קר ומשופר: שלושה מתכונים
משודרגים לסלטי פסטה צוננים

כשהחום הופך לבלתי נסבל הופכים את הפסטה לסלט. אבל לא סתם, אלא עם הרבה הפתעות: מצירוף של פסטו, עגבניות ואגוזים ועד לשילוב מנצח של טונה, צ'ילי וצנוברים

סלט פסטה קר עם עגבניות שרי, זיתים ופסטו (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
סלט פסטה קר עם עגבניות שרי, זיתים ופסטו (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
 

קר או חם?

את שלושת סלטי הפסטה הקרים שבכתבה אפשר להגיש גם כפסטה רגילה ברוטב קיצי. אם רוצים להכין מנה חמה מכינים את הרוטב קודם ורק אז מבשלים את הפסטה. אם רוצים מנה קרה, מתחילים בפסטה ומכינים את הרוטב אחר כך.

 

קפיצת דרך

רוצים לקצר תהליכים? אפשר לבשל את הפסטה כשיש זמן, לסנן, להוסיף כף שמן זית, לערבב (כדי למנוע הידבקות) ולאחסן בכלי אטום במקרר. כשרוצים, מכינים את אחד הרטבים, מערבבים ומגישים. קל.

 

סלט פסטה קר עם עגבניות שרי, זיתים ופסטו

רוטב פסטו קלאסי עם שדרוג של עגבניות טריות, אגוזים ועוד טוויסט של זיתים שחורים. ממכר.

 

מרכיבים

4-3 מנות

 

  • 300 גרם פסטה
  • 1 כף שמן זית

 

לפסטו

  • 1 כוס עלי בזיליקום
  • 1 שן שום, קלופה
  • 1 כף צנוברים קלויים
  • ‭1/4‬ כוס שמן זית
  • 30 גרם גבינת פרמזן

 

לעגבניות

  • 1 כוס עגבניות שרי אדומות
  • ‭1/2‬ כוס עגבניות שרי צהובות
  • ‭1/2‬ כוס עגבניות שרי ירקרקות "ליקופן"
  • ‭1/2‬ כוס עלי בזיליקום
  • ‭1/2‬ כוס אגוזי מלך, קלויים קלות במחבת ללא שמן
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • ‭1/2‬ כוס זיתי קלמטה, מגולענים
  • 2 כפות שמן זית
  • מיץ מ-1‬ לימון
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1 כפית חרדל גרגירים
  • מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הפסטה במים רותחים עם מעט מלח, עד שהיא מתרככת. מסננים, יוצקים את השמן (למניעת הידבקות), מערבבים ומניחים בצד.
  2. הפסטו: שמים בקערת מעבד המזון את כל מרכיביו, למעט הגבינה, ומעבדים לממרח. מוסיפים את הגבינה ומעבדים עוד קצת למרקם אחיד. מעבירים לכלי אטום ושומרים במקרר עד שבוע.
  3. העגבניות: שמים בקערה גדולה את העגבניות, הבזיליקום, האגוזים, הפטרוזיליה והזיתים. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים בעדינות.
  4. מוסיפים לקערת הפסטה את תערובת העגבניות ומערבבים בעדינות.
  5. מחלקים את סלט הפסטה הקר לצלחות הגשה, מוסיפים כף פסטו לכל מנה ומגישים.

 

  • איך שומרים? עד יום במקרר.

 

 

סלט פסטה קר עם טונה, צ'ילי וצנוברים

ארוחה קיצית שלמה בשיא המהירות ובכלום עבודה.

 

סלט פסטה קר עם טונה, צ'ילי וצנוברים (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
    סלט פסטה קר עם טונה, צ'ילי וצנוברים(צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
     

     

    מרכיבים

    4-3 מנות

     

    • 300 גרם פסטה
    • 4 כפות שמן זית
    • 1 קופסה (250 גרם) טונה משומרת בשמן, מסוננת
    • ‭1/2‬ כוס בצל ירוק קצוץ
    • ‭1/2‬ כוס צנוברים קלויים
    • 60 גרם גבינת פרמזן מגוררת
    • ‭1/2‬ כוס פלפל אדום כבוש, חתוך לקוביות
    • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
    • מיץ מ-1 לימון
    • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
    • 1 כף חומץ בן יין אדום
    • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
    • 1 כף חרדל
    • מלח, פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה

    1. מבשלים את הפסטה במים רותחים עם מעט מלח, עד שהיא מתרככת. מסננים, יוצקים כף מהשמן (למניעת הידבקות), מערבבים ומניחים בצד.
    2. שמים את כל שאר המרכיבים בקערה נפרדת ומערבבים.
    3. מוסיפים את הפסטה ומערבבים בעדינות. משהים את סלט הפסטה כ-10 דקות ומגישים.

     

    • איך שומרים? עד יום במקרר.

     

     

    סלט פסטה קר עם לימון, ארטישוק ופטה

    רוטב חמצמץ עם קצת מנטה וגבינה מלוחה ששוברת את הלימוניות. איזון מושלם בין חמוץ למלוח.

     

    סלט פסטה קר עם לימון, ארטישוק ופטה (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
      סלט פסטה קר עם לימון, ארטישוק ופטה(צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

       

      מרכיבים

      4-3 מנות

       

      • 300 גרם פסטה
      • 3 כפות שמן זית
      • 1 צנצנת (350 גרם) ארטישוקים קטנים כבושים, מסוננים וחתוכים לרבעים
      • 100 גרם גבינת פטה, מגוררת
      • ‭1/4‬ כוס עלי נענע
      • 1 בצל סגול קטן, קלוף ופרוס דק
      • 1 פלפל אדום, נקי מגרעינים, פרוס דק
      • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
      • מיץ מ-1 לימון
      • 1 כף חומץ בלסמי
      • מלח, פלפל שחור גרוס

       

      אופן ההכנה

      1. מבשלים את הפסטה במים רותחים עם מעט מלח, עד שהיא מתרככת. מסננים, יוצקים כף מהשמן (למניעת הידבקות) ומערבבים.
      2. שמים את כל שאר מרכיבי הרוטב בקערה ומערבבים.
      3. יוצקים את הרוטב על הפסטה ומערבבים. משהים את סלט הפסטה כ-10 דקות ומגישים.

       

      • איך שומרים? עד יום במקרר.

      _______________________________________________________

       

      ויש גם סלט עדשים שחורות עם בטטה, גריסים וסלק. לחצו על התמונה:

       

        (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד