גם לטבעונים מגיע: פיצה עם
"מוצרלה" קשיו מתוצרת בית

כדי שגם טבעונים יוכלו לחגוג את שבועות בלבן, עוג'יליה מסבירה איך להכין "גבינה" צמחית נהדרת בלי יותר מדי סיבוכים - ומשדכת אותה למאפה האיטלקי האהוב

עוג'יליה דולסהפורסם: 26.05.17 12:01
פיצה טבעונית
צילום: עוג'יליה דולסה

קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

 

מרכיבים

2 פיצות טבעוניות גדולות

 

לבצק
  • 1/2 3 כוסות ועוד כף (500 גרם) קמח לבן
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 3/4 1 כוסות (420 מ"ל) מים

 

לכדורי הקשיו
  • 2 כוסות קשיו טבעי, מושרה במים רותחים לפחות שעה (ועד לילה)
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח טפיוקה
  • 1/2 כפית מלח
  • אפשרות לתוספות: 2 שיני שום או 2 כפיות ממרח פסטו או 6 עגבניות מיובשות

 

לרוטב
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
  • 5 עגבניות מרוסקות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • אורגנו

 

אופן ההכנה

1. הבצק: שמים בקערת המיקסר את כל המרכיבים, למעט המלח, ולשים במהירות נמוכה עד שנוצר בצק. מוסיפים את המלח, מעלים את המהירות לבינונית ולשים כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק רך אך לא דביק.

2. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. בינתיים מכינים את כדורי הקשיו: מסננים את הקשיו ומעבירים לבלנדר או מעבד מזון. מוסיפים את שאר מרכיבי הכדורים וטוחנים למחית חלקה.

4. מכינים ליד הכיריים קערה גדולה עם מי קרח וכף גלידה. מעבירים את המחית לסיר קטן ומבשלים על אש נמוכה, תוך בחישה מתמדת, עד שהמחית מתעבה ומתנתקת מדפנות הסיר (חשוב מאוד שלא להפסיק לבחוש, כדי שהמחית לא תישרף).

 

 (צילום: עוג'יליה דולסה)

    5. מסירים את הסיר מהכיריים. בוצעים מהמחית כדורים בעזרת כף גלידה ומעבירים אותם לקערת מי הקרח, להתייצבות.

     

     (צילום: עוג'יליה דולסה)

      6. הרוטב: מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומטגנים את הבצל, השום והפלפל עד להזהבה. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ותבלינים ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות, עד שהרוטב מסמיך.

      7. מעבירים את תכולת מחבת לבלנדר או למעבד מזון וטוחנים לרוטב חלק.

      8. הרכבת הפיצה הטבעונית והאפייה: מחממים את התנור לחום המרבי. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.

      9. משמנים את הידיים ולשים קלות את הבצק בתוך הקערה כדי להוציא ממנו את האוויר. נוטלים מחצית מהבצק ומשטחים בתבנית בעזרת הידיים.

       

       (צילום: עוג'יליה דולסה)

        10. מורחים על הבצק רוטב בעזרת מצקת או כף. קורעים חתיכות מכדורי הקשיו ומפזרים על הרוטב. אם רוצים, מפזרים גם תוספות.

         

         (צילום: עוג'יליה דולסה)

          11. אופים 15-7 דקות (תלוי בתנור ובעובי הפיצה), עד שהבצק משחים מעט וכדורי הקשיו קצת נמסים.

          12. מכינים באותו אופן פיצה נוספת.

           

           (צילום: עוג'יליה דולסה)
             

             

             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
            שלון!

            אני עוּגִ'ילְיָה דולסה, אנרגנטינאית בת שלושין.

            הגעתי לארץ לפני 10 שנין מקורדובה בארגנטינה, התאהבתי במנטליות ישראלית ונשארתי (:

            אני מאמינה גדולה מאוד באוכל!!! כי מה עוד יכול לחבר בין כל אנשין בעולן, נוֹ משנה כמה הן שונין? (כל עוד עושין זה באהבה, כן?)

            עִן כמה ארץ שלכן מסובכת, אמא שלי תמיד היתה אומרת: "עוג'יליה, גברין הכי יפין תמצאי בארץ של קודש!" וכולן יודעין – אמא תמיד צודקת! אבל קצת נסחפתי.. התכוונתי פשוט להגיד זה בארץ ישראל יש כל כך הרבה יופי בכל כך הרבה צורות, טעמין ומרקמין שאיך אפשר נו להישאר לגור בה???

            בזמן אחרון החלטתי להעביר חלק מיֵדע זה צברתי לכל מי זה רוצה לקחת וככה נולדה תוכנית בישול אינטרנטית: "ללוש - מתכונין שאפשר לגמור בשלוש דקות". מזמינה אתכן להצטרף אלי למסע טעינה בתוך אהבה מתוקה של מטבח שלי.

            וגן כמובן אשמח זה מאוד לשמוע מה מעניין אתכן, מה מרגש אתכן ומה חסר לכן - כדי לב שלכן יהיה פתוח יותר, מלא יותר, אוהב יותר!

            שיהיה זה יוֹן מלא אהבה מתוקה!!