כדורי זיתים ופרמזן: עוגיות גבינה משודרגות עם הפתעה

המארחים ביקשו שתביאו משהו? הארוחה אצלכם ואתם רוצים לחזק את אגף הראשונות? החטיף המלוח והקל הזה הוא בדיוק מה שאתם צריכים

בת-חן דיאמנט

|

30.05.17 11:23

לשימוש בכתבה בלבד כדורי זיתים עם פרמזן
לשימוש בכתבה בלבד כדורי זיתים עם פרמזן (כדורי זיתים ופרמזן)

מרכיבים

כ-30 כדורים

 

לבצק

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 1/2 שקית (5 גרם) אבקת אפייה
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה
  • 1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה
  • מעט מלח

 

למילוי ולציפוי

  1. כ-60 זיתים מגולענים
  2. 1 ביצה, טרופה עם כף מים
  3. 3-2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
  4. 3-2 כפות שומשום

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. שמים את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון ומערבלים רק עד שמתקבל בצק אחיד (עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק).
  3. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר של כ-3 ס"מ. 3 משטחים כל כדור לעיגול בכף היד, מניחים במרכזו 2 זיתים, סוגרים עליהם את הבצק ומגלגלים שוב לכדור.
  4. מניחים את הכדורים בתבנית, מברישים בביצה הטרופה ומפזרים מעל פרמזן ושומשום. אופים כ-20 דקות, עד שכדורי הזיתים מזהיבים.

 

  • שפית בת-חן דיאמנט עורכת סדנאות בישול ואפייה. פרטים ומתכונים נוספים - באתר שלה

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד