
עוגת טבעונית עם אגוזי קשיו ואוכמניות
מרכיבים
תבנית אינגליש קייק
לתחתית
- 2 כוסות עוגיות ללא גלוטן בטעם שוקולד, או כל עוגיות שמעדיפים
- 1/4 כוס שמן קוקוס, נוזלי
לעוגה
- 1/4 2 כוסות אגוזי קשיו שהושרו 24 שעות במים
- 1/4 כוס מיץ לימון טרי
- 1/3 כוס סירופ מייפל או אגבה
- תוכנו של מקל וניל אחד או 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית קליפת לימון מגורדת
- 1/3 כוס שמן קוקוס, נוזלי
- 1 כוס אוכמניות קפואות + 1/4 כוס אוכמניות בצד
- 75 גרם שוקולד מריר 70%, קצוץ גס
אופן הכנה
- התחתית: מפוררים את העוגיות, מוסיפים את שמן הקוקוס ומערבבים יחד. משטחים את התערובת בתבנית ומניחים בצד.
- העוגה: מסננים את אגוזי הקשיו מן המים, מייבשים היטב במגבת נייר וטוחנים במעבד מזון במשך דקה.
- מוסיפים את מיץ הלימון, סירופ המייפל, הווניל, קליפת הלימון ושמן הקוקוס. מעבדים יחד את כל החומרים כדקה נוספת. אם מעדיפים מרקם חלק יותר, מעבירים כעת את התערובת לבלנדר.
- מוסיפים את האוכמניות ומעבדים עד לקבלת מרקם של גלידה בצבע סגול אחיד.
- מוסיפים את השוקולד הקצוץ ויתר האוכמניות ומערבבים בעזרת כף עץ.
- יוצקים את הבלילה על התחתית ומקפיאים ל 5-6 שעות לפחות.
- כחצי שעה לפני ההגשה, מעבירים את העוגה למקרר.

עוגת טבעונית עם אגוזי קשיו ואוכמניות(צילום: הודליה כצמן BakeCare)
עוגת גבינה ובננות עם קמח כוסמין
מרכיבים
תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ, 10 פרוסות
לעוגת בננות
- 1/4 2 כוסות קמח כוסמין
- 1/4 1 כפיות אבקת אפיה
- 1/4 1 כפיות אבקת סודה לשתיה
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כוס שמן קוקוס
- 1/3 כוס סירופ קוקוס, סירופ מייפל או אגבה
- 2 כפיות תמצית וניל
- 2 ביצים
- 3 בננות בשלות מעוכות
- 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה כמה אחוז שמעדיפים
- 1 גביע (150 גרם) יוגורט לבן כמה אחוז שמעדיפים
- 1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים
- 1/2 כוס שוקולד צ'יפס
לעוגת גבינה
- 1 גביע (250 גרם) גבינת ריקוטה
- 1/4 כוס סוכר קוקוס או סוכר קנים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- עוגת הבננות: מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה והקינמון ומניחים בצד.
- בקערה נפרדת, מערבבים את יתר החומרים, למעל אגוזי המלך והשוקולד לבלילה אחידה. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הבננות ומערבבים רק עד לאיחוד החומרים.
- שומרים בצד 1/4 1 כוסות מבלילת הבננות.
- מוסיפים למה שנותר מהבלילה את האגוזים הקצוצים ואת השוקולד צ'יפס, מערבבים מעט ויוצקים לתבנית.
- עוגת הגבינה: מערבבים היטב 1/4 כוס מבלילת הבננות עם המרכיבים של עוגת הגבינה.
- יוצקים את תערובת הגבינה מעל בלילת הבננות.
- מכסים את תערובת הגבינה שיצקנו לתבנית בכוס מבלילת הבננות ששמרנו בצד.
- אופים בתנור במשך כשעה או עד שהעוגה משחימה ומעל רוטטת במרכז. במהלך האפייה יש להניח תבנית עם מים בתחתית התנור.

עוגת גבינה ובננות עם קמח כוסמין(צילום: הודליה כצמן BakeCare)
טארט גרנולה וקורנפלקס עם גבינה אפויה
מרכיבים
3 טארטים בקוטר 15 ס"מ
לקלתית
- 1/2 כוס קורנפלקס כוסמין
- 1/2 כוס פתיתי אורז תפוח
- 1/2 כוס שיבולת שועל עבה
- 2 כפיות שומשום מלא
- 1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים
- 1/4 כוס שמן אגוזי מלך, שמן קוקוס או שמן זרעי ענבים
- 1/4 כוס סירופ לתת אורז
שכבת הגבינה
- 150 גרם שמנת חמוצה, עדיף עם אחוז שומן גבוה
- 1 גביע יוגורט עיזים
- 1/4 כוס סירופ לתת אורז או סירופ מייפל או אגבה
- 1 ביצה
לקישוט: תותים, פירות יער, קקאו, קינמון
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות.
- הקלתית: מפוררים את הקורנפלקס לקערה. מוסיפים את יתר החומרים של הקלתית, למעל שמן האגוזים והסירופ.
- יוצקים את השמן ואת הסירופ מעל ולשים עם הידיים עד לאיחוד. התערובת יוצאת דביקה וזה בסדר.
- מניחים שליש מהתערובת לתבנית טארט ומשטחים אותה כך שהתחתית והדפנות מצופים היטב. אם רוצים, אפשר להיעזר בכוס. חוזרים על הפעולה עם שתי התבניות הנוספות.
- שכבת הגבינה: מערבבים את החומרים לתערובת אחידה וחלקה.
- יוצקים את הבלילה באופן שווה מעל שלושת הקלתיות.
- אופים בתנור 30-35 דקות או עד להזהבת הקצוות. במהלך האפייה מניחים תבנית עם מים בתחתית התנור.
- מוציאים מהתנור ומניחים בצד לצינון מלא. מקשטים את הטארטים ומכניסים למקרר למינימום שעתיים. מגישים קר.

טארט גרנולה וקורנפלקס עם גבינה אפויה(צילום: הודליה כצמן BakeCare)
סִירְנִיקִי (לביבות גבינה) של סבתא ליזה מקמח כוסמין וחיטה מלאה
מרכיבים
12-15 יחידות
- 500 גרם (2 גביעים) קוטג', עדיף 9% שומן
- 2 ביצים
- 3 כפות סירופ מייפל (אפשר גם לוותר על הממתיק)
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס קמח כוסמין לבן
- 2 כפות קמח מחיטה מלאה
- 1/2 כפית אבקת אפיה
- קורט מלח
- 3/4 כוס צימוקים (לא חייבים)
לטיגון: מעט שמן קוקוס או כל שמן אחר שמעדיפים
אופן הכנה
- מעבדים במעבד מזון את הקוטג', הביצים, סירופ המייפל (אם משתמשים) והווניל.
- בקערה אחרת מערבבים יחד את יתר החומרים היבשים, למעט הצימוקים.
- מערבבים יחד את שתי התערובות ומוסיפים את הצימוקים (אם משתמשים). מניחים בצד לעשר דקות.
- משמנים את המחבת ומחממים אותה.
- יוצקים כף מן התערובת ומטגנים על אש נמוכה-בינונית במשך דקה-שתיים, עד שהקצוות משחימים. הופכים ומטגנים דקה נוספת עד שהתחתית משחימה גם היא.
- עורמים את הסירניקי אחד על השני בצלחת, כדי לשמור על חום. מגישים חם.
מחפשים מתכונים נוספים לשבועות? לחצו כאן לקבלת
חוברת המתכונים של הודליה כצמן

סירניקי(צילום: הודליה כצמן BakeCare)