פשטידת ברוקולי וגבינות עם מנגולד ובצל סגול

מירי צדוק משדרגת את הפשטידה האהובה - והתוצאה מעולה. רוצו להכין עכשיו, ואנחנו מבטיחים שתחזרו אליה גם בשבועות

מירי צדוק

|

14.05.17 10:59

לשימוש בכתבה בלבד פשטידת ברוקולי עם מנגולד
לשימוש בכתבה בלבד פשטידת ברוקולי עם מנגולד (פשטידת ברוקולי וגבינות עם מנגולד ובצל סגול)

מרכיבים

תבנית בגודל 20X30 ס"מ

 

  • 2 תפרחות ברוקולי, מפורקות וללא הגזע
  • 1 חבילה עלי מנגולד
  • שמן לטיגון
  • 2 בצלים סגולים קטנים או אחד גדול, פרוסים
  • 200 גרם גבינת מוצרלה, מפוררת
  • 200 גרם גבינה בולגרית 5% שומן
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5% שומן
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 3 כפות גבינת פרמזן מגוררת
  • מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הברוקולי כ-20 דקות במים רותחים, עד שהוא מתרכך עד עדיין נגיס. מסננים.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  3. מפרידים את החלק הירוק של עלי המנגולד מהגבעול הירוק שבמרכז ונפטרים ממנו. פורסים לרצועות.
  4. מחממים במחבת 2 כפות שמן ומטגנים את המנגולד והבצל כ-2 דקות, עד שהמנגולד מאבד מנפחו. מתבלים במלח ובפלפל.
  5. מערבבים בקערה את הגבינות, הביצים והקמח. מוסיפים את הברוקולי ואת המנגולד והבצל, ומערבבים.
  6. משמנים את התבנית ומפזרים בה את פירורי הלחם. יוצקים את בלילת הפשטידה ומפזרים את הפרמזן. אופים כ-35 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה.

 

  • עוד מתכונים מעולים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד