
פשטידת ברוקולי וגבינות עם מנגולד ובצל סגול (צילום: מירי צדוק)
מרכיבים
תבנית בגודל 20X30 ס"מ
- 2 תפרחות ברוקולי, מפורקות וללא הגזע
- 1 חבילה עלי מנגולד
- שמן לטיגון
- 2 בצלים סגולים קטנים או אחד גדול, פרוסים
- 200 גרם גבינת מוצרלה, מפוררת
- 200 גרם גבינה בולגרית 5% שומן
- 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5% שומן
- 2 ביצים
- 2 כפות קמח
- 2 כפות פירורי לחם
- 3 כפות גבינת פרמזן מגוררת
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מבשלים את הברוקולי כ-20 דקות במים רותחים, עד שהוא מתרכך עד עדיין נגיס. מסננים.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מפרידים את החלק הירוק של עלי המנגולד מהגבעול הירוק שבמרכז ונפטרים ממנו. פורסים לרצועות.
- מחממים במחבת 2 כפות שמן ומטגנים את המנגולד והבצל כ-2 דקות, עד שהמנגולד מאבד מנפחו. מתבלים במלח ובפלפל.
- מערבבים בקערה את הגבינות, הביצים והקמח. מוסיפים את הברוקולי ואת המנגולד והבצל, ומערבבים.
- משמנים את התבנית ומפזרים בה את פירורי הלחם. יוצקים את בלילת הפשטידה ומפזרים את הפרמזן. אופים כ-35 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה.
- עוד מתכונים מעולים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"