מסתערים על הפירורים: עוגות
וקינוחי גבינה עם קראנץ' לחג

מבטיחים שהאורחים לא ישאירו פירור: אינס שילת ינאי מגישה ארבעה מתכונים מתוקים עם השילוב המנצח של גבינה ובצק פריך שפורק לגרגירים קטנים

אינס שילת ינאי

|

28.05.17 | 11:37

ארטיק גבינה פירורים (צילום: אפיק גבאי)
ארטיק גבינה פירורים (צילום: אפיק גבאי)

ארטיק גבינה פירורים

 

מרכיבים

5-4 מנות

 

לפירורים
  • 1 כוס (140 גרם) קמח לבן
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 30 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת

 

לארטיקים
  • 2 גביעים (400 גרם) שמנת חמוצה של פעם 27% שומן
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת

 

לקישוט

50 גרם שוקולד לבן

 

אופן ההכנה

 

הפירורים
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. שמים במעבד המזון את הקמח, הסוכר והחמאה ומעבדים קצרות, רק עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה והווניל ומעבדים שוב קצרות, רק עד שמתקבלים גושי בצק גדולים (חשוב לעבד כמה שפחות, כדי לא לפגוע בפריכות הבצק).
  3. משטחים את הבצק בתבנית בעזרת הידיים ואופים כ-25 דקות, עד הזהבה.
  4. מצננים ומפוררים.

 

הארטיקים
  1. שמים את כל המרכיבים בקערה ומוסיפים 3/4 מכמות הפירורים (שומרים בצד את היתרה, לקישוט). מערבבים לתערובת אחידה.
  2. יוצקים את התערובת לתבניות ארטיקים ומקפיאים 5 שעות לפחות (אם אין לכם תבניות, אפשר לצקת את התערובת לכוסות חד-פעמיות. כעבור כשעה במקפיא, כשהתערובת כמעט קפואה ויציבה, נועצים בכל ארטיק מקל).

 

הקישוט
  1. ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל או על הכיריים. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. על הכיריים: שמים את השוקולד בסיר קטן (או בקערת נירוסטה), ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  2. טובלים את הקצה של כל ארטיק בשוקולד הלבן המומס ולאחר מכן בפירורים ששמרנו בצד. שומרים במקפיא, בכלי אטום, עד להגשה.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים של Xnet היישר למייל? לחצו כאן

 

קינוחים אישיים בכוסות עם קרם לימון וקרם שמנת (צילום: אפיק גבאי)
    קינוחים אישיים בכוסות עם קרם לימון וקרם שמנת(צילום: אפיק גבאי)
     

     

    קינוחים אישיים בכוסות עם קרם לימון וקרם שמנת

     

    מרכיבים

    6-4 מנות

     

    לפירורים
    • 1 כוס (140 גרם) קמח לבן
    • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
    • 30 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 1 כפית קליפת לימון מגוררת

     

    לקרם הלימון
    • 3 כפות (25 גרם) קורנפלור
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ לימון
    • 3 חלמונים
    • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
    • 3/4 כוס (180 מ"ל) חלב
    • 1 כף קליפת לימון מגוררת

     

    לקרם השמנת
    • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
    • 100 גרם (קצת פחות מ-1/2 מכל) גבינת ריקוטה
    • 1/4 כוס (30 גרם) אבקת סוכר
    • 1 כפית קליפת לימון מגוררת

     

    אופן ההכנה

     

    הפירורים
    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
    2. שמים במעבד המזון את הקמח, הסוכר והחמאה ומעבדים קצרות, רק עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה והווניל ומעבדים שוב קצרות, רק עד שמתקבלים גושי בצק גדולים (חשוב לעבד כמה שפחות, כדי לא לפגוע בפריכות הבצק).
    3. משטחים את הבצק בתבנית בעזרת הידיים ואופים כ-25 דקות, עד הזהבה.
    4. מצננים ומפוררים.

     

    קרם הלימון
    1. מערבבים את הקורנפלור עם מיץ הלימון.
    2. בעזרת מטרפה מערבבים היטב בקערה נפרדת את החלמונים והסוכר. מוסיפים את בלילת הקורנפלור וטורפים היטב.
    3. שמים את החלב וקליפת הלימון בסיר קטן ומביאים לסף רתיחה. מנמיכים את האש למינימום ומוסיפים, תוך ערבוב, את תכולת הקערה. מבשלים תוך ערבוב עד שמתקבל קרם סמיך, ומסירים מהאש. אם הקרם דליל מדי אפשר להוסיף בזמן הבישול כפית קורנפלור מהולה במים.

     

    קרם השמנת
    1. מקציפים את השמנת ואבקת הסוכר לקצפת יציבה.
    2. מוסיפים את גבינת הריקוטה וקליפת הלימון ומקציפים עד שהן נטמעות בקצפת.

     

    ההגשה
    1. יוצקים את קרם הלימון לכוסות ומפזרים עליו פירורים. מניחים מעל קרם שמנת ומפזרים עוד פירורים.
    2. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה לפחות לפני ההגשה.

     

    עוגת גבינה פירורים עם ריבת חלב (צילום: אפיק גבאי)
      עוגת גבינה פירורים עם ריבת חלב(צילום: אפיק גבאי)
       

       

      עוגת גבינה פירורים עם ריבת חלב

       

      מרכיבים

      תבנית אינגליש קייק

       

      לקלתית ולפירורים
      • 1/4 2 כוסות (315 גרם) קמח תופח
      • 1 כף גדושה אבקת סוכר
      • 200 גרם חמאה, רכה
      • 1 חלמון

       

      לשכבת הגבינה
      • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
      • 100 גרם אבקת סוכר
      • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
      • 200 גרם גבינת שמנת
      • 6 כפות (120 גרם) ריבת חלב

       

      לציפוי
      • 50 גרם (1/2 כוס) קוקוס טחון
      • 3 כפות ריבת חלב

       

      אופן ההכנה

       

      הקלתית והפירורים
      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
      2. שמים את כל המרכיבים במעבד מזון ומעבדים קצרות, רק עד שמתקבלת תערובת פירורית (עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק). מגבשים מעט את הבצק בעזרת הידיים ומחלקים ל-3/4 ו-1/4.
      3. משטחים את החלק הגדול של הבצק בתבנית אינגליש קייק בעזרת כפות הידיים. משטחים את החלק השני בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
      4. אופים את שתי התבניות 20-15 דקות, עד שהבצק מזהיב (כדאי להחליף ביניהן באמצע האפייה). מצננים.
      5. מפוררים את החלק הקטן בידיים או בעזרת מזלג ושומרים בצד.

       

      שכבת הגבינה
      1. מקציפים בקערה את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר והפודינג לקצפת יציבה.
      2. מוסיפים את גבינת השמנת וריבת החלב ומקציפים עד שהן נטמעות בקצפת.
      3. יוצקים את קציפת הגבינה על הקלתית ומיישרים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות.

       

      ההרכבה
      1. קולים את הקוקוס דקה-שתיים במחבת ללא שמן, עד שהוא מזהיב.
      2. מחממים את ריבת החלב במיקרוגל במשך 20-15 שניות, כדי שתהפוך לנוזלית.
      3. יוצקים את ריבת החלב על העוגה ומפזרים את הקוקוס הקלוי ואת פירורי הבצק.
      4. מעבירים למקרר לשמונה שעות לפחות לפני ההגשה, להתייצבות.

       

      עוגת גבינה פירורים עם שוקולד (צילום: אפיק גבאי)
        עוגת גבינה פירורים עם שוקולד(צילום: אפיק גבאי)

         

        עוגת גבינה פירורים עם שוקולד

         

        מרכיבים

        15-12 עוגות אישיות בתבנית שקעים

         

        לפירורים
        • 1/4 כוס (25 גרם) קוקוס טחון
        • 200 גרם עוגיות וניל מפוררות
        • 1 כפית קפה מגורען, מומס ב-1/4 כוס (60 מ"ל) מים חמים
        • אפשרות: 2 כפות ליקר אמרטו

         

        למלית
        • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
        • 1/2 שקית אבקת פודינג בטעם וניל
        • 3 כפות אבקת סוכר
        • 200 גרם גבינת מסקרפונה

         

        להרכבת העוגה
        • 100 גרם שוקולד מריר

         

        אופן ההכנה

         

        הפירורים
        1. קולים את הקוקוס דקה-שתיים במחבת ללא שמן, עד שהוא מזהיב. מעבירים לקערה.
        2. מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי הפירורים, ומערבבים בעזרת כף עד שמתקבלים פירורים דביקים יחסית.

         

        המלית וההרכבה
        1. ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על הכיריים. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. על הכיריים: שמים את השוקולד בסיר קטן (או בקערת נירוסטה), ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
        2. המלית: מקציפים יחד את השמנת, הפודינג ואבקת הסוכר לקצפת יציבה מוסיפים את המסקרפונה ומקציפים עד שהיא נטמעת בקצפת.
        3. ממלאים מחצית מכל שקע במלית הגבינה. יוצקים מעל כפית עד כפית וחצי מהשוקולד המומס ומערבבים קלות בעזרת מזלג – משתדלים שהשוקולד ייגע קצת בדפנות, ליצירת מראה משויש כשתחלצו את העוגות מהתבנית.
        4. יוצקים על השוקולד את יתרת המלית עד לגובה של ס"מ מתחת לשפת התבניות. מפזרים את הפירורים ודוחסים בעדינות בעזרת האצבעות.
        5. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל-5 שעות לפחות.
        6. מוציאים מהמקפיא 15-10 דקות לפני ההגשה.

         

        עוד מתכונים מעולים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        כשר חלבי
        דרגת קושי קלה
        דירוג הגולשים (4 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג