
כדורי זיתים ופרמזן (צילום: בת-חן דיאמנט)
מרכיבים
כ-30 כדורים
לבצק
- 2 כוסות (280 גרם) קמח
- 1/2 שקית (5 גרם) אבקת אפייה
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה
- 1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה
- מעט מלח
למילוי ולציפוי
- כ-60 זיתים מגולענים
- 1 ביצה, טרופה עם כף מים
- 3-2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
- 3-2 כפות שומשום
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- שמים את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון ומערבלים רק עד שמתקבל בצק אחיד (עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק).
- יוצרים מהבצק כדורים בקוטר של כ-3 ס"מ. 3 משטחים כל כדור לעיגול בכף היד, מניחים במרכזו 2 זיתים, סוגרים עליהם את הבצק ומגלגלים שוב לכדור.
- מניחים את הכדורים בתבנית, מברישים בביצה הטרופה ומפזרים מעל פרמזן ושומשום. אופים כ-20 דקות, עד שכדורי הזיתים מזהיבים.
- שפית בת-חן דיאמנט עורכת סדנאות בישול ואפייה. פרטים ומתכונים נוספים - באתר שלה