשה
לאשה אילנה שושן כל השערים שער לאשה (19 השערים של אילנה שושן לאורך השנים ב"לאשה")

שבועון "לאשה" חוגג 70 שנה בגליון מזכרת ענק וחגיגי. בין ההפתעות הרבות פרויקט שחזורים מיוחד שבמסגרתו צולמו שבעה שערים נוסטלגיים אהובים במיוחד. אחד מהם משנת 1986 בכיכובה של אילנה שושן. מלכת היופי לשעבר זכתה עד כה ל-19 שערים ב"לאשה",  מה שמציב אותה במקום שלישי כשיאנית שערים.

 

אילנה שושן, מה הסיפור של השער המקורי, שצולם בשנת 1986?

"עבדתי אז תקופה ארוכה באירופה. עשו עליי כתבה ב'לאשה' ולא יכולתי להגיע לצילומים, אז הצטלמתי במילאנו ושלחנו את התמונה הזאת. הייתי בשיאי אז ופתחתי דלת לכל הדוגמניות הישראליות. היום אני פעילה בשדולת הנשים, ואני פוגשת מנהלות שמספרות לי שהייתי מודל לחיקוי עבורן".

 

ואיך הוא נראה לך עכשיו, כ־30 שנה אחרי?

"הוא נראה לי רענן, פרש, שובב, מתחכם, הכי טבעי - וזו בדיוק אני. נהניתי לחזור ולצלם אותו".

 

צילום: שמואל יערי
עם עודד מכנס בטקס מלכת היופי, 1980 (צילום: שמואל יערי)

 

שושן (56), גרושה ואם לשניים (25, 24), היא כיום פעילה פמיניסטית, מרצה מבוקשת בנושא מעמד האישה, והיא אפילו שוקלת עתיד פוליטי. "אני רוקדת עם זה טנגו", היא אומרת. "חשוב לי להשפיע, אני רק צריכה להחליט איפה אני יכולה להשפיע יותר".

ב־1980 נבחרת למלכת היופי של ישראל, וב־2010 זכית בתואר "מלכת מלכות היופי", מלכת היופי האהובה בכל הזמנים. איך מרגישים עם תואר כל כך מחייב?

"זה מאוד החמיא לי, כי זה קרה 30 שנה אחרי שנבחרתי למלכת היופי, ורוב הזמן בכלל לא חייתי פה, אלא בארצות־הברית. זה גם בא בדיוק בזמן, כחלק מתהליך החזרה שלי לארץ ולעצמי".

 

 

צילום: דני מילר
עם ילדיה אלינור ומייקי, 1995 (צילום: דני מילר)

 

 

איזה חוק שקשור לנשים היית מחוקקת?

"הבעיה היא לא בחקיקה אלא באכיפה. יש חוק לשוויון שכר, יש חוק שאוסר לפטר נשים בהיריון, יש חוק לייצוג מלא של נשים בקבלת החלטות - אבל אף אחד לא אוכף אותם".

 

מה את הכי אוהבת לקרוא ב"לאשה"?

"את 'המכתב שלא נכתב' - שתמיד מרגש, וסיפורים על נשים מעצימות שעשו מהלימון לימונדה. כשגרתי בחו"ל, כל מי שהגיע מהארץ ידע שהוא לא בא בלי 'לאשה' והעיתון המשיך ועבר מיד ליד".

 

צילום: עדו לביא
על השער האחרון (בינתיים), 2008 (צילום: עדו לביא)

 

את מי היית רוצה לראות על שער "לאשה"?

"יותר שופטות, רופאות ומדעניות, שיהפכו למודל לחיקוי עבור נערות".

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד