גרנולה ביתית
צילון ועריכה: עוג'יליה דולסה
מרכיבים
צנצנת גדולה - כ-500 גרם
- 2 כוסות שיבולת שועל מהירה
- 1/4 כוס שקדים טבעיים
- 1/4 כוס אגוזי פקאן
- 1/4 כוס אגוזי ברזיל
- אפשרות: 1/4 כוס פצפוצי קינואה או פצפוצי אורז
- 1 כפית קינמון טחון
- קמצוץ מלח
- 1/3 כוס חמאת בוטנים ללא תוספת סוכר
- 1/3 כוס סילאן
אפשרות לתוספות
- 1/4 כוס צימוקים
- 1/4 כוס חמוציות או גוג'י ברי
- 1/4 כוס שזיפים מיובשים, מגולענים וחתוכים
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים היבשים. מוסיפים את המרכיבים הרטובים ולשים עד לקבלת תערובת אחידה ודביקה.
3. משטחים את התערובת בתבנית בשכבה אחידה ודקה, ואופים כ-7 דקות. מערבבים את הגרנולה, משטחים שוב ואופים 8-7 דקות נוספות.
4. בזמן שהגרנולה בתנור מומלץ לערוך אימון זריז לחיטוב הגוף, לקראת הקיץ שמגיע.
5. מניחים לגרנולה להתקרר לחלוטין בתבנית (בשלב זה היא תמשיך להתקשות).
6. אם רוצים, מוסיפים לגרנולה פירות יבשים.
7. מעבירים לקופסה אטומה ושומרים עד שבועיים בטמפרטורת החדר.
8. מומלץ להגיש עם חלב שקדים ביתי.
- עוג'יליה דולסה מתמחה בהכנת עוגות וקינוחים ועורכת סדנאות אפייה וחוגי בית.
יש לכם שאלות? אתם מוזמנים לכתוב לה בתגובות או בעמוד הפייסבוק שלה
שלון!
אני עוּגִ'ילְיָה דולסה, אנרגנטינאית בת שלושין.
הגעתי לארץ לפני 10 שנין מקורדובה בארגנטינה, התאהבתי במנטליות ישראלית ונשארתי (:
אני מאמינה גדולה מאוד באוכל!!! כי מה עוד יכול לחבר בין כל אנשין בעולן, נוֹ משנה כמה הן שונין? (כל עוד עושין זה באהבה, כן?)
עִן כמה ארץ שלכן מסובכת, אמא שלי תמיד היתה אומרת: "עוג'יליה, גברין הכי יפין תמצאי בארץ של קודש!" וכולן יודעין – אמא תמיד צודקת! אבל קצת נסחפתי.. התכוונתי פשוט להגיד זה בארץ ישראל יש כל כך הרבה יופי בכל כך הרבה צורות, טעמין ומרקמין שאיך אפשר נו להישאר לגור בה???
בזמן אחרון החלטתי להעביר חלק מיֵדע זה צברתי לכל מי זה רוצה לקחת וככה נולדה תוכנית בישול אינטרנטית: "ללוש - מתכונין שאפשר לגמור בשלוש דקות". מזמינה אתכן להצטרף אלי למסע טעינה בתוך אהבה מתוקה של מטבח שלי.
וגן כמובן אשמח זה מאוד לשמוע מה מעניין אתכן, מה מרגש אתכן ומה חסר לכן - כדי לב שלכן יהיה פתוח יותר, מלא יותר, אוהב יותר!
שיהיה זה יוֹן מלא אהבה מתוקה!!
אני עוּגִ'ילְיָה דולסה, אנרגנטינאית בת שלושין.
הגעתי לארץ לפני 10 שנין מקורדובה בארגנטינה, התאהבתי במנטליות ישראלית ונשארתי (:
אני מאמינה גדולה מאוד באוכל!!! כי מה עוד יכול לחבר בין כל אנשין בעולן, נוֹ משנה כמה הן שונין? (כל עוד עושין זה באהבה, כן?)
עִן כמה ארץ שלכן מסובכת, אמא שלי תמיד היתה אומרת: "עוג'יליה, גברין הכי יפין תמצאי בארץ של קודש!" וכולן יודעין – אמא תמיד צודקת! אבל קצת נסחפתי.. התכוונתי פשוט להגיד זה בארץ ישראל יש כל כך הרבה יופי בכל כך הרבה צורות, טעמין ומרקמין שאיך אפשר נו להישאר לגור בה???
בזמן אחרון החלטתי להעביר חלק מיֵדע זה צברתי לכל מי זה רוצה לקחת וככה נולדה תוכנית בישול אינטרנטית: "ללוש - מתכונין שאפשר לגמור בשלוש דקות". מזמינה אתכן להצטרף אלי למסע טעינה בתוך אהבה מתוקה של מטבח שלי.
וגן כמובן אשמח זה מאוד לשמוע מה מעניין אתכן, מה מרגש אתכן ומה חסר לכן - כדי לב שלכן יהיה פתוח יותר, מלא יותר, אוהב יותר!
שיהיה זה יוֹן מלא אהבה מתוקה!!