
עוגת גבינה ולוטוס עם כתר נשיקות מרנג (צילום: מירב גביש)
הרבה רושם, מעט עבודה:
עוגת גבינה ולוטוס עם כתר נשיקות מרנג / מירב גביש
מרכיבים
תבנית בקוטר 26 ס"מ
לתחתית
- 250 גרם ביסקוויט לוטוס
- 150 גרם חמאה, מומסת
למלית הגבינה
- 500 גרם גבינה לבנה 5%
- 1 גביע גבינת שמנת בטעם טבעי 25%
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
- 1/3 כוס (65 גרם) סוכר
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
לציפוי לוטוס ושוקולד לבן
- 2 כפות ממרח לוטוס
- 50 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
לקישוט
- 40 נשיקות מרנג קטנות
- 6 כפות שבבי קוקוס
אופן ההכנה
- הפירורים: טוחנים את הביסקוויטים לפירורים בבלנדר או במעבד מזון. מעבירים לקערה ומערבבים עם החמאה המומסת. משטחים את התערובת בתבנית בשכבה אחידה.
- מלית הגבינה: מערבבים בקערה את הגבינה הלבנה, גבינת השמנת ותמצית הווניל.
- מקציפים בקערה שנייה את השמנת המתוקה, החלב, הסוכר והפודינג עד שמתקבל קרם יציב. מקפלים את הקרם לתוך תערובת הגבינה.
- יוצקים את מלית הגבינה לתבנית ומיישרים. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-3 שעות לפחות להתייצבות.
- ציפוי הלוטוס: שמים בקערה את ממרח הלוטוס והשוקולד. מחממים בסיר את השמנת עד לסף רתיחה, יוצקים אותה מיד לקערה וממתינים 2 דקות. מערבבים עד שמתקבל רוטב אחיד ומצננים מעט. יוצקים על העוגה, מיישרים, מכסים בניילון נצמד ומחזירים למקרר ל-5 שעות לפחות, להתייצבות סופית (העוגה תישמר עד 5 ימים).
- ההגשה: קולים את שבבי הקוקוס דקה-שתיים במחבת ללא שמן, עד שהם מזהיבים. מפזרים את הקוקוס סביב העוגה ומניחים במרכז את נשיקות המרנג. מגישים מיד.
- עוד מתכונים של מירב גביש – בבלוג "גבישס"

עוגת ריקוטה ואוכמניות(צילום: אורלי חרמש)
מרעננת:
עוגת ריקוטה ואוכמניות / אורלי חרמש
מרכיבים
תבנית בגודל 20X30 ס"מ או בקוטר 28 ס"מ
לבצק
- 200 גרם חמאה קרה
- 1/2 כפית מלח
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 1 ביצה
- 3 כוסות (420 גרם) קמח רגיל
למלית הגבינה
- 1 כוס אוכמניות (קפואות שהופשרו או טריות), 1 כף סוכר, קליפה מלימון שלם
- 500 גרם גבינת ריקוטה
- 2 גביעים (400 גרם) שמנת חמוצה 15% שומן
- 1 ביצה
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- 2 כפיות תמצית וניל או גרגירים ממקל וניל אחד
- 3 כפות קמח רגיל
אופן ההכנה
- הבצק: שמים במעבד מזון את החמאה, המלח והסוכר ומעבדים עד לאיחוד. מוסיפים את הביצה ומעבדים.
- מנקים את דפנות המכל ומוסיפים את הקמח. מעבדים קצרות, רק עד שמתקבלים פירורים. מעבירים 1/3 מכמות הפירורים לקערה ומכסים בניילון נצמד. מעבירים את יתרת הפירורים למשטח עבודה, מאחדים לבצק, משטחים עם הידיים ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר לשעה יחד עם קערת הפירורים.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים בנייר אפייה.
- מרדדים את גוש הבצק לעלה בגודל התבנית ומניחים אותו בתוכה. מחוררים במזלג ואופים 25-20 דקות, עד שהבצק אפוי אך עדיין בהיר.
- מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לבצק להצטנן. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.
- המלית: מערבבים את האוכמניות עם קליפת הלימון וכף הסוכר.
- שמים את שאר מרכיבי המלית בקערה ומערבבים במטרפה. יוצקים את המלית לתבנית. מפזרים מעל את האוכמניות (כולל הנוזלים שבקערה) ומערבבים מעט. מפזרים מעל את פירורי הבצק.
- אופים כ-40 דקות עד, שהמלית מתייצבת והפירורים מזהיבים מעט.
- מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות (ועד לארבעה ימים). לפני ההגשה פורסים לריבועים, ואם רוצים מקשטים במעט אבקת סוכר ובאוכמניות.
- עוד מתכונים של אורלי חרמש - בבלוג "brown sugar"

עוגת גבינה בציפוי קרם לימון(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
למשקיענים:
עוגת גבינה בציפוי קרם לימון / דפנה אוסטר מיכאל
מרכיבים
תבנית בקוטר 24 ס"מ
לתחתית
- 1/4 כוס (25 גרם) אגוזי לוז
- 50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 1/2 כוס (70 גרם) קמח
- 3 כפות סוכר
- קורט מלח
- 1 חלמון
- 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
למלית הגבינה
- 750 גרם גבינה לבנה 9%-5%
- 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
- 5 ביצים, מופרדות
- 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
- 3 שקיות סוכר וניל או גרגירים ממקל וניל אחד
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- 3 כפות קורנפלור
- 2 כפות קמח
לקרם הלימון
- 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ לימון
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- 1/3 כוס (65 גרם) סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 40 גרם חמאה
- 1 ביצה
- 1 כפית קורנפלור
- אפשרות: 1 כף לימונצ'לו
אופן ההכנה
- לפני שמתחילים, מרפדים מסננת במגבות נייר או בבד חיתול ומעמידים אותה בקערה גדולה. שמים במסננת את הגבינה הלבנה והשמנת החמוצה ומניחים להן להגיר נוזלים במשך שעה לפחות.
- התחתית: מחממים את התנור ל-170 מעלות. מפזרים את האגוזים בתבנית וקולים אותם במשך 8-5 דקות, עד שהם מזהיבים מעט ומעלים ניחוח נעים. מקררים אותם מעט, מקלפים וטוחנים במעבד מזון.
- מוסיפים למעבד המזון את החמאה, הקמח, הסוכר והמלח, ומעבדים קצרות, רק עד שמתקבל בצק פירורי. מוסיפים את החלמון והלימון ומעבדים שוב קצרות, רק עד לאיחוד הבצק.
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשטחים בה את הבצק. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
- מחממים את התנור ל-170 מעלות ואופים את התחתית כ-20 דקות, עד להזהבה יפה. מוציאים מהתנור (אך לא מכבים אותו). מקררים מעט ועוטפים את תחתית ודפנות התבנית בנייר אלומיניום (העוגה תיאפה ב"אמבט" של מים, ונייר האלומיניום ישמור שהם לא יחדרו פנימה).
- מלית הגבינה: מרתיחים מים בקומקום ומכינים תבנית בעלת דפנות גבוהות שאפשר להניח בתוכה את תבנית העוגה.
- מקציפים את החלבונים, וכשהם מתחילים להלבין מוסיפים בהדרגה את הסוכר. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצב יציב אך גמיש.
- שמים בקערה שנייה את שאר מרכיבי המלית, למעט הקורנפלור והקמח, ומערבבים לבלילה אחידה. מוסיפים את הקורנפלור והקמח ומערבבים שוב לבלילה אחידה.
- מקפלים את קצף החלבונים לתוך הבלילה ויוצקים לתבנית.
- מניחים את תבנית העוגה בתבנית הגדולה ומכניסים לתנור. יוצקים בזהירות מים רותחים לתוך התבנית הגדולה, כך שהם יגיעו לכ-3/4 מגובה תבנית העוגה.
- אופים 15 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים 50 דקות נוספות. מנמיכים את חום התנור ל-130 מעלות ואופים עוד 10 דקות. מכבים את התנור ומשאירים בתוכו את העוגה 30 דקות, בלי לפתוח את הדלת.
- מוציאים את העוגה מהתנור, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-8 שעות לפחות.
- קרם הלימון: שמים בסיר קטן את מיץ וקליפת הלימון, הסוכר, סוכר הווניל והחמאה. מבשלים על אש בינונית-נמוכה עד שהסוכר נמס (לא מביאים לרתיחה).
- טורפים בקערית את הביצה, הקורנפלור והלימונצ'לו. מוסיפים לסיר ומבשלים, תוך בחישה מתמדת, עד שהנוזל מסמיך מעט.
- מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
- ההגשה: מורחים את קרם הלימון על העוגה בשכבה אחידה. אם רוצים, מקשטים בכמה כפיות של רוטב אוכמניות או ריבת אוכמניות.
- עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל – בבלוג "מתנות קטנות"

עוגת שוקולד-ריקוטה(צילום: מיכל שמיר)
לאוהבי שוקולד (כלומר, כולם):
עוגת שוקולד-ריקוטה / מיכל שמיר
מרכיבים
תבנית בקוטר 24-22 ס"מ
- 200 גרם שוקולד מריר, רצוי עם 60% מוצקי קקאו ויותר
- 100 גרם חמאה
- 4 ביצים
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1/4 כפית מלח
- 3/4 כוס (כ-200 גרם) גבינת ריקוטה
- 1/2 כוס (כ-100 גרם) יוגורט יווני סמיך
- 2 כפות (20 גרם) אבקת קקאו
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה.
- ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל, תוך בחישה מדי 30 שניות.
- מקציפים את הביצים, הסוכר והמלח במשך 4-3 דקות במהירות גבוהה, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבלים כ-2 שניות, רק עד שהיא נטמעת בקציפה באופן אחיד.
- מוסיפים את הריקוטה והיוגורט, ומערבלים במהירות נמוכה רק עד שהבלילה מתאחדת.
- מנפים את אבקת הקקאו מעל הבלילה ומקפלים אותה לתוכה בעזרת לקקן.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 40-30 דקות, עד ששולי העוגה יציבים לחלוטין אבל המרכז שלה עדיין רוטט. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו כ-20 דקות נוספות.
- מצננים את העוגה לחלוטין, מכסים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות (ועד יומיים).
- מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים מעל אבקת קקאו ומגישים. מומלץ ללוות את העוגה בריקוטה ממותקת במעט סוכר.
- עוד מתכונים של מיכל שמיר – בבלוג "מיכל אופה עוגה"
_______________________________________________________
ויש גם עוגת גבינה מוווו-טרפת עם כתמי פרה שוקולדיים. לחצו על התמונה