גם משביע, גם מרגיע: סלט עשבי תיבול עם ג'אלה קוואקר ואוכמניות

רעבים ועצבנים? שלושה מתכונים בריאים ומשביעים שגם יעבירו אתכם למצב רגוע: סלט עם ג'אלה, דייסת קוואקר עם צ'יה ופרלינים משוקולד מריר ואבקת מאצ'ה לקינוח

העלים הירוקים עשירים גם במינרל מגנזיום, שחשוב בין היתר לתפקוד מערכת העצבים. יש אף מחקרים שמצביעים על קשר בין חוסר במגנזיום לחרדות ולהפרעות שינה (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
העלים הירוקים עשירים גם במינרל מגנזיום, שחשוב בין היתר לתפקוד מערכת העצבים. יש אף מחקרים שמצביעים על קשר בין חוסר במגנזיום לחרדות ולהפרעות שינה (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
דייסת שיבולת שועל עם אוכמניות - מכילה נוגדי חמצון עוצמתיים הפעילים במיוחד בהגנה על מערכת העצבים ובכך מסייעים לגוף להתמודד עם סטרס כרוני (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
דייסת שיבולת שועל עם אוכמניות - מכילה נוגדי חמצון עוצמתיים הפעילים במיוחד בהגנה על מערכת העצבים ובכך מסייעים לגוף להתמודד עם סטרס כרוני (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
השוקולד  המריר מכיל נוגדי חימצון  שתורמים להפחתת סטרס כרוני. האבץ בקשיו  נמצא כמפחית חרדה (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
השוקולד המריר מכיל נוגדי חימצון שתורמים להפחתת סטרס כרוני. האבץ בקשיו נמצא כמפחית חרדה (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
 
החומצה הפולית בעלים הירוקים תורמת לייצוב מצב הרוח. חומצת האמינו טריטופן שבחלב הופכת בגוף ל"הורמון השינה". נוגדי החימצון באוכמניות מסייעים לגוף להתמודד עם סטרס כרוני, וכך גם הפלבנואידים שבקקאו. כדי שכל זה לא יישאר רק בתיאוריה, מירי הבר, בעלת "BON MIRI סדנאות בישול", הכינה מתכונים בריאים ומשביעים שגם יעבירו אתכם למצב רגוע.

 

עוד מתכונים בריאים במנטה:

 

סלט עשבי תיבול עם ג'אלה קוואקר ואוכמניות מיובשות

 

עלים ירוקים מכילים כמות גבוהה של חומצה פולית המסייעת לתפקוד המוליכים העצביים במוח וכך תורמת לייצוב מצב הרוח ולמניעת דיכאון (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
    עלים ירוקים מכילים כמות גבוהה של חומצה פולית המסייעת לתפקוד המוליכים העצביים במוח וכך תורמת לייצוב מצב הרוח ולמניעת דיכאון(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

     

    המרכיבים ל-4 מנות:

    • 1 כוס עלי פטרוזיליה מופרדים מהגבעול
    • 1 כוס שמיר מופרד מהגבעול
    • 1 כוס עלי נענע מופרדים מהגבעול
    • 1/2 כוס עלי אורגנו/זעתר טריים
    • 1/2 כוס עלי רוקט קצוצים
    • 1/2 בצל סגול, קצוץ דק
    • 1/2 כוס אוכמניות מיובשות

    לרוטב:

    • 1/3 כוס שמן זית
    • 1 לימון סחוט
    • מלח ים ופלפל שחור, לפי הטעם

    לג'אלה קוואקר:

    • 1 כוס שיבולת שועל עבה
    • 1 כפית שמן זית
    • מלח, לפי הטעם
    • 1/2 כפית זעתר יבש
    • 1/4 כפית פלפל שאטה יבש
    • 1 כף גרעיני חמנייה

     

    ההכנה:

    1. מכינים את הג'אלה: מחממים מחבת ומוסיפים 1/2 כוס שיבולת שועל ומקפיצים למשך דקה. מוסיפים את שמן הזית, המלח, הזעתר, פלפל השאטה וגרעיני החמנייה ומקפיצים 2־3 דקות נוספות עד לקבלת מרקם פריך. מעבירים לצלחת להתקרר.

    2. מערבבים את כל העלים הירוקים והבצל בקערה. מתבלים בחומרי הרוטב ומערבבים.

    3. מוסיפים את האוכמניות המיובשות ומערבבים.

    4. מפזרים על הסלט את תערובת הג'אלה ומגישים.

     

    ערכים תזונתיים למנה:

    326 קלוריות, 23 גרם פחמימות, 5 גרם חלבון, 23 גרם שומן

     

    דייסת שיבולת שועל עם צ'יה ואוכמניות טריות

     

    צריכת פחמימות יחד עם חלבונים מעלה את הסיכוי של הטריפטופן להפוך לסרוטונין ולהעלות את רמותיו בגוף (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
      צריכת פחמימות יחד עם חלבונים מעלה את הסיכוי של הטריפטופן להפוך לסרוטונין ולהעלות את רמותיו בגוף(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

       

      המרכיבים ל-3 מנות:

      • 1 כוס שיבולת שועל דקה
      • 3/4 כוס חלב או חלב שקדים
      • 1 בננה טרייה, קצוצה
      • 2 כפות צ'יה
      • 1 כפית גוג'י ברי מיובש
      • 1 תמר קצוץ

      להגשה:

      • 1/2 כוס אוכמניות טריות
      • 3 אגוזי קשיו
      • 1 כפית דבש (לא חובה)

       

      ההכנה:

      1. מחממים בסיר את שיבולת השועל עם כל יתר החומרים ומבשלים יחד במשך 7 דקות.

      2. מסדרים בקערה את הדייסה, מפזרים את האוכמניות הטריות, הקשיו, מעט דבש ומגישים.

       

      ערכים תזונתיים למנה:

      194 קלוריות, 26 גרם פחמימות, 7 גרם חלבון, 6 גרם שומן.

       

      פרלינים משוקולד מריר, מאצ'ה וקשיו

       

      נמצא שאכילת 40 גרם של שוקולד מריר או חלב ביום מפחיתה מתח נפשי (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
        נמצא שאכילת 40 גרם של שוקולד מריר או חלב ביום מפחיתה מתח נפשי(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

         

        המרכיבים ל-24 פרלינים:

        • 1 כוס שיבולת שועל דקה
        • 1 כפית אבקת מאצ'ה (להשיג בחנויות הטבע)
        • 1 כפית דבש
        • 1/2 כוס קשיו
        • 1 כפית חמאת בוטנים
        • 4 כפות שמן קוקוס
        • 200 גרם שוקולד מריר איכותי

         

        ההכנה:

        1. מכניסים לבלנדר (או למעבד מזון) את שיבולת השועל, אבקת המאצ'ה, הדבש, הקשיו, חמאת הבוטנים ו־1 כף שמן קוקוס (את יתרת שמן הקוקוס שומרים בצד) וטוחנים דקה.

        2. ממיסים בבן מארי (סיר מעל סיר עם מים רותחים) את השוקולד המריר עם 3 כפות שמן הקוקוס שנותרו עד להמסה.

        3. מוסיפים את תערובת שיבולת השועל לשוקולד המומס ומערבבים.

        4. יוצקים את התערובת לתבניות סיליקון של פרלינים ומקפיאים שעה לפחות. שומרים בקירור.

         

        ערכים תזונתיים לפרלין:

        92 קלוריות, 7 גרם פחמימות, 1 גרם חלבון, 7 גרם שומן.

         

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד