כבר עשרות שנים שפוחלצים של אריה שואג, נמר, כלב ים ועשרות ציפורים קפואות באוויר זוכים לביקורים של קבוצות, בעיקר תלמידים צעירים, בחללי מוזיאון הטבע בירושלים. התצוגה עוסקת בעולם החי, הצומח והדומם, והשקט הולם את בניין האבן הטמפלרי היפה שהוקם בלב שכונת טלביה במאה ה-19. לבאים בשעריו נדמה כי הזמן קפא בו, והתחושה בפנים מסתורית, אפילו מעט קריפית, עם תפאורה שיכולה בקלות לשמש כסט לצילומים של סרט אימה.
ביום חמישי הקרוב כל אלו יהפכו רקע לסצנה אחרת לגמרי, כשבמרחבי החדרים יוצגו תערוכות של אקדמיות עיצוב ישראליות מובילות, במסגרת שבוע העיצוב בירושלים. בין המוצגים ישתלבו שלוש תערוכות שונות, שנאצרו סביב התמה המרכזית "איים": האקדמיה לעיצוב ואמנות בצלאל תציג את התערוכה ''מדעי החיים'', אותה אוצרים המרצים הבכירים ליאורה רוזין וטל גור, עם עבודות בולטות מהשנים האחרונות של סטודנטים לאמנות, צילום, תקשורת חזותית, קרמיקה וזכוכית, אופנה וצורפות, עיצוב תעשייתי, אמנויות המסך ואנימציה. הדיאלוג שנוצר הוא כפול - גם מול המרחב בו מציגים וגם ביחסי הגומלין בין העבודות, שמגיעות ממחלקות שונות.
החוג לעיצוב תעשייתי מכליל במכללת הדסה יציג את "איי תרבות: פרשנות מקומית לתרבויות העץ של יפן, אפריקה וארצות-הברית", אותה אוצרים פרופ' קני סגל וד''ר יונתן ונטורה. בתערוכה זו יוצגו עבודות עץ ששואבות מהתרבות היפנית, האפריקאית והאמריקאית.
החוג לתקשורת חזותית של המרכזי האקדמי ויצו חיפה, בהנחיית ירון שין (jewboy) ודויד אופנהיים, יקרין וידיאו ארט וסרטונים שמשלבים אנימציה וטכניקות שונות, בתערוכה שמציגה פרשנות לאכזבה מהמרחב התקשורתי העמוס בו אנחנו חיים. כאן ה"אי" הוא האני שמנסה להשתלב באוטוסטרדת המידע, בקונפליקט שבין הרצון להיות מחובר, אך גם לשמור על ממד של פרטיות ואינטימיות.
- צילומי עבודות ששולבו בווידאו: ליאור דסקל, עודד אנטמן, איתי בנית, סשה פליט.
-------------------------------------------------------------------------
ואיך ייראה המוזיאון החדש לטבע, שייפתח הקיץ ברמת אביב? לחצו על התמונה לכתבה המלאה: