עוגיות שקדים מתובלות עם קינמון, ציפורן ומוסקט (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
מרכיבים
כ-25 עוגיות
- 125 גרם חמאה רכה
- 1/2 כוס דחוסה (120 גרם) סוכר חום כהה
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כפית ציפורן
- קורט אגוז מוסקט
- 3-2 כפות חלב
- 1/2 כפית קליפת תפוז מגוררת
- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
- 1/2 כוס (50 גרם) שקדים גרוסים
- לקישוט: שקדים מולבנים חצויים
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את החמאה והסוכר. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט השקדים החצויים, ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-30 דקות, להתייצבות.
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 3-2 ס"מ. משטחים אותם מעט עם היד, נועצים בכל אחד מהם שקד מולבן חצוי ומניחים בתבנית.
- אופים 25-20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט.
- עוד מתכונים מעולים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"