מקצות הארץ באנו, הבאנו קינוחים:
ארבעה קינוחי גבינה קלים לשבועות

גבינה על כל צורותיה: סגולה טבעונית וקרה, אפויה בשכבות עם בננות ושוקולד, מטוגנת ונימוחה עם צימוקים או משודכת לקורנפלקס וגרנולה. מה שבטוח, יהיה לכם טעים

הודליה כצמן

|

23.05.17 | 06:47

  (צילום: הודליה כצמן BakeCare)

 

עוגת טבעונית עם אגוזי קשיו ואוכמניות

 

מרכיבים

תבנית אינגליש קייק

 

לתחתית

  • 2 כוסות עוגיות ללא גלוטן בטעם שוקולד, או כל עוגיות שמעדיפים
  • 1/4 כוס שמן קוקוס, נוזלי

 

לעוגה

  • 1/4 2 כוסות אגוזי קשיו שהושרו 24 שעות במים
  • 1/4 כוס מיץ לימון טרי
  • 1/3 כוס סירופ מייפל או אגבה
  • תוכנו של מקל וניל אחד או 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קליפת לימון מגורדת
  • 1/3 כוס שמן קוקוס, נוזלי
  • 1 כוס אוכמניות קפואות + 1/4 כוס אוכמניות בצד
  • 75 גרם שוקולד מריר 70%, קצוץ גס

 

אופן הכנה

  1. התחתית: מפוררים את העוגיות, מוסיפים את שמן הקוקוס ומערבבים יחד. משטחים את התערובת בתבנית ומניחים בצד.
  2. העוגה: מסננים את אגוזי הקשיו מן המים, מייבשים היטב במגבת נייר וטוחנים במעבד מזון במשך דקה.
  3. מוסיפים את מיץ הלימון, סירופ המייפל, הווניל, קליפת הלימון ושמן הקוקוס. מעבדים יחד את כל החומרים כדקה נוספת. אם מעדיפים מרקם חלק יותר, מעבירים כעת את התערובת לבלנדר.
  4. מוסיפים את האוכמניות ומעבדים עד לקבלת מרקם של גלידה בצבע סגול אחיד.
  5. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ויתר האוכמניות ומערבבים בעזרת כף עץ.
  6. יוצקים את הבלילה על התחתית ומקפיאים ל 5-6 שעות לפחות.
  7. כחצי שעה לפני ההגשה, מעבירים את העוגה למקרר.

 

עוגת טבעונית עם אגוזי קשיו ואוכמניות (צילום: הודליה כצמן BakeCare)
    עוגת טבעונית עם אגוזי קשיו ואוכמניות(צילום: הודליה כצמן BakeCare)

     

    עוגת גבינה ובננות עם קמח כוסמין

     

    מרכיבים

    תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ, 10 פרוסות

     

    לעוגת בננות

    • 1/4 2 כוסות קמח כוסמין
    • 1/4 1 כפיות אבקת אפיה
    • 1/4 1 כפיות אבקת סודה לשתיה
    • 1 כפית קינמון
    • 1/2 כוס שמן קוקוס
    • 1/3 כוס סירופ קוקוס, סירופ מייפל או אגבה
    • 2 כפיות תמצית וניל
    • 2 ביצים
    • 3 בננות בשלות מעוכות
    • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה כמה אחוז שמעדיפים
    • 1 גביע (150 גרם) יוגורט לבן כמה אחוז שמעדיפים
    • 1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים
    • 1/2 כוס שוקולד צ'יפס

     

    לעוגת גבינה

    • 1 גביע (250 גרם) גבינת ריקוטה
    • 1/4 כוס סוכר קוקוס או סוכר קנים

     

    אופן הכנה

    1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
    2. עוגת הבננות: מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה והקינמון ומניחים בצד.
    3. בקערה נפרדת, מערבבים את יתר החומרים, למעל אגוזי המלך והשוקולד לבלילה אחידה. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הבננות ומערבבים רק עד לאיחוד החומרים.
    4. שומרים בצד 1/4 1 כוסות מבלילת הבננות.
    5. מוסיפים למה שנותר מהבלילה את האגוזים הקצוצים ואת השוקולד צ'יפס, מערבבים מעט ויוצקים לתבנית.
    6. עוגת הגבינה: מערבבים היטב 1/4 כוס מבלילת הבננות עם המרכיבים של עוגת הגבינה.
    7. יוצקים את תערובת הגבינה מעל בלילת הבננות.
    8. מכסים את תערובת הגבינה שיצקנו לתבנית בכוס מבלילת הבננות ששמרנו בצד.
    9. אופים בתנור במשך כשעה או עד שהעוגה משחימה ומעל רוטטת במרכז. במהלך האפייה יש להניח תבנית עם מים בתחתית התנור.

     

    עוגת גבינה ובננות עם קמח כוסמין (צילום: הודליה כצמן BakeCare)
      עוגת גבינה ובננות עם קמח כוסמין(צילום: הודליה כצמן BakeCare)

       

      טארט גרנולה וקורנפלקס עם גבינה אפויה

       

      מרכיבים

      3 טארטים בקוטר 15 ס"מ

       

      לקלתית

      • 1/2 כוס קורנפלקס כוסמין
      • 1/2 כוס פתיתי אורז תפוח
      • 1/2 כוס שיבולת שועל עבה
      • 2 כפיות שומשום מלא
      • 1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים
      • 1/4 כוס שמן אגוזי מלך, שמן קוקוס או שמן זרעי ענבים
      • 1/4 כוס סירופ לתת אורז

       

      שכבת הגבינה

      • 150 גרם שמנת חמוצה, עדיף עם אחוז שומן גבוה
      • 1 גביע יוגורט עיזים
      • 1/4 כוס סירופ לתת אורז או סירופ מייפל או אגבה
      • 1 ביצה

       

      לקישוט: תותים, פירות יער, קקאו, קינמון

       

      אופן הכנה

      1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
      2. הקלתית: מפוררים את הקורנפלקס לקערה. מוסיפים את יתר החומרים של הקלתית, למעל שמן האגוזים והסירופ.
      3. יוצקים את השמן ואת הסירופ מעל ולשים עם הידיים עד לאיחוד. התערובת יוצאת דביקה וזה בסדר.
      4. מניחים שליש מהתערובת לתבנית טארט ומשטחים אותה כך שהתחתית והדפנות מצופים היטב. אם רוצים, אפשר להיעזר בכוס. חוזרים על הפעולה עם שתי התבניות הנוספות.
      5. שכבת הגבינה: מערבבים את החומרים לתערובת אחידה וחלקה.
      6. יוצקים את הבלילה באופן שווה מעל שלושת הקלתיות.
      7. אופים בתנור 30-35 דקות או עד להזהבת הקצוות. במהלך האפייה מניחים תבנית עם מים בתחתית התנור.
      8. מוציאים מהתנור ומניחים בצד לצינון מלא. מקשטים את הטארטים ומכניסים למקרר למינימום שעתיים. מגישים קר.

       

      טארט גרנולה וקורנפלקס עם גבינה אפויה (צילום: הודליה כצמן BakeCare)
        טארט גרנולה וקורנפלקס עם גבינה אפויה(צילום: הודליה כצמן BakeCare)

          

        סִירְנִיקִי (לביבות גבינה) של סבתא ליזה מקמח כוסמין וחיטה מלאה

         

        מרכיבים

        12-15 יחידות

         

        • 500 גרם (2 גביעים) קוטג', עדיף 9% שומן
        • 2 ביצים
        • 3 כפות סירופ מייפל (אפשר גם לוותר על הממתיק)
        • 1 כפית תמצית וניל
        • 1 כוס קמח כוסמין לבן
        • 2 כפות קמח מחיטה מלאה
        • 1/2 כפית אבקת אפיה
        • קורט מלח
        • 3/4 כוס צימוקים (לא חייבים)

         

        לטיגון: מעט שמן קוקוס או כל שמן אחר שמעדיפים

         

        אופן הכנה

        1. מעבדים במעבד מזון את הקוטג', הביצים, סירופ המייפל (אם משתמשים) והווניל.
        2. בקערה אחרת מערבבים יחד את יתר החומרים היבשים, למעט הצימוקים.
        3. מערבבים יחד את שתי התערובות ומוסיפים את הצימוקים (אם משתמשים). מניחים בצד לעשר דקות.
        4. משמנים את המחבת ומחממים אותה.
        5. יוצקים כף מן התערובת ומטגנים על אש נמוכה-בינונית במשך דקה-שתיים, עד שהקצוות משחימים. הופכים ומטגנים דקה נוספת עד שהתחתית משחימה גם היא.
        6. עורמים את הסירניקי אחד על השני בצלחת, כדי לשמור על חום. מגישים חם.

         

        מחפשים מתכונים נוספים לשבועות? לחצו כאן לקבלת חוברת המתכונים של הודליה כצמן

         

        סירניקי (צילום: הודליה כצמן BakeCare)
          סירניקי(צילום: הודליה כצמן BakeCare)

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד