
קציצות עדשים שחורות וקינואה בתנור (צילום: מירי צדוק)
מרכיבים
כ-25 קציצות
- 1/2 כוס (100 גרם) עדשים שחורות
- 1 כוס (200 גרם) קינואה
- 3 גזרים מגוררים
- 1/2 כוס עירית קצוצה
- 3 ביצים
- 1/2 כוס (60 גרם) פירורי לחם
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 כפות שמן זית (ועוד מעט שמן לזילוף לפני האפייה)
אופן ההכנה
- שוטפים את העדשים השחורות, מעבירים לסיר ומוסיפים הרבה מים. משרים במשך 30 דקות. מביאים את המים לרתיחה ומבשלים 35 דקות. מסננים ומקררים מעט.
- בזמן שהעדשים מתבשלות מכינים גם את הקינואה: שמים אותה בסיר, מוסיפים 1.5 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים 13 דקות עד אש קטנה. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 15 דקות. מעבירים את הקינואה לקערה ומקררים אותה מעט.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מגררים את הגזר בפומפייה וקוצצים את העירית. מוסיפים לקערת הקינואה יחד עם העדשים ושאר המרכיבים ומערבבים לעיסה אחידה.
- יוצרים מהעיסה קציצות בגודל כדורי פינג פונג. מניחים אותן בתבנית ומברישים במעט שמן זית.
- אופים 35-30 דקות בתנור, עד שקציצות העדשים והקינואה משחימות.
- עוד מתכונים מעולים של מירי צדוק - "בבלוג עוגה לשבת"