שבועון "לאשה" חוגג 70 שנה בגליון מזכרת ענק וחגיגי. בין ההפתעות הרבות פרויקט שחזורים מיוחד שבמסגרתו צולמו שבעה שערים נוסטלגיים אהובים במיוחד. אחד מהם משנת 1986 בכיכובה של אילנה שושן. מלכת היופי לשעבר זכתה עד כה ל-19 שערים ב"לאשה", מה שמציב אותה במקום שלישי כשיאנית שערים.
אילנה שושן, מה הסיפור של השער המקורי, שצולם בשנת 1986?
"עבדתי אז תקופה ארוכה באירופה. עשו עליי כתבה ב'לאשה' ולא יכולתי להגיע לצילומים, אז הצטלמתי במילאנו ושלחנו את התמונה הזאת. הייתי בשיאי אז ופתחתי דלת לכל הדוגמניות הישראליות. היום אני פעילה בשדולת הנשים, ואני פוגשת מנהלות שמספרות לי שהייתי מודל לחיקוי עבורן".
ואיך הוא נראה לך עכשיו, כ־30 שנה אחרי?
"הוא נראה לי רענן, פרש, שובב, מתחכם, הכי טבעי - וזו בדיוק אני. נהניתי לחזור ולצלם אותו".
שושן (56), גרושה ואם לשניים (25, 24), היא כיום פעילה פמיניסטית, מרצה מבוקשת בנושא מעמד האישה, והיא אפילו שוקלת עתיד פוליטי. "אני רוקדת עם זה טנגו", היא אומרת. "חשוב לי להשפיע, אני רק צריכה להחליט איפה אני יכולה להשפיע יותר".
ב־1980 נבחרת למלכת היופי של ישראל, וב־2010 זכית בתואר "מלכת מלכות היופי", מלכת היופי האהובה בכל הזמנים. איך מרגישים עם תואר כל כך מחייב?
"זה מאוד החמיא לי, כי זה קרה 30 שנה אחרי שנבחרתי למלכת היופי, ורוב הזמן בכלל לא חייתי פה, אלא בארצות־הברית. זה גם בא בדיוק בזמן, כחלק מתהליך החזרה שלי לארץ ולעצמי".
איזה חוק שקשור לנשים היית מחוקקת?
"הבעיה היא לא בחקיקה אלא באכיפה. יש חוק לשוויון שכר, יש חוק שאוסר לפטר נשים בהיריון, יש חוק לייצוג מלא של נשים בקבלת החלטות - אבל אף אחד לא אוכף אותם".
מה את הכי אוהבת לקרוא ב"לאשה"?
"את 'המכתב שלא נכתב' - שתמיד מרגש, וסיפורים על נשים מעצימות שעשו מהלימון לימונדה. כשגרתי בחו"ל, כל מי שהגיע מהארץ ידע שהוא לא בא בלי 'לאשה' והעיתון המשיך ועבר מיד ליד".
את מי היית רוצה לראות על שער "לאשה"?
"יותר שופטות, רופאות ומדעניות, שיהפכו למודל לחיקוי עבור נערות".