לגוון את הגבינה: 4 עוגות
לשבועות בטעמים מיוחדים

לבן זה יפה וגבינה זה טעים, אבל כדי לשדרג את העוגה כדאי לכם להוסיף לה טאץ' מיוחד - מרוטב לוטוס וכתר מרנג עד לאוכמניות ופירורים

מערכת Xnet

|

22.05.17 | 00:05

עוגת גבינה ולוטוס עם כתר נשיקות מרנג (צילום: מירב גביש)
עוגת גבינה ולוטוס עם כתר נשיקות מרנג (צילום: מירב גביש)

הרבה רושם, מעט עבודה:

עוגת גבינה ולוטוס עם כתר נשיקות מרנג / מירב גביש

 

מרכיבים

תבנית בקוטר 26 ס"מ

 

לתחתית

  • 250 גרם ביסקוויט לוטוס
  • 150 גרם חמאה, מומסת

 

למלית הגבינה

  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 1 גביע גבינת שמנת בטעם טבעי 25%
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
  • 1/3 כוס (65 גרם) סוכר
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

 

לציפוי לוטוס ושוקולד לבן

  • 2 כפות ממרח לוטוס
  • 50 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה

 

לקישוט

  • 40 נשיקות מרנג קטנות
  • 6 כפות שבבי קוקוס

 

אופן ההכנה

  1. הפירורים: טוחנים את הביסקוויטים לפירורים בבלנדר או במעבד מזון. מעבירים לקערה ומערבבים עם החמאה המומסת. משטחים את התערובת בתבנית בשכבה אחידה.
  2. מלית הגבינה: מערבבים בקערה את הגבינה הלבנה, גבינת השמנת ותמצית הווניל.
  3. מקציפים בקערה שנייה את השמנת המתוקה, החלב, הסוכר והפודינג עד שמתקבל קרם יציב. מקפלים את הקרם לתוך תערובת הגבינה.
  4. יוצקים את מלית הגבינה לתבנית ומיישרים. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-3 שעות לפחות להתייצבות.
  5. ציפוי הלוטוס: שמים בקערה את ממרח הלוטוס והשוקולד. מחממים בסיר את השמנת עד לסף רתיחה, יוצקים אותה מיד לקערה וממתינים 2 דקות. מערבבים עד שמתקבל רוטב אחיד ומצננים מעט. יוצקים על העוגה, מיישרים, מכסים בניילון נצמד ומחזירים למקרר ל-5 שעות לפחות, להתייצבות סופית (העוגה תישמר עד 5 ימים).
  6. ההגשה: קולים את שבבי הקוקוס דקה-שתיים במחבת ללא שמן, עד שהם מזהיבים. מפזרים את הקוקוס סביב העוגה ומניחים במרכז את נשיקות המרנג. מגישים מיד.

 

  • עוד מתכונים של מירב גביש – בבלוג "גבישס" 

 

עוגת ריקוטה ואוכמניות (צילום: אורלי חרמש)
    עוגת ריקוטה ואוכמניות(צילום: אורלי חרמש)

     

    מרעננת:

    עוגת ריקוטה ואוכמניות / אורלי חרמש

     

    מרכיבים

    תבנית בגודל 20X30 ס"מ או בקוטר 28 ס"מ

     

    לבצק

    • 200 גרם חמאה קרה
    • 1/2 כפית מלח
    • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
    • 1 ביצה
    • 3 כוסות (420 גרם) קמח רגיל

     

    למלית הגבינה

    • 1 כוס אוכמניות (קפואות שהופשרו או טריות), 1 כף סוכר, קליפה מלימון שלם
    • 500 גרם גבינת ריקוטה
    • 2 גביעים (400 גרם) שמנת חמוצה 15% שומן
    • 1 ביצה
    • 1 כוס (200 גרם) סוכר
    • קליפה מגוררת מלימון אחד
    • 2 כפיות תמצית וניל או גרגירים ממקל וניל אחד
    • 3 כפות קמח רגיל

     

    אופן ההכנה

    1. הבצק: שמים במעבד מזון את החמאה, המלח והסוכר ומעבדים עד לאיחוד. מוסיפים את הביצה ומעבדים.
    2. מנקים את דפנות המכל ומוסיפים את הקמח. מעבדים קצרות, רק עד שמתקבלים פירורים. מעבירים 1/3 מכמות הפירורים לקערה ומכסים בניילון נצמד. מעבירים את יתרת הפירורים למשטח עבודה, מאחדים לבצק, משטחים עם הידיים ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר לשעה יחד עם קערת הפירורים.
    3. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים בנייר אפייה.
    4. מרדדים את גוש הבצק לעלה בגודל התבנית ומניחים אותו בתוכה. מחוררים במזלג ואופים 25-20 דקות, עד שהבצק אפוי אך עדיין בהיר.
    5. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לבצק להצטנן. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.
    6. המלית: מערבבים את האוכמניות עם קליפת הלימון וכף הסוכר.
    7. שמים את שאר מרכיבי המלית בקערה ומערבבים במטרפה. יוצקים את המלית לתבנית. מפזרים מעל את האוכמניות (כולל הנוזלים שבקערה) ומערבבים מעט. מפזרים מעל את פירורי הבצק.
    8. אופים כ-40 דקות עד, שהמלית מתייצבת והפירורים מזהיבים מעט.
    9. מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות (ועד לארבעה ימים). לפני ההגשה פורסים לריבועים, ואם רוצים מקשטים במעט אבקת סוכר ובאוכמניות.

     

    • עוד מתכונים של אורלי חרמש - בבלוג "brown sugar"  

     

    עוגת גבינה בציפוי קרם לימון (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
      עוגת גבינה בציפוי קרם לימון(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

       

      למשקיענים:

      עוגת גבינה בציפוי קרם לימון / דפנה אוסטר מיכאל

       

      מרכיבים

      תבנית בקוטר 24 ס"מ

       

      לתחתית

      • 1/4 כוס (25 גרם) אגוזי לוז
      • 50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
      • 1/2 כוס (70 גרם) קמח
      • 3 כפות סוכר
      • קורט מלח
      • 1 חלמון
      • 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת

       

      למלית הגבינה

      • 750 גרם גבינה לבנה 9%-5%
      • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
      • 5 ביצים, מופרדות
      • 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
      • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
      • 3 שקיות סוכר וניל או גרגירים ממקל וניל אחד
      • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
      • 3 כפות קורנפלור
      • 2 כפות קמח

       

      לקרם הלימון

      • 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ לימון
      • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
      • 1/3 כוס (65 גרם) סוכר
      • 1 שקית סוכר וניל
      • 40 גרם חמאה
      • 1 ביצה
      • 1 כפית קורנפלור
      • אפשרות: 1 כף לימונצ'לו

       

      אופן ההכנה

      1. לפני שמתחילים, מרפדים מסננת במגבות נייר או בבד חיתול ומעמידים אותה בקערה גדולה. שמים במסננת את הגבינה הלבנה והשמנת החמוצה ומניחים להן להגיר נוזלים במשך שעה לפחות.
      2. התחתית: מחממים את התנור ל-170 מעלות. מפזרים את האגוזים בתבנית וקולים אותם במשך 8-5 דקות, עד שהם מזהיבים מעט ומעלים ניחוח נעים. מקררים אותם מעט, מקלפים וטוחנים במעבד מזון.
      3. מוסיפים למעבד המזון את החמאה, הקמח, הסוכר והמלח, ומעבדים קצרות, רק עד שמתקבל בצק פירורי. מוסיפים את החלמון והלימון ומעבדים שוב קצרות, רק עד לאיחוד הבצק.
      4. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשטחים בה את הבצק. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
      5. מחממים את התנור ל-170 מעלות ואופים את התחתית כ-20 דקות, עד להזהבה יפה. מוציאים מהתנור (אך לא מכבים אותו). מקררים מעט ועוטפים את תחתית ודפנות התבנית בנייר אלומיניום (העוגה תיאפה ב"אמבט" של מים, ונייר האלומיניום ישמור שהם לא יחדרו פנימה).
      6. מלית הגבינה: מרתיחים מים בקומקום ומכינים תבנית בעלת דפנות גבוהות שאפשר להניח בתוכה את תבנית העוגה.
      7. מקציפים את החלבונים, וכשהם מתחילים להלבין מוסיפים בהדרגה את הסוכר. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצב יציב אך גמיש.
      8. שמים בקערה שנייה את שאר מרכיבי המלית, למעט הקורנפלור והקמח, ומערבבים לבלילה אחידה. מוסיפים את הקורנפלור והקמח ומערבבים שוב לבלילה אחידה.
      9. מקפלים את קצף החלבונים לתוך הבלילה ויוצקים לתבנית.
      10. מניחים את תבנית העוגה בתבנית הגדולה ומכניסים לתנור. יוצקים בזהירות מים רותחים לתוך התבנית הגדולה, כך שהם יגיעו לכ-3/4 מגובה תבנית העוגה.
      11. אופים 15 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים 50 דקות נוספות. מנמיכים את חום התנור ל-130 מעלות ואופים עוד 10 דקות. מכבים את התנור ומשאירים בתוכו את העוגה 30 דקות, בלי לפתוח את הדלת.
      12. מוציאים את העוגה מהתנור, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-8 שעות לפחות.
      13. קרם הלימון: שמים בסיר קטן את מיץ וקליפת הלימון, הסוכר, סוכר הווניל והחמאה. מבשלים על אש בינונית-נמוכה עד שהסוכר נמס (לא מביאים לרתיחה).
      14. טורפים בקערית את הביצה, הקורנפלור והלימונצ'לו. מוסיפים לסיר ומבשלים, תוך בחישה מתמדת, עד שהנוזל מסמיך מעט.
      15. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
      16. ההגשה: מורחים את קרם הלימון על העוגה בשכבה אחידה. אם רוצים, מקשטים בכמה כפיות של רוטב אוכמניות או ריבת אוכמניות.

       

      • עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל – בבלוג "מתנות קטנות"

       

      עוגת שוקולד-ריקוטה (צילום: מיכל שמיר)
        עוגת שוקולד-ריקוטה(צילום: מיכל שמיר)
         

         

        לאוהבי שוקולד (כלומר, כולם):

        עוגת שוקולד-ריקוטה / מיכל שמיר

         

        מרכיבים

        תבנית בקוטר 24-22 ס"מ

         

        • 200 גרם שוקולד מריר, רצוי עם 60% מוצקי קקאו ויותר
        • 100 גרם חמאה
        • 4 ביצים
        • 1 כוס (200 גרם) סוכר
        • 1/4 כפית מלח
        • 3/4 כוס (כ-200 גרם) גבינת ריקוטה
        • 1/2 כוס (כ-100 גרם) יוגורט יווני סמיך
        • 2 כפות (20 גרם) אבקת קקאו

         

        אופן ההכנה

        1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה.
        2. ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל, תוך בחישה מדי 30 שניות.
        3. מקציפים את הביצים, הסוכר והמלח במשך 4-3 דקות במהירות גבוהה, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבלים כ-2 שניות, רק עד שהיא נטמעת בקציפה באופן אחיד.
        4. מוסיפים את הריקוטה והיוגורט, ומערבלים במהירות נמוכה רק עד שהבלילה מתאחדת.
        5. מנפים את אבקת הקקאו מעל הבלילה ומקפלים אותה לתוכה בעזרת לקקן.
        6. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 40-30 דקות, עד ששולי העוגה יציבים לחלוטין אבל המרכז שלה עדיין רוטט. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו כ-20 דקות נוספות.
        7. מצננים את העוגה לחלוטין, מכסים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות (ועד יומיים).
        8. מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים מעל אבקת קקאו ומגישים. מומלץ ללוות את העוגה בריקוטה ממותקת במעט סוכר.

         

        _______________________________________________________

         

        ויש גם עוגת גבינה מוווו-טרפת עם כתמי פרה שוקולדיים. לחצו על התמונה

         

          (צילום: אפיק גבאי)

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        כשר חלבי
        דרגת קושי קלה
        דירוג הגולשים (3 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג