חיים אושרי, יצחק יפעת וציון קרסנטי היו חיילי גדוד 66 של חטיבת הצנחנים 55, שהשתתפו בקרב על ירושלים במלחמת ששת הימים, השבוע לפני 50 שנה. ב-7 ביוני 1967, זמן קצר אחרי שצה"ל הגיע להר הבית, נתקל בהם הצלם דוד רובינגר בעודם בוהים בכותל המערבי כלא מאמינים. רובינגר נשכב על הרצפה, כיוון מולם את מצלמתו ויצר את אחד התצלומים המפורסמים ביותר בהיסטוריה הישראלית.
>> בואו לעמוד של Xnet בפייסבוק וקבלו את כל העדכונים והכתבות
עוד בערוץ אנשים:
- לירון לב מצטרף למאבק למען תחנת הרדיו 88FM
התצלום שנהפך לסמל (ראו למטה), שבו נראה יצחק יפעת עומד במרכז, בין חיים אושרי מימין לציון קרסנטי משמאל, נכלל ברבים מאלבומי הניצחון שראו אור אחרי המלחמה, וכן בספרי היסטוריה ובכתבות בעיתונים. הוא גם פורסם בכתבות שהופיעו בעקבות מותו של הצלם, במארס האחרון. הארכיון העשיר של רובינגר מגלה שהדרך לאותו תצלום היסטורי לא הייתה קלה: רובינגר, לימים חתן פרס ישראל, צילם באותו מעמד לפחות עוד שישה פריימים עד שהגיע לתוצאה הרצויה; אחד מהם דומה מאוד לתמונה הידועה, והאחרים שונים ממנה לגמרי (ראו למעלה).
צפו ברובינגר ובשלושת המצולמים משחזרים את התמונה ומספרים כיצד נוצרה:
במלאת 50 שנה למלחמת ששת הימים, אנו מפרסמים כאן את כל הפריימים שיצר רובינגר בעודו מכוון את מצלמתו לעבר שלושת הצנחנים, וכן תמונות בולטות נוספות שלו מהמלחמה ששינתה את המדינה.
_______________________________________________________
איך נולד השיר שנעשה ההמנון של מלחמת ששת הימים? הקליקו על התמונה: