גם לטבעונים מגיע: פיצה עם "מוצרלה" קשיו מתוצרת בית
כדי שגם טבעונים יוכלו לחגוג את שבועות בלבן, עוג'יליה מסבירה איך להכין "גבינה" צמחית נהדרת בלי יותר מדי סיבוכים - ומשדכת אותה למאפה האיטלקי האהוב
קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!
מרכיבים
2 פיצות טבעוניות גדולות
לבצק
- 1/2 3 כוסות ועוד כף (500 גרם) קמח לבן
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- 1 כפית מלח
- 3/4 1 כוסות (420 מ"ל) מים
לכדורי הקשיו
- 2 כוסות קשיו טבעי, מושרה במים רותחים לפחות שעה (ועד לילה)
- 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים
- 1/2 כוס (70 גרם) קמח טפיוקה
- 1/2 כפית מלח
- אפשרות לתוספות: 2 שיני שום או 2 כפיות ממרח פסטו או 6 עגבניות מיובשות
לרוטב
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 3 שיני שום, קצוצות
- 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
- 5 עגבניות מרוסקות
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- אורגנו
אופן ההכנה
1. הבצק: שמים בקערת המיקסר את כל המרכיבים, למעט המלח, ולשים במהירות נמוכה עד שנוצר בצק. מוסיפים את המלח, מעלים את המהירות לבינונית ולשים כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק רך אך לא דביק.
2. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. בינתיים מכינים את כדורי הקשיו: מסננים את הקשיו ומעבירים לבלנדר או מעבד מזון. מוסיפים את שאר מרכיבי הכדורים וטוחנים למחית חלקה.
4. מכינים ליד הכיריים קערה גדולה עם מי קרח וכף גלידה. מעבירים את המחית לסיר קטן ומבשלים על אש נמוכה, תוך בחישה מתמדת, עד שהמחית מתעבה ומתנתקת מדפנות הסיר (חשוב מאוד שלא להפסיק לבחוש, כדי שהמחית לא תישרף).

5. מסירים את הסיר מהכיריים. בוצעים מהמחית כדורים בעזרת כף גלידה ומעבירים אותם לקערת מי הקרח, להתייצבות.

6. הרוטב: מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומטגנים את הבצל, השום והפלפל עד להזהבה. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ותבלינים ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות, עד שהרוטב מסמיך.
7. מעבירים את תכולת מחבת לבלנדר או למעבד מזון וטוחנים לרוטב חלק.
8. הרכבת הפיצה הטבעונית והאפייה: מחממים את התנור לחום המרבי. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
9. משמנים את הידיים ולשים קלות את הבצק בתוך הקערה כדי להוציא ממנו את האוויר. נוטלים מחצית מהבצק ומשטחים בתבנית בעזרת הידיים.

10. מורחים על הבצק רוטב בעזרת מצקת או כף. קורעים חתיכות מכדורי הקשיו ומפזרים על הרוטב. אם רוצים, מפזרים גם תוספות.

11. אופים 15-7 דקות (תלוי בתנור ובעובי הפיצה), עד שהבצק משחים מעט וכדורי הקשיו קצת נמסים.
12. מכינים באותו אופן פיצה נוספת.

- עוג'יליה דולסה מתמחה בהכנת עוגות וקינוחים ועורכת סדנאות אפייה וחוגי בית.
יש לכם שאלות? אתם מוזמנים לכתוב לה בתגובות או בעמוד הפייסבוק שלה