משהו מתוק לשבת: עוגיות שקדים
מתובלות עם קינמון, ציפורן ומוסקט

עוגיות אלגנטיות בניחוח נפלא שדורשות רק כמה דקות של התעסקות – את שאר העבודה יעשו עבורכם המקרר והתנור

דפנה אוסטר מיכאל

|

01.06.17 | 22:44

עוגיות שקדים מתובלות עם קינמון, ציפורן ומוסקט (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
עוגיות שקדים מתובלות עם קינמון, ציפורן ומוסקט (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

מרכיבים

כ-25 עוגיות

 

  • 125 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כוס דחוסה (120 גרם) סוכר חום כהה
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית ציפורן
  • קורט אגוז מוסקט
  • 3-2 כפות חלב
  • 1/2 כפית קליפת תפוז מגוררת
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
  • 1/2 כוס (50 גרם) שקדים גרוסים
  • לקישוט: שקדים מולבנים חצויים

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את החמאה והסוכר. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט השקדים החצויים, ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-30 דקות, להתייצבות.
  2. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 3-2 ס"מ. משטחים אותם מעט עם היד, נועצים בכל אחד מהם שקד מולבן חצוי ומניחים בתבנית.
  4. אופים 25-20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (3 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג