מראה מראה שעל הקיר,
מי הווילה הכי יפה בעיר?

וילה בראשון לציון "גולחה" ועוצבה מחדש כדי להתאים לדיירים החדשים: משפחה מסורתית, חובבת מוזיקה ואלכוהול עם מראת ענק בחדר השינה שהופכת לטלוויזיה

המראה העגולה בחדר ההורים הופכת בלחיצת כפתור לטלוויזיה ענקית (צילום: עודד סמדר)
המראה העגולה בחדר ההורים הופכת בלחיצת כפתור לטלוויזיה ענקית (צילום: עודד סמדר)
כל פינה בחצר הלא גדולה נוצלה כדי ליצור מכלול מפנק (צילום: עודד סמדר)
כל פינה בחצר הלא גדולה נוצלה כדי ליצור מכלול מפנק (צילום: עודד סמדר)
קוביות בטון בשלושה גוונים יוצרות קיר דקורטיבי בפינת האוכל (צילום: עודד סמדר)
קוביות בטון בשלושה גוונים יוצרות קיר דקורטיבי בפינת האוכל (צילום: עודד סמדר)
גרם מדרגות וגם מעלית מובילים אל הקומה השנייה. מימין: הפינה המושקעת לנטילת ידיים (צילום: עודד סמדר)
גרם מדרגות וגם מעלית מובילים אל הקומה השנייה. מימין: הפינה המושקעת לנטילת ידיים (צילום: עודד סמדר)
חדר השינה של ההורים עוצב על פי בקשתם של בני הזוג להרגיש כמו במלון בוטיק (צילום: עודד סמדר)
חדר השינה של ההורים עוצב על פי בקשתם של בני הזוג להרגיש כמו במלון בוטיק (צילום: עודד סמדר)
הבית הפרטי בראשון לציון, בו גרים הורים ושלוש בנותיהם, משלב קלאסיקה על־זמנית וקו מודרני עדכני. הסגנון אקלקטי וכולל חומרים קלאסיים כמו שיש ועץ לצד חומרים מודרניים כמו בטון ופיברגלס.

 

עוד בתים ודירות ב-Gostyle:

 

בני משפחה, הורים ושלוש בנות, החליטו לעבור מדירה בראשון לציון לבית פרטי באותה עיר. רשימת הדרישות שלהם כללה חדר לכל ילדה, חצר ירוקה, חלל גדול לאירוח ובריכה. "בני המשפחה, שומרי מסורת באורח חייהם, התייעצו איתנו עוד לפני שהם רכשו את הבית", מספרים מעצבי הפנים הדס מרום וקובי אדרי מסטודיו Marom-ID, בני זוג בחיים הפרטיים וגם המקצועיים. "בני המשפחה רכשו וילה שהעיצוב שלה ממש לא היה לטעמם, כך ש'גילחנו' את הבית ובנינו כמעט הכל מחדש. השתמשנו במעטפת החיצונית ואת הפנים שינינו לגמרי".

 

מנורה עומדת ושולחן קפה דק רגליים יוצרים פינה מרשימה בסלון (צילום: עודד סמדר)
    מנורה עומדת ושולחן קפה דק רגליים יוצרים פינה מרשימה בסלון(צילום: עודד סמדר)

     

    מרום ואדרי מעידים שהם שמים דגש רב על בחירת חומרים בעיצובים שלהם. "שנינו באים מעולם של חומרים, מה שאומר לקחת את מגוון החומרים הקיים, לבחון אותו, לחפש את התכונות השונות שלו, לקחת אותו לקצה לא פעם. מקורות ההשראה העיקריים שלנו מגיעים מהיכולת להתנסות בחומרים חדשים. בפרויקט הזה בפרט שולבו אלמנטים חומריים שהצליחו לבטא היטב את האופי של הדיירים".

     

    מסורתיים בראש טוב

    הבית ניצב על מגרש בן 380 מ"ר וכולל שלוש קומות בנות כ־110 מ"ר כל אחת: מרתף בו שתי יחידות דיור עם כניסה נפרדת, קומת כניסה משפחתית וקומה עליונה בה ממוקמים חדרי השינה. בקומת הכניסה יש סלון, מטבח, חדר אוכל, שירותי אורחים ופינה מרשימה לנטילת ידיים. "הם זוג צעיר עם ראש מאוד פתוח", אומר אדרי, "הם ביקשו רצפת שיש ומתוך הבסיס הזה, שבחרנו בקפידה ב'ויה ארקדיה', החל תהליך העיצוב כולו. השיש מבריק וכל יתר החומרים הם בגימור מט, כך שכל הבית משתקף למעשה ברצפה ויוצר משחק מעניין של חומרים".

     

    אל הקומה השנייה אפשר לעלות במעלית שמשולבת בטבורו של הבית או בגרם המדרגות המחופה בפרקט עץ אלון תלת שכבתי, הממשיך לכל שטח קומת המגורים. בקומה זו נמצאת יחידת הורים עם חדר רחצה צמוד, שלושה חדרי שינה של הבנות וחדר רחצה גדול המשותף לשלושתן.

     

     

    הפיצ'ר המרכזי במטבח הוא האי המחופה בלוח גדול של אבן גרניט במראה מָט (צילום: עודד סמדר)
      הפיצ'ר המרכזי במטבח הוא האי המחופה בלוח גדול של אבן גרניט במראה מָט(צילום: עודד סמדר)

       

      המטבח נקי מאוד, מודרני ובהיר, כשהפיצ'ר המרכזי הוא האי המחופה לוח שיש גדול. "כשבוחרים שיש מיוחד הוא הופך להיות האלמנט המרכזי במטבח. הטקסטורה והצבעוניות המיוחדת נותנות עושר עיצובי לכל החלל ומחזקות את אופי הבית", אומרת מרום, "זו אבן גרניט לא לגמרי חלקה, היא בעלת טקסטורה מחוספסת מעט, מה שמעניק עומק למראה. בחרנו בה כי היא לא מבריקה, אלא בגימור מט". מהמטבח רואים את פינת האוכל המשפחתית הגדולה, את הסלון וכמובן את היציאה החוצה, לגינה המטופחת שבמרכזה בריכת שחייה.

       

      שלושה גוונים של בטון (צילום: עודד סמדר)
        שלושה גוונים של בטון(צילום: עודד סמדר)

         

        "בסלון עיצבנו אזור טלוויזיה שמשלב פתרון אחסון עם פתרון עיצובי. בעל הבית אוהב מאוד מוזיקה ואלכוהול ועיצבנו עבורו בהזמנה מיוחדת ספרייה

        עם ארונות סגורים העשויה מלוחות פיברגלס מט במראה מודרני נקי, שבה נמצאים הבר, מערכת השמע ושאר פריטים שיקרים לליבם של הדיירים", מסביר אדרי. "מתחת לטלוויזיה הגדולה, המשולבת בספרייה, שילבנו קמין בעיצוב מודרני. בקיר ממול, המהווה רקע לפינת האוכל המשפחתית הלכנו על חומר אחד לגמרי מהפיברגלס, אך תוך שמירה על קו קונספטואלי שמקשר בין שני הקירות. בחרנו בשלושה גוונים שונים של בטון (אפורים וחרדל, צבע שחוזר על עצמו בכמה נקודות בחלל המרכזי) והזמנו מחו"ל קוביות בגדלים שונים כדי ליצור קיר דקורטיבי".

         

        בסלון: ספרייה עם ארונות סגורים עשויים מלוחות פיברגלס (צילום: עודד סמדר)
          בסלון: ספרייה עם ארונות סגורים עשויים מלוחות פיברגלס(צילום: עודד סמדר)

           

          גם בשירותי אורחים ובפינה לנטילת הידיים, כמו בכל החיפויים והכלים הסניטריים בבית, נעשתה בחירה בקו מודרני־תעשייתי שהושג בעזרת אריחים וברזים של ויה ארקדיה בסגנון וינטג' תעשייתי. "בני הבית ביקשו ליצור מראה אחיד, נקי ולא להעמיס בפריטים, ולכן היה לנו חשוב שהחיפויים והברזים יעמדו בפני עצמם כפיצ'ר עיצובי", מסבירה מרום.

           

          פינת נטילת ידיים (צילום: עודד סמדר)
            פינת נטילת ידיים(צילום: עודד סמדר)

             

            לחיות בראשל"צ, להרגיש במלון בוטיק

            חדר השינה של ההורים עוצב על פי בקשתם של בני הזוג להרגיש כמו במלון בוטיק: "הם עובדים קשה ורצו להתפנק בכל ערב בחדר, וזו הייתה המטרה שלנו – ליצור חלל עם תחושה בוטיקית", מספרת מרום. "התמונות, הווילונות, המיטה המפנקת, הטקסטיל, האקססוריז בכוננית המעוצבת - שחלקם היו ברשות המשפחה וחלקם נרכשו אחרי השיפוץ – כולם משרים אווירה הלקוחה ממלונות בוטיק אורבאניים. הגוונים שבחרנו הם אפורים, שחורים ולבנים, ואילו רצפת העץ מוסיפה חמימות". הפיצ'ר הבולט ביותר בחדר השינה הוא מראה עגולה וגדולה מאוד, הממוסגרת באותו פיברגלס בגוני אפור שבו השתמשו המעצבים בסלון, והופכת בלחיצת כפתור לטלוויזיה ענקית.

             

            רצפת עץ אלון בחדרי הבנות, רהיטים נקיים ובהירים עם נגיעות של אפור וצבעוניות משתנה שמגיעה מהאביזרים ומהטקסטיל (צילום: עודד סמדר)
              רצפת עץ אלון בחדרי הבנות, רהיטים נקיים ובהירים עם נגיעות של אפור וצבעוניות משתנה שמגיעה מהאביזרים ומהטקסטיל(צילום: עודד סמדר)

              חדר הרחצה של הבנות: אמבטיית פרי סטנדינג מקוריאן  עם ברז חיצוני עומד (צילום: עודד סמדר)
                חדר הרחצה של הבנות: אמבטיית פרי סטנדינג מקוריאן עם ברז חיצוני עומד(צילום: עודד סמדר)

                 

                כל אחד מחדרי הבנות מעוצב אחרת, בהתאם לגיל, לתחומי העניין, להעדפה ולטעם האישי של בעלת החדר. לכולן משותפת רצפת עץ האלון שעליה ניצבים רהיטים נקיים ובהירים עם נגיעות של אפור וצבעוניות משתנה שמגיעה מהאביזרים ומהטקסטיל. "לחדר הרחצה הגדול של הבנות בחרנו באמבטיית פרי סטנדינג בהירה בקווים נקיים מודרניים העשויה מקוריאן, עם ברז חיצוני לבן עומד", מסביר אדרי.

                 

                טיק בורמזי בחצר

                בחצר הלא גדולה נוצל כל סנטימטר כדי ליצור בסופו של דבר מכלול מפנק. כיוון שהחצר מוגבלת בגודלה, הם עיצבו באופן יצירתי כל פינה, כך למשל את חדר המשאבות שמוגבה מעל הבריכה הפכו לפינת ישיבה בסגנון זוּלה, ובצמוד לבריכה הוסיפו מטבח חיצוני עם פינת מנגל ובר ישיבה צעיר ושוקק.

                 

                "מרגע שנכנסים לחצר יש תחושה אחרת, כבר לא מרגישים בתוך עיר" (צילום: עודד סמדר)
                  "מרגע שנכנסים לחצר יש תחושה אחרת, כבר לא מרגישים בתוך עיר"(צילום: עודד סמדר)

                   

                  "בחרנו לשתול צמחייה טרופית בכל מקום כדי להדגיש את האווירה השונה. ובאמת מרגע שנכנסים לחצר יש תחושה אחרת, כבר לא מרגישים בתוך עיר", מספרת מרום. "שילבנו בעיצוב חומרים טבעיים עמידים כמו עץ טיק בורמזי, חלוקי נחל, מפל מים בכניסה ובטון סביב הבריכה, והוספנו מקלחת חיצונית עם ברזים תעשייתיים יפים של WATERMARK". החזרה על הסגנון התעשייתי והשימוש בחומרים טבעיים וייחודיים מחברת הין הפנים לחוץ, כך שמתקבל מכלול אחד ויוצא דופן, שכמו הצמחייה הטרופית שבחצר משכיח את מיקום הבית בעיר ישראלית אפרורית לטובת אווירה מעוצבת וייחודית משלו.

                  _________________________________________________  

                   

                  מגזין Gostyle חוגג 150 גיליונות (צילום: דביר כחלון)
                    מגזין Gostyle חוגג 150 גיליונות(צילום: דביר כחלון)

                     

                     

                     

                     
                    הצג:
                    אזהרה:
                    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד