לחם תירס מהיר עם גאודה ועגבניות מיובשות (צילום: אולגה טוכשר)
מרכיבים
תבנית לחם בגודל 12X22 ס"מ או תבנית אינגליש קייק
- 150 גרם (1 כוס + 1 כף) קמח לבן
- 100 גרם (1/2 כוס) קמח תירס
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 2 כפיות תערובת תבלינים יבשים (אורגנו, תימין ובזיליקום)
- 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה (אפשר להשתמש גם ביוגורט)
- 1 ביצה
- 2 כפות שמן זית
- 150 גרם גבינת גאודה מגוררת
- 100 גרם עגבניות שרי מיובשות חתוכות לקוביות
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- שמים בקערה את הקמח, קמח התירס, הסוכר, המלח, אבקת האפייה והתבלינים, ומערבבים.
- מוסיפים את השמנת החמוצה, הביצה והשמן ומערבבים שוב, רק עד לקבלת בלילה אחידה וסמיכה.
- מוסיפים את הגבינה (שומרים 2-1 כפות בצד) והעגבניות המיובשות ומערבבים עד שהם נטמעים בתערובת.
- מעבירים את הבלילה לתבנית, מיישרים ומפזרים מעל את הגבינה ששמרנו. אופים 40-30 דקות, עד שהלחם תופח ומזהיב (אם הוא מזהיב מוקדם מדי, אפשר לכסות את התבנית בנייר אפייה).
- מניחים ללחם להתקרר כמה דקות ומגישים. שומרים במקרר בכלי אטום.
- עוד מתכונים מעולים של אולגה טוכשר - בבלוג "המרכיב הסודי"