לחם תירס מהיר עם גבינת
גאודה ועגבניות מיובשות

לחם ללא שמרים שמכינים בקלות בקערה אחת: מערבבים את כל המרכיבים, אופים – ואחרי כחצי שעה מקבלים כיכר תפוחה, זהובה וריחנית בטירוף

אולגה טוכשר

|

18.05.17 | 22:14

לחם תירס מהיר עם גאודה ועגבניות מיובשות  (צילום: אולגה טוכשר)
לחם תירס מהיר עם גאודה ועגבניות מיובשות (צילום: אולגה טוכשר)
 

מרכיבים

תבנית לחם בגודל 12X22 ס"מ או תבנית אינגליש קייק

 

  • 150 גרם (1 כוס + 1 כף) קמח לבן
  • 100 גרם (1/2 כוס) קמח תירס
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 2 כפיות תערובת תבלינים יבשים (אורגנו, תימין ובזיליקום)
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה (אפשר להשתמש גם ביוגורט)
  • 1 ביצה
  • 2 כפות שמן זית
  • 150 גרם גבינת גאודה מגוררת
  • 100 גרם עגבניות שרי מיובשות חתוכות לקוביות

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. שמים בקערה את הקמח, קמח התירס, הסוכר, המלח, אבקת האפייה והתבלינים, ומערבבים.
  3. מוסיפים את השמנת החמוצה, הביצה והשמן ומערבבים שוב, רק עד לקבלת בלילה אחידה וסמיכה.
  4. מוסיפים את הגבינה (שומרים 2-1 כפות בצד) והעגבניות המיובשות ומערבבים עד שהם נטמעים בתערובת.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית, מיישרים ומפזרים מעל את הגבינה ששמרנו. אופים 40-30 דקות, עד שהלחם תופח ומזהיב (אם הוא מזהיב מוקדם מדי, אפשר לכסות את התבנית בנייר אפייה).
  6. מניחים ללחם להתקרר כמה דקות ומגישים. שומרים במקרר בכלי אטום.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד